Smokin' Good: de nieuwe Plasencia Alma Fuerte sigarenlijn

Smokin' Good: de nieuwe Plasencia Alma Fuerte sigarenlijn

Sinds 1865 verbouwen vijf generaties van de familie Nestor Plasencia topwikkel-, bindmiddel- en vultabak, waarbij hun tabaksboerderij de eerste was in Cuba, en later in Nicaragua en Honduras, die dit deed.

Het Cubaanse embargo had sigarenmakers in het hele Caribisch gebied gedwongen naar Plasencia te komen om te profiteren van zijn rijke, aardse, fijn gecultiveerde blad, en daarom hebben de sigarenfabrieken van Plasencia bekroonde sigaren geproduceerd voor tal van merken, zoals Rocky Patel en Quesada.

Maar waarom zou je niet hun eigen sigarenlijn ontwikkelen? Dat is een beslissing die onlangs eindelijk is genomen, en we kunnen nu onze ogen verheugen op de nieuwe sigarenlijn Plasencia Alma Fuerte.

Het was slechts een kwestie van tijd voordat Nestor Plasencia en zijn familie besloten om hun eigen sigarenmerk te creëren, en Alma Fuerte (€21-€23) weerspiegelt de inspanningen en aandacht voor detail van de familie die in elke sigaar zitten. Nicaraguaanse puros, samengesteld uit tabak uit Jalapa, Estelí, Condega en Ometepe, werden met de hand gerold in de sigarenfabriek Plasencia in Estelí en verpakt in een even aantrekkelijk sigarenkistje.

De drie beginmaten zijn medium tot vol, terwijl de 7 x 58 Generación V begint met beheersbare tonen van aarde, sla en geroosterd eiken en overgaat in een veel sterkere smaak naarmate het wordt ervaren en smaller wordt.

Een echte sigarenliefhebber zal waarschijnlijk de onderkant van de Plasencia sigarenkisttop waarderen, die is voorzien van een tinnen medaillon en diepe groeven waardoor het ook als asbak kan worden gebruikt.