Dit zijn enkele Michelin restaurants van Abu Dhabi

Abu Dhabi, de flonkerende hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, is een stad waar luxe en verfijning samengaan met culturele rijkdom. Gelegen aan de kustlijn van de Perzische Golf, is deze metropool niet alleen een hub voor zakenreizigers en toeristen, maar eveneens een uitvalsbasis voor culinaire avonturiers die verrukt zijn door de veelzijdigheid van haar gastronomisch aanbod.

Een bezoek aan Abu Dhabi is niet compleet zonder te proeven van de culinaire hoogstandjes die de stad te bieden heeft. De restaurantscene blinkt uit in diversiteit en uitmuntendheid, waarbij vooral de Michelin-sterrenrestaurants de aandacht trekken. Deze prestigieuze keukenkunst laat zien hoe ver men hier gaat als het om smaak en kwaliteit gaat. Met een groeiend aantal erkende etablissementen vestigt Abu Dhabi zich nadrukkelijk op de wereldkaart als een bestemming waar fijnproevers zich kunnen laven aan ongeëvenaarde eetervaringen.

De Michelingids, gerespecteerd over de hele wereld voor zijn onpartijdige beoordelingen van restaurants, heeft 42 etablissementen in Abu Dhabi erkend. Drie daarvan werden bekroond met een Michelin-ster, een teken van uitzonderlijke keukenkunst en opvallende gastvrijheid. Deze stad viert ook jaarlijks van 1 november tot 15 december een foodfestival, wat bewijst dat Abu Dhabi een ware magneet is geworden voor fijnproevers van over de hele wereld.

Een van deze sterrenrestaurants is Talea van Antonio Guida, waar de liefhebbers van Italiaanse cuisine hun hart kunnen ophalen. Na eerder twee Michelin-sterren in Milaan te hebben verdiend, brengt Guida nu dezelfde expertise naar het Emirates Palace in Abu Dhabi. Talea biedt een ervaring die de zintuigen prikkelt met haar elegante bar, romantische binnen- en buiteneetgelegenheden en een menu dat bol staat van authentieke Italiaanse gerechten geserveerd met Europese finesse.

Niet ver van Talea vind je Hakkasan, een institutioneel wonder dat zijn glorie uit Londen, waar het oorspronkelijk vandaan komt, heeft meegebracht en aangepast aan de lokale sfeer van Abu Dhabi. De ontwerpers Gilles & Boissier hebben er een unieke draai aan gegeven met Arabische elementen. Het menu belichaamt de essentie van de moderne Chinese keuken en wordt aangevuld door een unieke ambiance. Of je nu komt voor de vrijdagbrunch of het verfijnde zaterdagse dim sum menu, Hakkasan biedt een ervaring van exclusiviteit en verfijning.

Dan is er nog de 99 Sushi Bar, een naam die al faam heeft gemaakt in Spanje, Dubai en Rabat en nu ook in Abu Dhabi zijn stempel drukt met een Michelin-ster. Aan de promenade van The Galleria Al Maryah Island laat dit restaurant zien hoe Japanse haute cuisine moet smaken. Overdag biedt het een business lunch van topkwaliteit en 'savonds nodigt de sfeervolle verlichting je uit tot een avond van verfijning met innovatieve sushi creaties en signatuurgerechten zoals de befaamde 99-versie cheesecake.

In de wereld van Michelin-sterren en haute cuisine van Abu Dhabi, ontdekt men een harmonie van smaken die zowel de traditie respecteren als de grenzen van de moderne gastronomie opzoeken. Het is een plek waar de meest opmerkelijke chefs hun stempel drukken door het creëren van uitzonderlijke eetervaringen die een bezoek aan de stad onvergetelijk maken. Kortom, Abu Dhabi is een smeltkroes van culturen vertaald in een ongeëvenaard culinair palet en de Michelin-sterrenrestaurants zijn slechts het topje van de ijsberg in deze rijke en boeiende gastronomische wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...