Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Milieubewuste Leonardo DiCaprio investeert in Champagne Telmont

Milieubewuste Leonardo DiCaprio investeert in Champagne Telmont
Leonardo DiCaprio heeft bewezen dat milieubewustzijn een lichtere kant heeft na het verwerven van een aandelenbelang in het eco-gedreven champagnehuis Telmont.

De acteur, bekend om zijn gepassioneerde campagne voor oceaanbehoud en de klimaatcrisis, zag een geestverwant in Telmont, die trots de slogan Au Nom de la Terre draagt.

DiCaprio is niet de eerste beroemdheid die investeert in de fijne wijn- en gedistilleerde industrie. Jay-Z wordt verondersteld een fortuin te hebben verdiend met zijn cognac- en champagnemerken, terwijl Cameron Diaz onlangs haar eigen roos lanceerde.

Terwijl Jay-Z en Diaz helemaal opnieuw bouwen, voegt DiCaprio zich bij een Champagnehuis met meer dan 100 jaar geschiedenis in Telmont.

Telmont is eigendom van drankengigant Remy Cointreau en is een favoriete eco-krijger geworden vanwege zijn inspanningen om de impact op het milieu te elimineren. Het is op doel om zijn hele wijngaard tegen 2025 om te zetten in 100% biologische landbouw en helpt ook zijn partnertelers om tegen 2031 om te zetten. Het is een ambitieuze doelstelling, aangezien minder dan 4% van de champagnewijngaarden biologisch gecertificeerd is.

De doelstellingen van Telmont gaan echter veel verder dan biodiversiteit. Het Champagnehuis gebruikt 100% elektriciteit gedurende zijn activiteiten en heeft luchtvracht uit zijn toeleveringsketen geëlimineerd. In juni 2021 stopte het met het stoppen van zijn champagne in geschenkdozen en stopte met het kopen van heldere flessen. Het is nu uitsluitend gebaseerd op groene champagneflessen gemaakt van 85% gerecycled glas.

DiCaprio zei onlangs dat Champagne Telmont samen met zijn partnerwijnbouwers zijn zinnen gezet op het produceren van 100% biologische champagne, wat zorgt voor een volledig duurzame productiecyclus in de komende jaren. Van het beschermen van de biodiversiteit op zijn land tot het gebruik van 100% hernieuwbare elektriciteit, Champagne Telmont is vastbesloten zijn ecologische voetafdruk radicaal te verlagen, waardoor ik trots ben om als investeerder mee te doen, aldus dicaprio

Ludovic du Plessis, voorzitter van Champagne Telmont, zei: Het besluit van Leonardo DiCaprio om aandeelhouder te worden, stuurt Telmont een sterke boodschap van steun die ons zal aanmoedigen bij het uitvoeren van onze ambitieuze plannen.

We delen dezelfde overtuigingen en dezelfde toewijding om het milieu te beschermen. Het huis heeft één voet in traditie en de andere in moderniteit, maar beide stevig geworteld in het terroir! We streven ernaar om in de naam van Moeder Natuur te handelen in alles wat we doen.