Milieubewuste Leonardo DiCaprio investeert in Champagne Telmont

Leonardo DiCaprio heeft het nieuws gehaald door te investeren in het eco-gedreven champagnehuis Telmont, wat aantoont dat milieubewustzijn gepaard kan gaan met luxueuze industrieën. De acteur, bekend om zijn gepassioneerde campagnes voor oceaanbehoud en klimaatverandering, vond een zielsverwant in Telmont, dat trots de slogan "Au Nom de la Terre" draagt.

De investering van DiCaprio in Telmont plaatst hem in goed gezelschap van andere beroemdheden die hebben geïnvesteerd in de fijne wijn- en gedistilleerde industrie, waaronder Jay-Z en Cameron Diaz. Terwijl Jay-Z en Diaz hun merken vanaf nul opbouwen, sluit DiCaprio zich aan bij een Champagnehuis met meer dan 100 jaar geschiedenis in Telmont.

Telmont is eigendom van de drankengigant Remy Cointreau en is een favoriet geworden onder eco-strijders vanwege de inspanningen om de impact op het milieu te verminderen. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld om tegen 2025 de hele wijngaard om te zetten naar 100% biologische landbouw en helpt ook zijn partner-telers om tegen 2031 om te zetten. Dit is een ambitieus doel, aangezien minder dan 4% van de Champagnewijngaarden momenteel biologisch gecertificeerd zijn.

Maar de doelstellingen van Telmont gaan verder dan alleen biodiversiteit. Het champagnehuis gebruikt 100% elektriciteit in zijn activiteiten en heeft luchtvracht uit zijn toeleveringsketen geëlimineerd. In juni 2021 stopte het bedrijf met het verpakken van zijn champagne in geschenkdozen en stopte met het kopen van heldere flessen, en koos in plaats daarvan voor groene champagneflessen gemaakt van 85% gerecycled glas.

DiCaprio zei onlangs dat Champagne Telmont, samen met zijn partner-wijnbouwers, zich ten doel heeft gesteld om 100% biologische champagne te produceren, wat zorgt voor een volledig duurzame productiecyclus in de komende jaren. Van het beschermen van biodiversiteit op zijn land tot het gebruik van 100% hernieuwbare elektriciteit, Telmont is vastbesloten om zijn ecologische voetafdruk radicaal te verminderen, en DiCaprio is trots om als investeerder mee te doen.

Ludovic du Plessis, voorzitter van Champagne Telmont, zei dat de beslissing van Leonardo DiCaprio om aandeelhouder te worden een sterke boodschap van steun naar Telmont stuurt, wat het bedrijf zal aanmoedigen om zijn ambitieuze plannen uit te voeren. Telmont deelt dezelfde overtuigingen en toewijding om het milieu te beschermen als DiCaprio. Het champagnehuis heeft één voet in de traditie en de andere in moderniteit, beide stevig geworteld in het terroir.

Het is ook vermeldenswaardig dat Champagne Telmont niet alleen focust op milieubewuste productie, maar ook op het behoud van traditionele wijnbereidingsmethoden. Het bedrijf is trots op zijn erfgoed en blijft de traditionele methode van het produceren van champagne met de hand hanteren. De druiven worden nog steeds met de hand geplukt en er wordt geen gebruik gemaakt van machines in het productieproces.

De combinatie van traditionele methoden met moderne milieubewuste praktijken maakt Champagne Telmont uniek en een voorbeeld voor andere champagnehuizen. Het is ook interessant dat Leonardo DiCaprio niet alleen zijn geld investeert, maar ook zijn invloed gebruikt om duurzaamheid te bevorderen en milieubewustzijn te vergroten. Zijn investering in Champagne Telmont kan anderen in de industrie inspireren om verantwoordelijke en duurzame productiemethoden te omarmen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...