Champagnehuis Dom Pérignon brengt Rosé Vintage 2008 uit

Het prestigieuze Champagnehuis Dom Pérignon heeft onlangs zijn nieuwste rosé uitgebracht, de Rosé Vintage 2008. Deze champagne is gemaakt van een zorgvuldig geselecteerde mix van Pinot Noir en Chardonnay druiven uit de regio van Hautvillers en Aÿ. De druiven zijn met de hand geplukt en zorgvuldig geperst om de beste kwaliteit sap te verkrijgen.

De Rosé Vintage 2008 onderscheidt zich van eerdere uitingen vanwege de lage hoeveelheid rode Pinot Noir wijn. Met slechts 10% Pinot Noir in plaats van de gebruikelijke 20-30%, heeft chef de cave Vincent Chaperon gebruik gemaakt van de kracht van de druiven die beschikbaar waren in de koelere klimatologische omstandigheden. Dom Pérignon zelf vergelijkt 2008 met de legendarische vintage 1966, evenals de recentere 2002 en 2006. Ze worden allemaal herinnerd voor het produceren van een frisheid en zuurgraad die het beste uit een rosémix haalt.

De extra jaren van rijping in de kelders van Dom Pérignon hebben deze Rosé Vintage 2008 spectaculair gemaakt. Het heeft de complexiteit om nu te drinken en het lichaam om nog vele jaren in band te verouderen. De extra tijd in de kelders heeft de champagne krachtig en delicaat, rijk en licht gemaakt.

De champagne heeft een verfijnde roze kleur en een rijk en complex aroma van wilde bessen, bloemen en kruiden. Op de tong onthult de Rosé Vintage 2008 zich als een elegante en evenwichtige champagne, met tonen van rood fruit, citrus en subtiele kruiden die samenkomen in een prachtig afgeronde en langdurige afdronk.

Dom Pérignon is bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en vakmanschap, en de Rosé Vintage 2008 is daarop geen uitzondering. Het is een ideale keuze voor liefhebbers van hoogwaardige champagne en perfect voor speciale gelegenheden en vieringen. Het is een mooie aanvulling op de Rosé Vintage-serie van het champagnehuis en toont de toewijding van Dom Pérignon aan het creëren van de beste champagne ter wereld.

Dom Pérignon gebruikt voor zijn Rosé Vintage 2008 champagne een blend van de beste Chardonnay en Pinot Noir druiven uit de wijngaarden van Hautvillers en Aÿ in de Champagne regio. Deze druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om de beste kwaliteit sap te verkrijgen. Het bijzondere van deze champagne is dat er slechts 10% Pinot Noir wordt gebruikt, in tegenstelling tot de gebruikelijke 20-30%, en dat dit percentage is verlaagd vanwege de klimatologische omstandigheden die het mogelijk maakten om druiven van hogere kwaliteit te selecteren.

De Rosé Vintage 2008 wordt gebotteld in de karakteristieke Dom Pérignon fles, die is ontworpen om de perfecte omgeving te bieden voor het rijpen van de champagne. De fles heeft een unieke vorm met brede schouders en een smalle hals, waardoor er minder zuurstof in de fles komt en de champagne langer kan rijpen. De flessen worden met de hand geblazen en gepolijst, en zijn voorzien van het kenmerkende Dom Pérignon label, dat de elegantie en kwaliteit van de champagne weerspiegelt.

De Rosé Vintage 2008 heeft bijna 10 jaar gerijpt in de kelders van Dom Pérignon voordat deze werd uitgebracht, waardoor de champagne zich heeft kunnen ontwikkelen tot een wijn van uitzonderlijke kwaliteit en smaak. De extra tijd in de kelders heeft de champagne intenser en complexer gemaakt, met een rijke smaak die perfect in balans is.

De Rosé Vintage 2008 is een van de meest gewilde champagnes op de markt en de vraag naar deze exclusieve champagne zal naar verwachting alleen maar toenemen naarmate meer mensen deze heerlijke en verfijnde champagne ontdekken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...