Elvis Presley s Geest inspireert nieuwe Amerikaanse Whisky s - ontdek Tiger Man en The King

In de huidige oververzadigde markt van beroemdheden en sterke merken, richten sommigen zich nu op gerespecteerde iconen die fysiek niet meer onder ons zijn. Maak kennis met een duo Amerikaanse whisky's, voortgekomen uit een samenwerking tussen Grain & Barrel Spirits en Elvis Presley Enterprises, die het landgoed van de koning beheert. Grain & Barrel, gevestigd in South Carolina, bracht eerder Chicken Cock Whiskey, Virgil Kane en Dixie Vodka op de markt, de officiële wodka van NASCAR met een controversiële naam (zonder plannen om te veranderen, aldus oprichter Matty Antilla).

Deze whisky's, een rogge en een Tennessee whisky, worden gemengd door 'een team van experts' en gebotteld in Tennessee, deels als eerbetoon aan Elvis' thuis en deels omwille van efficiëntie. De rogge wordt gedistilleerd bij MGP in Indiana, een populaire keuze onder vele merken. De Tennessee straight whisky is gedistilleerd in Columbia, Tennessee, met Tennessee Distilling als waarschijnlijke bron.

Tiger Man, vernoemd naar een bijnaam van Elvis, is een Tennessee whisky met een sterkte van 90 proof en een mash bill van 80% maïs, 10% rogge en 10% gemoute gerst. Het moet houtskoolgefilterd zijn voor het vat, ook wel bekend als het Lincoln County Process. De neus is wat dun en scherp, maar met kruiden en verse appel in de mond, samen met een vleugje nootachtigheid en vanille.

The King, een rogge met een sterkte van 90 proof, is gemaakt van MGP's95% rogge mash bill en heeft een peperige, kruidige neus, gevolgd door tonen van chocolade, espresso en steenfruit in de mond. Beide whisky's lijken jong, maar er wordt geen leeftijd vermeld.

Beide whisky's kosten €50 en hebben een prachtig ontworpen label met Elvis in zijn hoogtijdagen. 'TCB' staat op het neklabel, verwijzend naar de uitdrukking 'Taking Care of Business' gebruikt door Elvis en zijn Memphis Maffia. Echter, met zoveel andere opties en gezien de prijs, zijn er betere flessen om te overwegen. Deze release zou aantrekkelijk kunnen zijn voor whisky- en Elvis-fans, maar tenzij je nieuwsgierigheid je echt drijft om deze te proberen, wordt aangeraden om je liefde voor whisky naar andere flessen te richten.

In samenwerking met Grain & Barrel Spirits en Elvis Presley Enterprises, zijn twee unieke Amerikaanse whisky's ontwikkeld als eerbetoon aan de legendarische Elvis Presley. Deze samenwerking is tot stand gekomen in een tijd waarin de markt overspoeld wordt met beroemdheidsmerken en heeft geleid tot whisky's met een bijzonder karakter.

Tiger Man, de Tennessee whisky, is vernoemd naar een van Elvis' bijnamen. Het heeft een alcoholpercentage van 90 proof en een aangename, maar subtiele neus. In de mond is er een balans tussen kruidigheid, fruitigheid en zoete tonen. De houtskoolfiltratie, ook wel bekend als het Lincoln County Process, draagt bij aan de unieke smaak.

The King, de rogge whisky, is een eerbetoon aan Elvis' status als 'koning' en wordt gemaakt met MGP's95% rogge mash bill. Met een kruidige en peperige neus, gevolgd door rijke smaken van chocolade, espresso en steenfruit, biedt het een interessante smaakervaring.

De flessen zijn zorgvuldig ontworpen met een label dat Elvis in zijn glorietijd toont. Op het neklabel staat 'TCB', een verwijzing naar de uitdrukking 'Taking Care of Business' die Elvis en zijn Memphis Maffia gebruikten.

Hoewel deze whisky's ongetwijfeld intrigerend zijn, zijn ze misschien niet voor iedereen weggelegd. Met een prijskaartje van €50 per fles en zonder leeftijdsvermelding, zijn er andere flessen op de markt die een betere prijs-kwaliteitverhouding bieden. Toch zullen liefhebbers van zowel Elvis Presley als whisky deze nieuwe creaties wellicht willen proberen, puur uit nieuwsgierigheid of als verzamelobject.

In een wereld vol beroemdheden en sterke merken, bieden Tiger Man en The King een unieke kans om een stukje geschiedenis en de erfenis van een ware legende te proeven. Voor diegenen die hun liefde voor whisky willen combineren met de passie voor Elvis Presley, zijn deze flessen zeker het overwegen waard.

Grain & Barrel Spirits

Grain & Barrel Spirits is een onafhankelijk, ambachtelijk drankenbedrijf gevestigd in South Carolina, Verenigde Staten. Het bedrijf is opgericht met de visie om onderscheidende en authentieke dranken te creëren die consumenten aanspreken. Grain & Barrel is bekend om zijn innovatieve aanpak en het vermogen om unieke merken te ontwikkelen die een verhaal vertellen.

Enkele bekende merken die Grain & Barrel Spirits heeft voortgebracht, zijn onder andere:

  • Chicken Cock Whiskey: Een historisch Amerikaans whiskeymerk dat oorspronkelijk in 1856 werd opgericht. Het merk beleefde zijn hoogtijdagen tijdens de Amerikaanse drooglegging en is nu nieuw leven ingeblazen door Grain & Barrel Spirits.

  • Virgil Kaine: Een reeks ambachtelijke whisky's geïnspireerd door het zuiden van de Verenigde Staten. Het merk is opgericht door twee voormalige chef-koks die hun culinaire expertise hebben toegepast op het creëren van unieke en smaakvolle whisky's.

  • Dixie Vodka: Een in het zuiden van de Verenigde Staten geproduceerde wodka die bekend staat als de officiële wodka van NASCAR. Dixie Vodka heeft een enigszins controversiële naam, maar het bedrijf heeft geen plannen om deze te veranderen, volgens oprichter Matty Antilla.

Naast het samenwerken met Elvis Presley Enterprises voor het creëren van Tiger Man en The King whisky's, blijft Grain & Barrel Spirits zich inzetten voor het ontwikkelen van unieke en aantrekkelijke drankmerken. Het bedrijf combineert ambachtelijke productiemethoden met creatieve marketingstrategieën om hun merken te onderscheiden in de concurrerende markt van gedistilleerde dranken.

Elvis Presley Enterprises

Elvis Presley Enterprises (EPE) is een bedrijf dat in 1981 werd opgericht om het landgoed en de nalatenschap van de legendarische muzikant Elvis Presley te beheren en te beschermen. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het onderhouden en promoten van het imago en het merk van Elvis Presley, en heeft als doel zijn muzikale erfgoed levend te houden voor toekomstige generaties.

EPE beheert Graceland, het voormalige huis van Elvis Presley in Memphis, Tennessee, dat nu een populair museum en toeristische attractie is. Graceland trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en biedt rondleidingen door het landgoed, inclusief de beroemde Jungle Room, de trofeeënkamer en Elvis' laatste rustplaats in de Meditation Garden.

Naast het beheren van Graceland, is EPE betrokken bij verschillende andere activiteiten, zoals:

  • Licenties en merchandising: EPE werkt samen met andere bedrijven om Elvis-gerelateerde producten te produceren en verkopen, zoals kleding, souvenirs, muziek, films en andere verzamelobjecten.

  • Promotie en bescherming van Elvis' muziek: EPE werkt nauw samen met platenmaatschappijen en andere partners om de muziek van Elvis opnieuw uit te brengen, te promoten en te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik.

  • Evenementen en concerten: EPE organiseert jaarlijks evenementen en concerten om de muziek van Elvis te vieren en zijn fans samen te brengen. Enkele bekende evenementen zijn de jaarlijkse Elvis Week en het Elvis Presley Birthday Celebration.

  • Media- en entertainmentprojecten: EPE is betrokken bij de productie van films, documentaires, televisieshows en andere media die het leven en de carrière van Elvis Presley belichten.

EPE speelde ook een cruciale rol in de samenwerking met Grain & Barrel Spirits om de speciale Tiger Man en The King whisky's te creëren als eerbetoon aan Elvis Presley. Door dergelijke samenwerkingen en initiatieven blijft het bedrijf de nalatenschap van Elvis Presley levend houden en zijn impact op de muziek- en entertainmentindustrie vieren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...