Roel Vanderstukken s culinaire avontuur in Kontich opent deuren

Roel Vanderstukken, bekend van de populaire Vlaamse serie 'Familie', heeft zijn droom waargemaakt door een restaurant te openen in Kontich. Op 12 september opende hij de deuren van zijn nieuwe zaak, gelegen in het hart van Waarloos, een pittoreske gemeente tussen Antwerpen en Mechelen.

Het restaurant, genaamd 'Frans & Yvonne', is niet zomaar een naam. Het is een eerbetoon aan de vorige bewoners van de panden waar het restaurant nu gevestigd is. Frans woonde op nummer 58 en zijn buurvrouw Yvonne op nummer 56. Beide panden zijn rijk aan verhalen, kostbare herinneringen en geschiedenis. Afhankelijk van waar je zit, bevind je je ofwel in de woonkamer van Yvonne of in de keuken van Frans.

De keuze van Vanderstukken om een restaurant te openen kwam niet uit de lucht vallen. In een interview in 2018 gaf hij al aan dat hij graag een eigen restaurant wilde starten. De mogelijkheid deed zich voor toen het restaurant 'Frans en Yvonne' in Kontich failliet ging na een uitdagende periode tijdens de coronapandemie. Vanderstukken zag dit als een kans en besloot de zaak over te nemen.

De culinaire focus van het restaurant ligt op de Belgische keuken, waarbij klassieke smaken worden gecombineerd met eigentijdse invloeden. Gasten kunnen genieten van traditionele Vlaamse gerechten zoals balletjes in tomatensaus, vol-au-vent en mergpijp. Maar het menu biedt ook gastronomische pareltjes met vlees, vis, schaaldiergerechten en verrukkelijke desserts. Een bijzonder kenmerk van het restaurant is de Josper, een gesloten houtskooloven uit Barcelona, die gerechten een unieke smaak geeft door de combinatie van grillen, roken en roosteren.

Hoewel Vanderstukken momenteel druk is met andere projecten en niet zelf in de keuken staat, hoopt hij in de toekomst meer betrokken te zijn bij de dagelijkse gang van zaken in het restaurant. Zijn passie voor koken is niet nieuw. Hij won ooit het kookprogramma 2Sterrenrestaurant op VTM samen met collega Kürt Rogiers. Bovendien hadden zijn overgrootouders een café, wat aantoont dat zijn liefde voor de horeca diepgeworteld is.

Met de opening van dit restaurant heeft Roel Vanderstukken een nieuwe mijlpaal in zijn carrière bereikt. Het belooft een plek te worden waar gasten kunnen genieten van heerlijk eten in een ontspannen sfeer, en waar de rijke geschiedenis van de panden en de liefde voor koken samenkomen.

Menukaart restaurant Frans & Yvonne Kontich - Roel Vanderstukken

In het sfeervolle restaurant van Roel Vanderstukken, heeft men een onvergetelijke culinaire ervaring gecreëerd, een samensmelting van klassieke Belgische smaken gecombineerd met eigentijdse flair.

Bij binnenkomst wordt je al snel verleid door de rijke aroma'svan geroosterde camembert uit de oven. Deze zachte kaas, geserveerd met versgebakken stokbrood, zet meteen de toon voor de avond. Voor de vleesliefhebbers is er een rijkelijk gevuld charcuteriebordje, met onder meer pain flandrien, vleesbrood, en een zeldzame Belgasconnepaté. De gehaktballetjes, bereid op Luikse wijze met een vleugje bruin bier en stroop, en de Bourgondische bitterballen met een pittige Kontichse mosterd, vertellen het verhaal van de Belgische gastronomie.

Visliefhebbers zijn hier ook op hun plaats. Proef de mosselen 'Tropezina', zorgvuldig geselecteerde Zeeuwse mosselen, badend in een saus van witte wijn, knoflook en fijngehakte sjalot. En wat te denken van de gegratineerde visschelp, een delicatesse met Noordzeevis en St. Jacobsvrucht, afgewerkt met een rijke beurre blanc saus. De garnaalkroketjes, boordevol gepelde Noordzeegarnalen en een vleugje gefruite peterselie, zijn een ander hoogtepunt, net als de kaaskroketjes met Oud-Brugge kaas, geserveerd met een frisse tomatencompote.

De hoofdgerechten zijn een ware triomf van smaken. De sappige Black Agnus burger, rijkelijk belegd met ijsbergsla, pittige shipottle mayo, knapperige augurk en gesmolten cheddar, is een absolute aanrader. De steak tartaar, met de hand gesneden en ter plekke bereid, is een ode aan de versheid. Daarnaast biedt het menu keuzes zoals de Tournedos 'Havian blanc bleu’, de ribeye van een speciaal geselecteerd ras, en de unieke paardenfilet, vergezeld van een frisse witloofsalade.

Liefhebbers van traditionele gerechten zullen de keuken van Yvonne waarderen, met gerechten zoals vol au vent met malse stukjes Mechelse koekoek, of de stoofcarbonade bereid met kwalitatief 'Black Agnus' rundvlees, langzaam gekookt in streekbier.

Voor de kleintjes zijn er speciale gerechten, zoals het koningenhapje met verse frietjes of de huisgemaakte kipnuggets met appelmoes. En geen maaltijd is compleet zonder een nagerecht: van de romige rijstpap met bruine suiker tot de verleidelijke dame blanche, er is voor elk wat wils.

Elk gerecht in het restaurant van Roel Vanderstukken is een viering van de Belgische keuken, met een moderne twist. Eet smakelijk!

Het restaurant 'Frans & Yvonne' is gevestigd aan de Ferdinand Maesstraat 54-58 in Waarloos. Voor wie geïnteresseerd is in een bezoek, het restaurant is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 00:00. Op zaterdag is het geopend van 18:00 tot 00:00 en op zondag doorlopend van 12:00 tot 00:00. - Telefoon: 015/64 01 02. E: info@fransyvonne.be


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...