Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Bowmore 1966 is een uitzonderlijk zeldzame whiskytraktatie

Bowmore 1966 is een uitzonderlijk zeldzame whiskytraktatie

Bowmore, de gerenommeerde whiskydistilleerderij uit Islay, heeft aangekondigd een tijdje geleden de high-end Schotse whiskymarkt te betreden, met de release van een zeer speciale editie van de Black Bowmore. Die whisky was een 50 jaar oud genot, gerijpt in een Spaans sherryvat en uitgebracht in 159 flessen die €20.000 per stuk zullen kosten.

Maar de nieuwste release van het merk is nog uitgelezen. Dit vloeibare elixer wordt de Bowmore 1966 genoemd en is ook 50 jaar oud, maar daar houden de overeenkomsten op. Zie je, deze is eigenlijk gerijpt in een ex-bourbon hogshead, dus hij zal een heel andere smaak hebben, en er zijn slechts 74 flessen die er zijn, geprijsd op een coole €25.500 per fles.

Het wordt ook geleverd in een zeer aantrekkelijk pakket, bedacht door de in Glasgow gevestigde meubelmaker John Galvin Designs, een bedrijf dat bekend staat om het maken van kasten voor enkele van de duurste whisky's ooit uitgebracht. Een werkplaats in de Schotse Hooglanden die traditionele glasblaastechnieken gebruikt, elke kristallen karaf met de hand blies en ingelegd met zilver.

Maar het is de inhoud die je erg enthousiast zal maken.

In 1966 trad Eddie MacAffer, de oude Bowmore-manager, toe tot het team en deze release was ook bedoeld om zijn pensionering te herdenken. Deze uitzonderlijk zeldzame traktatie is een van de beste whisky's ooit gebotteld en staat klaar om de zintuigen van een paar, zeer gelukkige individuen te prikkelen. Het leven is goed, althans voor sommige mensen.