Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Remy Martin Louis XIII Zeldzaam vat 42,6 Cognac

Remy Martin Louis XIII Zeldzaam vat 42,6 Cognac

Eén ding is zeker over de Remy Martin Louis XIII Rare Cask cognac - het is tegenwoordig een van de duurste likeuren ter wereld.

Maar onlangs heeft Remy Martin de gordijnen opgetild van het Louis XIII Rare Cask 42,6, dat ook de bijdrage van Keldermeester Pierrette Trichet heeft gezien. De tonen van de Lodewijk XIII werden ontwikkeld gedurende een volledige eeuw van ontwikkeling, een smakelijke mix van 1.200 eaux-de-vie. De cognac heeft een verbluffende aromatische complexiteit en rijkdom, naast een overvloed aan diepe, langgerijpte smaaktonen die zorgen voor een verbluffende nieuwe ervaring bij elke slok.

Elke fles Remy Martin Louis XIII Rare Cask 42,6 Cognac is een ode aan de opvallende aroma's, uniek voor elk van de vaten, of tierçons zoals ze ook worden genoemd, met tonen van peperkoek, pruimsteen, gember, tabaksblad, pruimen en dadels. Wat betreft de verpakking, de drank werd ondergebracht in een kostbaar zwart Baccarat-kristal, enigszins een handtekening van het zeldzame vat, ontworpen door maar liefst twintig deskundige ambachtslieden.

De fles heeft ook een roségouden decoratieve functie op de hals, bekroond door een zwarte kristallen stop. De drank is limited edition en zal naar verluidt beschikbaar zijn voor aankoop in 738 karaffen wereldwijd. Elk van de flacons krijgt een specifiek identificatienummer naast een prijskaartje dat wordt verrekend op €23.000 per fles, vergelijkbaar met het originele Rare Cask.

Ze kunnen bijvoorbeeld worden geproefd in 45 Park Lane, de Dorchester Collection of The Arts Club, maar als je een fles wilt om de jouwe te noemen, ga dan vanaf september 2013 naar Hedonism Wines of Harrods en misschien heb je de jouwe.


Remy Martin Louis XIII Zeldzaam vat 42,6 Cognac