Smokin' Good - de nieuwe Plasencia Alma Fuerte sigaren lijn

Al meer dan 150 jaar lang verbouwt de familie Nestor Plasencia topkwaliteit tabak op hun boerderijen in Cuba, Nicaragua en Honduras. Als pioniers van de tabaksindustrie waren ze de eerste die tabak verbouwden in Cuba en later in andere delen van Midden-Amerika. Het verbod op Cubaanse tabak tijdens het embargo zorgde ervoor dat sigarenmakers uit het hele Caribisch gebied naar Plasencia kwamen om gebruik te maken van hun fijn gecultiveerde blad.

Als gevolg daarvan produceerden de sigarenfabrieken van Plasencia bekroonde sigaren voor talloze merken, waaronder Rocky Patel en Quesada. Maar waarom zouden ze niet hun eigen lijn sigaren ontwikkelen? Dat is een beslissing die onlangs is genomen en waarbij we nu kunnen genieten van de nieuwe sigarenlijn van Plasencia, de Alma Fuerte.

Deze lijn van Nicaraguaanse puros (€21-€23) is samengesteld uit tabak uit Jalapa, Estelí, Condega en Ometepe, en elke sigaar is met de hand gerold in de sigarenfabriek van Plasencia in Estelí. De aandacht voor detail en toewijding van de familie zit in elke sigaar. De drie beginmaten zijn medium tot vol van smaak, terwijl de 7 x 58 Generación V begint met beheersbare tonen van aarde, sla en geroosterd eiken en overgaat in een veel sterkere smaak naarmate het wordt ervaren en smaller wordt.

Maar dat is niet alles wat deze sigaren zo bijzonder maakt. De onderkant van het Plasencia sigarenkistje heeft een tinnen medaillon en diepe groeven, waardoor het ook als asbak kan worden gebruikt. Het is een slimme en handige toevoeging die het vakmanschap en de aandacht voor detail van de familie Plasencia benadrukt.

Voor degenen die meer willen weten over de geschiedenis en producten van de familie Plasencia, bieden ze ook rondleidingen en proeverijen aan in hun sigarenfabrieken en boerderijen. Zo kun je de rijke traditie en kennis van deze beroemde familie uit de eerste hand ervaren.

Naast de Alma Fuerte lijn heeft de familie Plasencia ook andere sigarenlijnen, waaronder de Plasencia Reserva Original en de Plasencia Cosecha 146. Deze sigarenlijnen hebben verschillende smaken en sterktes, waardoor er voor elke sigarenliefhebber wel iets tussen zit.

Als het gaat om het kiezen van een sigaar, kan het kiezen van de juiste maat ook een grote rol spelen. De Alma Fuerte lijn is verkrijgbaar in drie verschillende maten: Robusto (5 x 52), Toro (6 x 54) en Gordo (6 x 58). Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en hoeveel tijd je hebt om van je sigaar te genieten, kun je de juiste maat kiezen.

Al met al is de familie Plasencia een begrip in de sigarenwereld en hun toewijding aan kwaliteit en vakmanschap is ongeëvenaard. De Alma Fuerte lijn is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige sigaar die is gemaakt met de grootste zorg en toewijding.

De Plasencia Alma Fuerte sigarenlijn is dan ook een indrukwekkende toevoeging aan de al uitstekende catalogus van sigaren van de familie Nestor Plasencia. Deze sigaren zijn een must-try voor elke serieuze sigarenliefhebber die op zoek is naar een hoogwaardige, met de hand gerolde sigaar die gemaakt is met de grootste zorg en toewijding.

Plasencia Alma Fuerte sigarenlijn:

 • Model: Plasencia Alma Fuerte
 • Materialen: Nicaraguaanse puros (100% tabak uit Nicaragua)
 • Producten: Sigaren
 • Kleuren: Natuurlijk bruin
 • Types: Nicaraguaanse puros (100% tabak uit Nicaragua)
 • Sterkte: Verschilt per lijn, variërend van mild tot vol
 • Kleuren: Natuurlijk bruin
 • Grondstoffen: Tabak uit verschillende regio's in Nicaragua (Jalapa, Estelí, Condega en Ometepe)
 • Afmetingen: Verkrijgbaar in drie maten - Robusto (5 x 52), Toro (6 x 54) en Gordo (6 x 58)
 • Collecties: Alma Fuerte
 • Type: Handgemaakte sigaar
 • Sterkte: Medium tot vol
 • Prijzen: €21-€23


Deze sigarenlijn is samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde tabakken uit verschillende regio's in Nicaragua en is volledig met de hand gerold in de sigarenfabriek van Plasencia in Estelí. De blend is medium tot vol van sterkte en biedt een complexe smaak met tonen van aarde, sla en geroosterd eiken.

De sigaren zijn verpakt in een aantrekkelijk sigarenkistje en de onderkant van het kistje heeft een tinnen medaillon en diepe groeven, waardoor het ook als asbak kan worden gebruikt. Dit is een slimme en handige toevoeging die het vakmanschap en de aandacht voor detail van de familie Plasencia benadrukt.

Afgezien van de Alma Fuerte lijn, biedt de familie Plasencia ook andere sigarenlijnen aan, waaronder de Plasencia Reserva Original en de Plasencia Cosecha 146. Elke lijn heeft zijn eigen unieke smaakprofiel en sterkte.

Als je meer wilt weten over de producten en geschiedenis van de familie Plasencia, kun je een rondleiding en proeverijen bijwonen in hun sigarenfabrieken en boerderijen. Op deze manier kun je de rijke traditie en kennis van deze beroemde familie uit de eerste hand ervaren.

Bezoek Website
Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...