WhistlePig ondersteunt bartenders met Dank & Dry Old Fashioned

WhistlePig, een vooraanstaande producent van rogge-whisky, heeft recentelijk een creatief initiatief ontplooid om bartenders te ondersteunen via hun Dank & Dry Old Fashioned cocktailproject. Dit initiatief is erop gericht om zowel de veerkracht als de creativiteit binnen de bartendergemeenschap aan te moedigen. Het biedt financiële bijstand aan bartenders die getroffen zijn door de uitdagingen die de pandemie met zich heeft meegebracht.

Het project, dat in samenwerking met Cocktail Courier - een toonaangevende cocktailbezorgservice - is opgezet, stelt consumenten in staat om een gepersonaliseerde cocktailkit te bestellen die alle noodzakelijke ingrediënten bevat om de unieke Dank & Dry Old Fashioned thuis te maken. In elk pakket vindt men een mix van WhistlePig's10 Year Rye Whiskey, samen met een speciale mix van bittertjes en een siroop die doordrenkt is met cannabis terpenen – geurige verbindingen die in diverse plantensoorten worden aangetroffen en die in dit geval geen psychoactieve effecten hebben. De combinatie van deze componenten resulteert in een unieke draai aan de klassieke Old Fashioned cocktail, die zowel intrigerend als heerlijk is.

Elke aankoop van een Dank & Dry-kit draagt direct bij aan financiële assistentie voor bartenders. WhistlePig heeft toegezegd een aanzienlijk deel van de opbrengsten te doneren aan de Another Round, Another Rally-fonds. Dit fonds is speciaal opgericht om horecamedewerkers te helpen die te kampen hebben met financiële tegenslag.

De bartenders die meedoen aan het project zijn niet alleen begunstigden van het fonds, maar ze spelen ook een actieve rol in het creëren van de Dank & Dry Old Fashioned. Zo krijgen zij de kans om hun deskundigheid en passie voor mixologie te etaleren, terwijl zij tegelijkertijd de steun ontvangen die ze nodig hebben. Het project zet de schijnwerpers op hun talent en veerkracht en biedt hen een platform waar ze hun eigen verhalen en ervaringen kunnen delen.

WhistlePig staat bekend om hun innovatieve benadering van het produceren van rogge-whisky en zet zich nu ook in voor maatschappelijke betrokkenheid. Door dit project te lanceren, laten ze zien dat ze de barriere- en drankenbranche serieus nemen en dat ze bereid zijn om iets terug te doen voor de mensen die aan de basis staan van deze industrie. Het Dank & Dry Old Fashioned initiatief dient als een inspirerend voorbeeld van hoe bedrijven hun middelen kunnen inzetten om positieve veranderingen te bewerkstelligen en steun te bieden aan degenen die het hard nodig hebben.

Dit project is slechts een onderdeel van de bredere inspanningen van WhistlePig om back te geven aan de gemeenschap. Zij erkennen de centrale rol die bartenders spelen in de ervaring van de consument en begrijpen de impact die de recente wereldgebeurtenissen op hun levens hebben gehad. Met hun Dank & Dry Old Fashioned willen ze een helpende hand bieden en een lichtpuntje zijn in uitdagende tijden.

De lancering van WhistlePig'sDank & Dry Old Fashioned cocktailproject valt samen met een periode waarin de horeca-industrie over de hele wereld ongekende uitdagingen ondergaat. Bartenders, vaak het hart en de ziel van elke bar, hebben hun zaak soms tijdelijk moeten sluiten of aanzienlijke verliezen in omzet en fooien moeten doorstaan. Dit project laat zien dat WhistlePig niet alleen een whiskyproducent is, maar ook een bedrijf dat zich sterk maakt voor haar gemeenschap en betrokkenheid toont bij de problemen waarmee de horeca te kampen heeft.

WhistlePig'ssamenwerking met Cocktail Courier gaat verder dan alleen het leveren van cocktailkits. Het stelt de bartenders in staat om hun eigen versies van de Dank & Dry Old Fashioned te creëren en die vervolgens te delen met een breder publiek. De Cocktail Courier service is hierbij een essentiële schakel, omdat het de cocktails waar bartenders aan werken rechtstreeks bij klanten thuis aflevert. Dit biedt een uitkomst voor consumenten die graag van hoogwaardige cocktails genieten zonder het comfort van hun eigen huis te hoeven verlaten en biedt tegelijkertijd een bron van inkomsten voor de deelnemende bartenders.

Consumenten dragen bij aan het fonds door de aankoop van een Dank & Dry-cocktailkit, maar ze krijgen ook de kans om direct extra donaties te doen tijdens het bestelproces. Dit systeem van directe ondersteuning vormt een krachtige manier om de mensen achter de bar te helpen.

De deelnemende bartenders worden zorgvuldig geselecteerd en krijgen de mogelijkheid om hun unieke vaardigheden en creativiteit te presenteren. Ze zijn niet alleen ambassadeurs van de Dank & Dry Old Fashioned cocktail, maar ook van het merk WhistlePig zelf. De whiskyproducent selecteert bartenders die staan voor kwaliteit en innovatie – waarden die diep verweven zijn met het WhistlePig-merk.

De deelname van bartenders geeft hen toegang tot een platform waarop ze hun verhaal kunnen vertellen, hun recepten kunnen delen en hun persoonlijke stijl en filosofie rondom mixologie kunnen tonen. Deze verhalen bieden een menselijk gezicht aan het project en maken het relatable voor consumenten. Het vertelt het grotere verhaal van doorzettingsvermogen, veerkracht en gemeenschapszin binnen de horeca.

WhistlePig'sinspanningen zijn een bemoedigend voorbeeld voor andere bedrijven binnen de drankenindustrie. Ze tonen aan dat ondernemingen niet alleen verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun producten en services, maar ook voor het welzijn van de mensen die een cruciale rol spelen binnen hun sector. Het Dank & Dry Old Fashioned project heeft potentieel om een kettingreactie van solidariteit en ondersteuning binnen de horeca te veroorzaken, wat essentieel is in tijden waarin de industrie voor enorme uitdagingen staat.

Het project is niet alleen een welkom financieel vangnet voor bartenders, maar ook een stimulans voor het behoud en de bevordering van vakmanschap binnen de cocktailcultuur. De unieke samenstelling van de Dank & Dry Old Fashioned, inclusief de nieuwsgierigheid wekkende cannabis terpenen, biedt een vernieuwende ervaring voor liefhebbers van cocktails en een nieuwe benadering van de klassieke Old Fashioned. Het initiatief loopt parallel aan de trend van ambachtelijkheid en innovatie die steeds sterker de overhand neemt in de wereld van fijne dranken en mixologie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...