Bowmore 1966 is een uitzonderlijk zeldzame whiskytraktatie

Een tijdje terug kondigde Bowmore, een gerenommeerde whiskydistilleerderij uit Islay, aan de high-end Schotse whiskymarkt te betreden met de release van een bijzondere editie van de Black Bowmore. Deze whisky was een 50 jaar oude traktatie, gerijpt in een Spaans sherryvat en uitgebracht in slechts 159 flessen, elk geprijsd op €20.000.

Maar nu heeft het merk zijn nieuwste release onthuld: de Bowmore 1966, ook 50 jaar oud, maar met een geheel andere smaak dan de Black Bowmore omdat deze is gerijpt in een ex-bourbon hogshead. Er zijn slechts 74 flessen beschikbaar, elk geprijsd op €25.500, en de whisky wordt geleverd in een prachtig pakket ontworpen door John Galvin Designs, een bedrijf uit Glasgow dat bekend staat om het maken van kasten voor enkele van de duurste whisky's ter wereld.

Het pakket bevat een handgeblazen kristallen karaf met zilveren inleg, gemaakt met behulp van traditionele glasblaastechnieken uit de Schotse Hooglanden. Maar het is natuurlijk de inhoud van de fles die het meest opwindend is. De Bowmore 1966 is een eerbetoon aan de oude Bowmore-manager Eddie MacAffer, die in 1966 toetrad tot het team en deze release was bedoeld om zijn pensionering te herdenken. Deze uitzonderlijk zeldzame traktatie is een van de beste whisky's ooit gebotteld en zal ongetwijfeld de zintuigen prikkelen van enkele zeer gelukkige individuen. Het leven is goed, in ieder geval voor sommige mensen.

Bowmore 1966 is een zeer zeldzame Schotse single malt whisky, geproduceerd door de Bowmore-distilleerderij op het eiland Islay. Het is een 50 jaar oude whisky en wordt beschouwd als een van de meest exclusieve whisky's ter wereld vanwege zijn beperkte productie en hoge prijs.

Bowmore 1966 heeft een lichtere kleur dan de Black Bowmore, een andere zeer gewilde Bowmore-uitgave die is gerijpt in een Spaans sherryvat. De 1966-editie heeft een complexe smaak met tonen van fruit, honing, vanille, eikenhout en kruiden. Het heeft een lange afdronk met een licht rokerige en ziltige smaak die typisch is voor Islay-whisky's.

De flessen van Bowmore 1966 worden geleverd in een speciaal ontworpen pakket dat is gemaakt door John Galvin Designs. Het pakket bevat een handgeblazen kristallen karaf met zilveren inleg en een presentatiebox met Schotse details. Dit draagt bij aan de exclusiviteit en het premium karakter van deze whisky.

Bowmore 1966 is een eerbetoon aan de oude Bowmore-manager Eddie MacAffer, die in 1966 bij het team kwam en wiens pensionering werd gevierd met deze uitzonderlijk zeldzame release. Het is een echte traktatie voor whiskyliefhebbers en verzamelaars, en staat bekend als een van de beste whisky's ooit geproduceerd.

Over de Bowmore whiskydistilleerderij

Bowmore is een bekende whiskydistilleerderij op het eiland Islay aan de westkust van Schotland. Het is de oudste distilleerderij op het eiland en werd opgericht in 1779. De distilleerderij staat bekend om zijn Islay single malt whisky's die bekend staan om hun rokerige, turfachtige en ziltige smaken.

De whisky's van Bowmore worden geproduceerd met behulp van traditionele methoden, waaronder het gebruik van lokaal geoogste gerst, turf en het water uit de nabijgelegen Laggan-rivier. Het distillatieproces gebeurt in oude koperen ketels, wat bijdraagt aan de unieke smaak van de whisky's van Bowmore.

Bowmore produceert een breed scala aan whisky's, waaronder de Bowmore 12 jaar, 15 jaar en 18 jaar, evenals meer exclusieve bottelingen zoals de Black Bowmore en de White Bowmore. De distilleerderij heeft ook diverse onafhankelijke bottelingen uitgebracht.

Naast het produceren van whisky's, biedt Bowmore ook rondleidingen door de distilleerderij en proeverijen van hun producten aan. Bezoekers kunnen meer leren over de geschiedenis van de distilleerderij en het productieproces van hun whisky's.

Bowmore is eigendom van de Japanse drankenproducent Suntory Holdings en maakt deel uit van hun portefeuille van Schotse whiskymerken.

Ontdek luxe duurzame Kaviaar bij Imperial Heritage In de kijker

Imperial Heritage Caviar in Antwerpen biedt de meest verfijnde kaviaar ter wereld, dankzij vakmanschap, traditionele methoden en passie voor het pr...