Dit zijn enkele Michelin restaurants van Abu Dhabi

Abu Dhabi, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, kijkt uit over de Perzische Golf. Met de vele glinsterende wolkenkrabbers biedt deze prachtige stad een fantastisch uitzicht vanuit de verschillende beste restaurants die het ter beschikking heeft als stad. Het land heeft een groeiende foodiescene, die zich evenaart aan de weelde en luxe van de restaurants en de rijkste inwoners; Abu Dhabi organiseert nu van 1 november tot 15 december een jaarlijks zes weken durend foodfestival, waarbij zowel de Emiraat als de internationale keuken worden gevierd.

De Michelingids bevat momenteel 42 restaurants in de stad, waarvan er drie de felbegeerde Michelin-ster hebben gekregen.

Geniet van traditionele Italiaanse gerechten in de stijl van Cucina di Famiglia in Antonio Guida's Talea. De chef maakte naam in Milaan waar hij voorzitter was van een restaurant met twee Michelin-sterren, voordat hij zijn Europese finesse naar het Midden-Oosten bracht. Onlangs opende hij deze locatie in het Emirates Palace, met 14 zitplaatsen aan de bar, 52 zitplaatsen in de overdekte eetzaal, een privé-eetzaal met 18 zitplaatsen en een prachtig terras in de buitenlucht met uitzicht op zee, dat plaats biedt aan 56 gasten. Met torenhoge zuilen, Arabische bogen en kunstwerken die scènes uit het leven in Italië uitbeelden, is dit een grootse locatie met een frisse uitstraling.

Hakkasan ligt net om de hoek van Talea en beslaat 16.000 vierkante meter van het Emirates Palace. Het merk heeft zijn vlaggenschiprestaurant in Londen, maar in de styling — van Gilles & Boissier zijn Emirati-motieven verwerkt, maar blijft hetzelfde merk. Donkere panelen van traliehout en blauwe muren met achtergrondverlichting omhullen de binnengasten, terwijl buiten het grote terras het paleisterrein op de achtergrond vormt. Bovendien zijn er privé-eetkamers en een eigen ingang, voor VIP's die wat meer exclusiviteit nodig hebben. Naast een à-la-cartemenu biedt Hakkasan een brunch op vrijdag en een dim sum-menu op zaterdagmiddag.

Van de zusterrestaurants in heel Spanje, in Dubai en Rabat, is de 99 Sushi Bar in Abu Dhabi de enige met een Michelin-ster. Het serveert Japanse haute cuisine in een gemoedelijke, verfijnde omgeving aan de waterkant van The Galleria Al Maryah Island. Kom overdag langs voor een zakenmenu met meerdere gangen en ervaar het buitengevoel via een levende muur en grote ramen van het meer.

Of arriveer's avonds, wanneer het restaurant weinig verlicht is, behalve de rode gloed en een amberachtige bar met onderbelichte verlichting. Het eten bestaat uit sushiklassiekers en avant-gardistische recepten en probeer zeker de cheesecake uit de 99-versie.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...