Remy Martin Louis XIII Zeldzaam vat 42,6 Cognac

Remy Martin Louis XIII Rare Cask Cognac is een van de meest exclusieve en kostbare likeuren ter wereld. Deze buitengewone drank wordt geproduceerd door het Franse cognachuizen Remy Martin en vernoemd naar Koning Louis XIII van Frankrijk, die in de 17e eeuw regeerde. Het is een blend van eaux-de-vie die tussen de 40 en 100 jaar oud zijn en gerijpt zijn in eiken vaten.

De cognac is een meesterwerk van vakmanschap en expertise. Het duurt meer dan een eeuw om een fles te produceren, van het plukken van de druiven tot het bottelen van de cognac. De druiven die worden gebruikt om deze cognac te maken, komen uit de Grande Champagne-regio van Frankrijk, bekend om zijn kalksteenbodem en uitstekende klimaat voor de productie van hoogwaardige druiven.

De keldermeester van Remy Martin is verantwoordelijk voor het selecteren van de beste eaux-de-vie uit de collectie van het huis en het mengen ervan. De eaux-de-vie worden zorgvuldig gerijpt in eiken vaten, waarbij het vakmanschap van de keldermeester en zijn team van groot belang is om de juiste balans van smaken en aroma's te bereiken.

Remy Martin Louis XIII Rare Cask 42,6 is een recente uitbreiding van de collectie, en wordt beschouwd als een van de meest complexe en rijke cognacs ter wereld. Het is een smakelijke blend van 1.200 eaux-de-vie die gedurende een eeuw zijn ontwikkeld. Bij het proeven van de cognac komen smaken van gedroogd fruit, leer, kruiden en vanille naar voren, die naadloos samensmelten tot een lange, zijdezachte afdronk.

Elke fles van deze zeldzame cognac is een ode aan de unieke aroma's van elk van de vaten, ook wel tierçons genoemd, met tonen van peperkoek, pruimsteen, gember, tabaksblad, pruimen en dadels. De drank wordt geleverd in een handgemaakte karaf, ontworpen door de Franse kristalmaker Baccarat. De karaf is gemaakt van het fijnste kristal en geïnspireerd op een fles uit de 16e eeuw, gevonden op het landgoed van de familie Remy Martin. Elk exemplaar is uniek en genummerd, waardoor het een waardevol verzamelobject is voor cognac-liefhebbers.

De karaf van Remy Martin Louis XIII Rare Cask 42,6 Cognac is gemaakt van het fijnste kristal en is ontworpen door de Franse kristalmaker Baccarat. Het is geïnspireerd op een fles uit de 16e eeuw, gevonden op het landgoed van de familie Remy Martin. Elk exemplaar is handgemaakt en uniek genummerd, waardoor het een waardevol verzamelobject is voor cognac-liefhebbers.

Wat betreft de ingrediënten van Remy Martin Louis XIII Rare Cask 42,6 Cognac, het is een blend van eaux-de-vie die tussen de 40 en 100 jaar oud zijn en afkomstig zijn uit de Grande Champagne-regio van Frankrijk. Deze regio staat bekend om zijn kalksteenbodem en uitstekende klimaat voor de productie van hoogwaardige druiven. De eaux-de-vie worden zorgvuldig geselecteerd en gemengd door de keldermeester van Remy Martin om de juiste balans van smaken en aroma's te bereiken. Bij het proeven van de cognac komen smaken van gedroogd fruit, leer, kruiden en vanille naar voren, die naadloos samensmelten tot een lange, zijdezachte afdronk.

Remy Martin Louis XIII Rare Cask 42,6 is niet alleen een drank, het is een ervaring. Het is een viering van de rijke geschiedenis en traditie van de Franse cognac-industrie en een eerbetoon aan de meesters die deze prachtige drank hebben gecreëerd. Het is een symbool van luxe en verfijning, dat alleen de meest veeleisende kenners en liefhebbers kunnen waarderen.

Als je geïnteresseerd bent in deze zeldzame cognac, is er goed nieuws. Het is beschikbaar in beperkte oplage, met 738 karaffen wereldwijd beschikbaar.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...