Saicho lanceert Rare Tea Collection met Eight Immortals-thee

Saicho, de leverancier van premium mousserende theesoorten, heeft zijn nieuwe Rare Tea Collection gelanceerd. De collectie biedt theekenners de kans om enkele van 'swerelds meest verfijnde melanges te proeven. De eerste thee in de collectie is de Eight Immortals, een Chinese oolong-thee met exotische gekruide aroma'sen complexe bitterzoete tonen. Het is vernoemd naar een van China'sberoemdste mythen: de legendarische Eight Immortals Crossing the Sea.

Deze thee is een zeldzame Dan Cong-theecultivar uit de provincie Guangdong, China, geteeld op Phoenix Mountain. De bladeren worden met de hand geoogst en ondergaan zorgvuldige aandacht voor detail tijdens het proces van verwelking, oxidatie en extractie van smaken om een ​​schone, knapperige en complexe vloeistof te creëren.

De Eight Immortals-thee wordt het best gekoeld geserveerd in een champagneglas en heeft aroma'svan nectarine, gember, zoete bakkruiden en gekonfijte perzik. De smaak heeft subtiele hartigheid en een licht tannine-afdronk met smaken van gember, mango, mandarijn en meloen, gevolgd door een bitterheid die doet denken aan bloedsinaasappel en kruidenkarakters van anijs, venkel en dragon. Saicho-oprichter Charlie Winkworth-Smith zei dat de Rare Tea Collection is geïnspireerd door de Aziatische traditie van het geven van thee en dat het een nieuwe manier zal zijn om deze traditie vooruit te helpen.

De nieuwe Rare Tea Collection van Saicho is niet alleen gericht op de echte theeliefhebbers, maar ook op mensen die op zoek zijn naar een meer verfijnde en premium optie als alternatief voor alcoholische dranken. De collectie is de nieuwste toevoeging aan het spannende assortiment gastronomische theesoorten van het merk. Met de nieuwe collectie kunnen theekenners en nieuwkomers nu enkele van 'swerelds meest voortreffelijke melanges proeven.

De eerste thee in de collectie is de Eight Immortals, vernoemd naar een van China'sberoemdste mythen: de legendarische Eight Immortals Crossing the Sea. Deze verfijnde Chinese oolong thee bevat exotische gekruide aroma'sen complexe bitterzoete tonen. Het wordt geteeld op Phoenix Mountain, een gebied dat wordt gevierd om zijn mineraalrijke bodems, het mistige klimaat en het rotsachtige landschap. Het is hier in de theetuin, 1000 m boven de zeespiegel, dat de bladeren in het vroege voorjaar met de hand worden geoogst.

In tegenstelling tot de meeste theeën die uit kleine struiken worden geplukt, worden de bladeren die in deze blend worden gebruikt, geplukt uit Dan Cong-theebomen, die tot drie meter of meer kunnen groeien en twee tot drie decennia rijpen. De resulterende opbrengst is van enorm hoge kwaliteit. De bladeren ondergaan vervolgens het proces van verwelking onder de zon en vervolgens in de schaduw, op bamboebakken. Dit wordt gevolgd door schudden, rollen voor oxidatie, braden in een hete pan en knijpen om de smaken vrij te maken - die allemaal onder toezicht staan van Tea Master Mr Huang. Ten slotte worden de Dan Con-bladeren 24 uur koud gebrouwen, om de delicate aromaten te extraheren zonder dat de bittere en samentrekkende verbindingen vrijkomen.

De Eight Immortals thee wordt gekoeld geserveerd in een champagneglas, omdat het op dezelfde manier wordt genoten als champagne. De allereerste slok zorgt voor aroma'svan nectarine, gember, zoete bakkruiden en gekonfijte perzik met een onderliggende aardheid op de neus. Met subtiele hartigheid en een licht tannine afdronk onthult de thee verdere smaken van gember, mango, mandarijn en meloen in de mond. Een bitterheid die doet denken aan bloedsinaasappel wordt gevolgd door kruidenkarakters van anijs, venkel en dragon, waardoor het ideaal is om te combineren met zachte kazen of licht gekruide gerechten.

De Rare Tea Collection is een geweldig alternatief voor alcoholische bruisjes tijdens de feestelijke vieringen. Elke fles van 750 ml heeft een handgevouwen papieren nekfolie en wordt geleverd in een aardekleurige doos met goudfolie-details die een feniks afbeelden - een knipoog naar de oorsprong van de thee op Phoenix Mountain.

Saicho'sRare Tea Collection bevat verschillende soorten exclusieve theemelanges, waaronder:

  • Eight Immortals: een verfijnde Chinese oolong thee met exotische gekruide aroma'sen complexe bitterzoete tonen. Deze blend is vernoemd naar een van China'sberoemdste mythen: de legendarische Eight Immortals Crossing the Sea. De thee kost €34.06 per fles van 750 ml.

  • Phoenix Honey Orchid: een heerlijke bloemige en fruitige oolong thee afkomstig van Phoenix Mountain in China. Deze blend is licht gefermenteerd en heeft een honingzoete smaak. De thee kost €28.03 per fles van 750 ml.

  • Oriental Beauty: een Taiwanese oolong thee met een subtiele honingzoete smaak en aroma'svan abrikoos, perzik en bloemen. De thee wordt geplukt tijdens de zomermaanden, wanneer de theebladeren worden aangevallen door insecten en de plant reageert door een unieke smaak en aroma te produceren. De thee kost €30.40 per fles van 750 ml.

  • Gyokuro: een exclusieve Japanse groene thee die wordt geteeld in de schaduw, waardoor de theeblaadjes een intense smaak en aroma ontwikkelen. Deze blend heeft een zoete en grassige smaak met tonen van zeewier en heeft een zachte textuur. De thee kost €28.03 per fles van 750 ml.

  • Grand Reserve: een krachtige zwarte thee afkomstig van de Yunnan-provincie in China. Deze blend heeft een volle, robuuste smaak met tonen van hout, fruit en chocolade. De thee wordt gefermenteerd en vervolgens gerijpt om de smaken te verdiepen. De thee kost €33.96 per fles van 750 ml.


De Rare Tea Collection van Saicho is beschikbaar voor aankoop via hun website en is een geweldig cadeau voor theeliefhebbers die op zoek zijn naar verfijnde en premium opties. De prijzen van de thee variëren afhankelijk van de blend en de flesgrootte. Elk flesje heeft een handgevouwen papieren nekfolie en wordt geleverd in een aardekleurige doos met goudfolie-details die een feniks afbeelden, als een eerbetoon aan de oorsprong van de thee op Phoenix Mountain.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...