PURE-C Restaurant - een Ode aan de Zeeuwse Keuken & Innovatie

De zon stond hoog aan de hemel toen ik zaterdagmiddag bij restaurant PURE-C arriveerde voor de lunch. Aan de kust gelegen bood het een adembenemend panoramisch zicht op de zee. Het hedendaagse ontwerp van het gebouw vormde een schitterend contrast met de omringende natuur. Ik had al veel over dit restaurant gehoord, met name over hun vernieuwende kookstijl en het gebruik van lokale producten. Nu zou ik het zelf gaan beleven.

Bij binnenkomst werd ik begroet door een vriendelijke gastheer die me naar mijn tafel begeleidde. Het interieur was stijlvol en minimalistisch, met veel natuurlijke materialen en subtiele verlichting. Ik nam plaats aan een tafel bij het raam, met uitzicht op de zee. De zachte golven en het laatste licht van de dag zorgden voor een rustgevende sfeer.

Niet lang na het zitten, werd het menu 'Infinite Pure C' gepresenteerd. Ik had er specifiek voor gekozen en was benieuwd naar de culinaire reis die voor me lag.

De avond begon met de Ierse Mór oester, geserveerd met groene aardbei. Een verrassende combinatie die de ziltigheid van de oester perfect balanceerde met de frisheid van de aardbei. Het was een smaakexplosie in mijn mond, een perfecte opener.

Daarna kwam de sablé met zee-egel. De zee-egel had een romige textuur die prachtig samenging met het krokante sablé. Het was een harmonie van smaken en texturen die me deed denken aan de zee en het strand.

Vervolgens werd de scheermes met piperade geserveerd. De scheermes was perfect bereid, zacht en sappig, en de piperade voegde een pittige toets toe die het gerecht naar een hoger niveau tilde.

De zeekraal met zoetzure haring was een verrassing. De knapperige zeekraal en de zachte haring waren een match made in heaven. Het zoetzure element zorgde voor een spannende twist.

Toen kwam de zeebaars, vergezeld van garnalen, groene erwten en appel. De vis was perfect gebakken, met een krokante huid en sappig vlees. De garnalen voegden een ziltige toets toe, terwijl de erwten en appel voor een zoete en frisse tegenhanger zorgden.

De Zeeuwse oester met 'preiprol' was een ode aan de lokale keuken. De oester was vers en ziltig, en de preiprol voegde een aardse diepte toe aan het gerecht.

De langoustine, geserveerd met Oud Biervlietse kaas, grapefruit en cichorei was een hoogtepunt. De zoetheid van de langoustine ging perfect samen met de bitterheid van de cichorei en de frisheid van de grapefruit.

Daarna werd de ganzenlever geserveerd met Zeeuwse kers, knolselderij en amandel. Het was een rijk en decadent gerecht, met de zoetheid van de kers die de rijkheid van de ganzenlever balanceerde.

De duif met brioche, kweepeer en spitskool was een meesterwerk. De duif was mals en sappig, en de brioche voegde een zoete toets toe die perfect samenging met de kweepeer.

Het dessert begon met de bosbes 'Spitsbroek', gecombineerd met chocolade, pistache en basilicum. Het was een zoete en frisse afsluiter, met de bosbes en chocolade die een perfect duo vormden.

Daarna kwam de miserable met framboos en roos. Het was een licht en luchtig dessert, met de framboos die een zure toets toevoegde en de roos die voor een bloemige noot zorgde.

Tot slot werd de madeleine geserveerd met viooltje en citrus. Het was een zoete en frisse afsluiter van een onvergetelijke maaltijd.

Terwijl ik mijn laatste slok wijn nam en uitkeek over de zee, besefte ik dat ik een van de beste maaltijden van mijn leven had gehad. PURE-C had zijn reputatie waargemaakt en ik zou deze ervaring nooit vergeten.

Het restaurant PURE-C is gevestigd aan Blvd de Wielingen 49, 4506 JK in Cadzand-Bad. Voor reserveringen of vragen kunt u telefonisch contact opnemen via +31 117 39 21 10 of een e-mail sturen naar contact@pure-c.nl. Het is interessant om te weten dat PURE-C onderdeel is van de Sergio Herman Group.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...