Negroni week recepten - proef de finest drankjes

De Negroni Week is de perfecte gelegenheid om te genieten van de beste cocktails! Deze klassieke drankjes zijn al eeuwenlang populair in bars en restaurants over de hele wereld, en met Negroni Week kun je er ook thuis van genieten met de heerlijke recepten met euro s.

Negroni Week loopt van 24 tot 30 juni en geeft gastronomische bars en restaurants over de hele wereld de kans om hun creatieve cocktail menu'ste laten zien. Het recept voor de classic Negroni luidt als volgt: een verhouding van één deel gin, één deel wijnrits en één deel liqueur. Traditioneel wordt dit drankje aangeraden op een grote ijsblokken met sinaasappelschil, maar alles wat je nodig hebt is een diep borrelglas.

Het originele recept van de Negroni is gebaseerd op die van de Americano, een ander klassiek drankje dat bestaat uit een samenstelling van een soortgelijke verhouding. Geserveerd met een ijsblok of gewoon zoals je hem verkiest, de smaak van dit drankje is bijna altijd een hit, waardoor het een perfecte manier is om je drankjes te beginnen. Sommige mensen gebruiken zelfs espresso in plaats van koffie om het nog meer smaak te geven.

Echter, met Negroni Week gaat het niet alleen om het klassieke recept. Beroemde gastronomische bars en restaurants gebruiken de gelegenheid om steeds creatievere cocktailmenu'ste presenteren. Als je dus op zoek bent naar nieuwe manieren om je drankjes te bereiden, dan is de Negroni Week de perfecte gelegenheid!

Een paar bars en restaurants die deelnemen aan de Negroni Week in Europa zijn onder andere:

De Negroni, Barcelona staat bekend om zijn cultuur, architectuur, kunst en ook zeker om zijn gastronomie. De stad heeft een rijke traditie van culinaire hoogstandjes die bezoekers van over de hele wereld trekken. Temidden van de kronkelende straatjes, historische gebouwen en bruisende pleinen, vind je Kishmish – een etablissement dat uitblinkt in het serveren van een bijzonder drankje: de Negroni. De Negroni, een klassieke Italiaanse cocktail, is in de loop der jaren geëvolueerd, en Kishmish heeft hun eigen unieke draai aan deze drank gegeven. Hun versie is niet zomaar een variant van het origineel. Het is een artistieke interpretatie die zowel je smaakpapillen als je zintuigen prikkelt. Het geheime ingrediënt dat hun Negroni onderscheidt van anderen is de coupagealc. Dit ingrediënt, dat zelden wordt gebruikt in traditionele cocktails, geeft de drank een rijke diepte en complexiteit. Samen met de zesty citroenschil, brengt het een frisse en levendige noot in de mix. De toevoeging van India tonic biedt een licht bittere en bruisende touch, wat een perfect contrast biedt tegen de zoetigheid van de andere ingrediënten. Wat echter de show steelt, is de wilde portielje. Dit mysterieuze en zelden gebruikte ingrediënt zorgt voor een aardse, bijna magische nuance aan de cocktail, waardoor de drinker zich in een andere wereld waant. Het is alsof elke slok je meeneemt op een reis door de bossen van Catalonië, waar de aroma'sen smaken van de natuur tot leven komen in je glas. Kishmish is meer dan alleen een bar; het is een ervaring. Hun benadering van de Negroni is niet alleen een ode aan de klassieke cocktail, maar ook een viering van innovatie en creativiteit. Dus, wanneer je in Barcelona bent en op zoek bent naar een drankje dat je zowel verrast als verrukt, dan is Kishmish'sNegroni zeker een bezoek waard. - www.negronicocktailbar.com

Een traditionele Negroni is een eenvoudige, maar smaakvolle cocktail gemaakt van drie gelijke delen gin, zoete rode vermout en Campari. Hier is een stapsgewijze handleiding om een klassieke Negroni te maken:

Ingrediënten:

  • 30 ml gin
  • 30 ml zoete rode vermout
  • 30 ml Campari
  • IJsblokjes

Werkwijze:

  • Voorbereiding: Zorg dat je alle ingrediënten en benodigdheden bij de hand hebt. Dit zijn een mengglas, een barlepel, een jigger (of maatbeker), een rocks glas en een citruspers of mesje voor de sinaasappelschil.
  • IJsblokjes: Vul een mengglas tot de rand met ijsblokjes.
  • Ingrediënten toevoegen: Meet met behulp van de jigger 30 ml gin af en voeg dit toe aan het mengglas. Herhaal dit voor de zoete rode vermout en Campari, zodat elk ingrediënt in gelijke delen aanwezig is.
  • Roeren: Gebruik de barlepel om de ingrediënten in het mengglas goed te roeren. Roer ongeveer 20-30 seconden om ervoor te zorgen dat de cocktail goed gekoeld is.
  • Uitschenken: Neem een rocks glas en vul dit met verse ijsblokjes. Zeef vervolgens de gemixte ingrediënten uit het mengglas in het rocks glas.
  • Garnering: Snijd een dunne strook van de schil van een sinaasappel, zorg ervoor dat je zo min mogelijk van het witte gedeelte (de albedo) meeneemt, omdat dit bitter kan smaken. Draai of twist de sinaasappelschil boven de cocktail zodat de oliën uit de schil op het oppervlak van de drank sprenkelen. Leg vervolgens de sinaasappelschil in het glas.
  • Geniet: Serveer direct en geniet van je klassieke Negroni!
  • Tip: Sommige mensen geven de voorkeur aan het toevoegen van een scheutje sodawater aan hun Negroni om het iets lichter en sprankelender te maken. Voel je vrij om te experimenteren en de cocktail aan te passen aan jouw persoonlijke smaak!
  • Sinaasappelschil voor garnering


The Clumsies in Athene: een modern heiligdom van cocktailkunst. The Clumsies, gelegen in het hart van Athene, is niet zomaar een bar. Het is een plek waar de eeuwenoude Griekse traditie van gastvrijheid en kunst samenkomen in de vorm van moderne mixologie. Als je de deur van deze gevestigde plek opent, word je begroet door een sfeer die zowel vintage als hedendaags aanvoelt. De donkere houten tafels en stoelen vormen een klassieke achtergrond, terwijl kleurrijke lichten en moderne kunstwerken zorgen voor een eigentijdse flair. Maar wat The Clumsies echt onderscheidt, is hun buitengewone toewijding aan de kunst van de cocktail. Een van hun meest opvallende aanbiedingen is hun indrukwekkende variatie op de klassieke Negroni. Terwijl de meeste bars misschien een of twee varianten bieden, gaat The Clumsies verder door twaalf unieke versies aan te bieden. Dit toont niet alleen hun passie voor mixologie, maar ook hun vermogen om te innoveren en de grenzen van traditionele recepten te verleggen. Een van deze varianten, de Negroni Rearranged, is een ware showcase van hun vaardigheid. Deze cocktail, een harmonieuze blend van gin, vermouth rosso en de bijzondere Carpano Antica formulazione F&F aromatic bitters, biedt een vernieuwde kijk op de klassieker. Het samenspel van ingrediënten biedt een rijkdom aan smaken, van het kruidige van de gin tot het zoete en bittere van de vermouth en bitters. Maar de ervaring bij The Clumsies is niet alleen beperkt tot het drinken van hun heerlijke cocktails. De bartenders, stuk voor stuk meesters in hun vakgebied, bieden een show met elke drankje dat ze maken. Het is een genot om naar te kijken hoe ze met precisie en flair elke cocktail tot leven brengen. Als je ooit in Athene bent, zorg dan dat je een bezoek brengt aan The Clumsies. Of je nu een doorgewinterde cocktailkenner bent of gewoon op zoek bent naar een plek om te ontspannen en iets nieuws te proberen, deze bar biedt een ervaring die je niet snel zult vergeten. - www.theclumsies.gr

Dry Martini Meeting Place, Madrid - In de bruisende stad Madrid, waar de historische architectuur en moderne levensstijl samenkomen, ligt de Dry Martini Meeting Place. Deze stijlvolle bar heeft zich toegelegd op het kunstig bereiden van één van de meest klassieke cocktails: de Dry Martini. Maar dat is niet het enige dat deze plek bijzonder maakt. Zoals de naam al doet vermoeden, is de Dry Martini het kroonjuweel van de bar. De bartenders zijn hier experts in hun vak en besteden veel aandacht aan elk detail: van het ijs dat gebruikt wordt, tot de exacte verhouding van gin en vermout. Het resultaat? Een perfect uitgebalanceerde cocktail die zowel de nieuwkomer als de kenner zal imponeren. Ondanks hun specialisatie in martini s, staat de Dry Martini Meeting Place niet stil. Ze nemen deel aan de wereldwijd populaire Negroni Week. Dit evenement eert de iconische Negroni cocktail, en deelnemende bars creëren hun eigen unieke draai aan deze klassieke drank. Bij Dry Martini Meeting Place hebben ze voor deze gelegenheid een bijzonder recept bedacht. Hun negroni met champagne mousse wordt verrijkt met de frisse smaken van grapefruit en basilicum. Deze combinatie levert niet alleen een verrassende smaakervaring, maar ook een visueel spektakel. De champagne mousse voegt een feestelijke touch toe, terwijl de grapefruit een subtiele bitterheid geeft en de basilicum een aromatische diepte toevoegt.  Of je nu een liefhebber bent van de klassieke Dry Martini of graag nieuwe cocktailcombinaties uitprobeert, de Dry Martini Meeting Place in Madrid is een must-visit. Laat je verrassen door hun innovatieve drankjes en geniet van een avond in deze chique, maar tegelijkertijd gastvrije bar.

Trap Bar, Utrecht - gelegen in het hart van Utrecht, presenteert Trap Bar een twist op traditionele drankjes, wat het onderscheidt van andere bars in de stad. Een bijzonder kenmerk van hun menu is een innovatieve negroni-variant, die getuigt van hun vastberadenheid om grenzen te verleggen en klanten te verleiden met ongeëvenaarde smaken. 
Deze negroni van Trap Bar is niet zomaar een cocktail; het is een avontuur voor het gehemelte. Door de traditionele ingrediënten van een negroni te combineren met een reeks andere smaakvolle toevoegingen, biedt Trap Bar een ervaring die zowel bekend als vernieuwend aanvoelt. 

  • Crème van sinaasappel: Deze rijke, zijdeachtige crème zorgt voor een diepe sinaasappelondertoon, wat een vleugje zoetheid en een volle textuur aan de cocktail geeft.
  • Limoen: Voegt een friszure noot toe die de zoetheid van de crème van sinaasappel en suiker compenseert. 
  • Gin: De basis van elke goede negroni, de gin in deze variant biedt een scherpe, kruidige onderbouwing die de andere ingrediënten versterkt.
  • Wijnrietsap: Een natuurlijke zoetstof, wijnrietsap brengt een subtiele, rijke zoetheid die de scherpte van de gin en de bitterheid van de amaro gentile verzacht.
  • Amaro Gentile: Een traditionele Italiaanse bitter, amaro gentile geeft de cocktail zijn kenmerkende bittere rand, wat essentieel is voor elke negroni.
  • Amaretto: Deze zoete, amandelachtige likeur voegt een diepe, nootachtige smaak toe die verrassend goed samengaat met de andere ingrediënten.
  • Suiker: Hoewel er al meerdere zoete elementen in de mix zitten, helpt een vleugje suiker om alle smaken te binden en de bitterheid in balans te houden.

Trap Bar in Utrecht bewijst dat traditie en innovatie hand in hand kunnen gaan. Met hun unieke negroni-variant nodigen ze hun gasten uit voor een smaakervaring die zowel vertrouwd als opwindend is. Het is een perfect voorbeeld van hoe een klassieke cocktail opnieuw kan worden geïnterpreteerd, wat resulteert in een drankje dat zowel klassieke liefhebbers van negroni als avontuurlijke drinkers zal aanspreken. is de perfecte gelegenheid om je eigen traditionele of creatieve Negroni te maken, of om de beste restaurants en bars te bezoeken om de heerlijkste drankjes te proeven. Probeer verschillende smaken en combinaties - ga de Negroni Week in en proef de beste cocktails.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...