Ontdek populaire snackmerken voor Chinees Nieuwjaar

Wanneer het Chinees Nieuwjaar nadert, transformeren winkels en huizen met de kleuren rood en goud, en de geur van versgebakken lekkernijen vult de lucht. Het is een tijd waarbij familie en vrienden samenkomen om te genieten van een uitgebreide keuze aan snacks en zoetigheden, die een integraal onderdeel uitmaken van de feestvieringen. Deze periode staat ook bekend als het Lentefestival en markeert de start van een nieuw maanjaar, waarin gezondheid, voorspoed en geluk centraal staan.

In het hart van deze feestelijkheden bevinden zich lokale en regionale snackmerken, die met hun nostalgische en innovatieve smaken een glimlach toveren op de gezichten van jong en oud. Deze bedrijven leggen niet alleen de nadruk op kwaliteit en smaak, maar dragen ook bij aan het behoud van culturele tradities door generatie op generatie de liefde voor de Chinese keuken te delen.

Eén van de bekendste namen in Singapore is Bee Cheng Hiang, een merk dat al sinds 1933 bestaat. Met een geschiedenis van bijna 90 jaar heeft dit bedrijf zich gespecialiseerd in bak kwa – geroosterd vlees dat een populair geschenk is tijdens het Chinees Nieuwjaar. Door de jaren heen heeft Bee Cheng Hiang zijn aanbod uitgebreid met verschillende smaken en varianten om aan de veranderende smaakvoorkeuren van klanten te voldoen.

Naast Bee Cheng Hiang is er Thye Moh Chan, een andere prominente naam die sinds de jaren '40 zijn ambachtelijke Teochew-handgemaakte taarten aanbiedt. Deze traditionele pasteitjes, gevuld met zoete of zoute ingrediënten, zijn een ware traktatie voor mensen die de authentieke smaken van de Teochew-keuken waarderen. Dankzij de vastberadenheid van de eigenaren om traditionele recepten in ere te houden, blijft Thye Moh Chan een onmisbaar onderdeel van het Chinees Nieuwjaar.

Voor liefhebbers van zoetere versnaperingen is er Bengawan Solo, opgericht in 1979. Dit bedrijf brengt een stukje Indonesisch erfgoed naar Singapore met zijn brede assortiment van kueh lapis, pandan cakes en diverse soorten koekjes. Hun zorgvuldig bereide delicatessen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een feest voor de smaakpapillen.

Niet te vergeten is Eu Yan Sang, een merk dat sinds 1879 een scala aan gezondheidsproducten biedt, waaronder traditionele Chinese geneesmiddelen en supplementen. Tijdens het Chinees Nieuwjaar verkopen ze speciale geschenkpakketten die perfect zijn als cadeau aan dierbaren om goede gezondheid en welzijn te bevorderen.

Deze merken vertegenwoordigen slechts een klein deel van de rijke cultuur die tijdens het Chinees Nieuwjaar wordt gevierd. Elk merk speelt een rol in het levend houden van tradities en het introduceren van innovatieve creaties die passen binnen het festivalseizoen.

Het Chinees Nieuwjaar zou niet compleet zijn zonder de verscheidenheid aan snacks en geschenken die symboliseren wat de viering zo speciaal maakt: samenzijn en het delen van geluk met dierbaren. Of het nu gaat om een doos met handgemaakte taarten, een pakketje gezondheidssupplementen of een plak zoete cake, elk item draagt bij aan de unieke ervaring van het Lentefestival.

Naarmate het Lentefestival dichterbij komt, keren veel klanten terug naar deze geliefde merken voor hun vaste selectie van producten. Het is een tijd waarin nostalgie en vernieuwing samengaan, en waarin de waarden van familie, gezondheid en geluk worden gevierd met aloude tradities en eigentijdse interpretaties. Deze bedrijven begrijpen dat, terwijl zij vooruitgang boeken en innoveren, het essentieel is om de kern van hun erfgoed te behouden.

Deze periode is eveneens een kans voor nieuwe generaties om in contact te komen met culturele gebruiken en de betekenis achter de diverse lekkernijen te ontdekken. Het is niet enkel een tijd van feestvieren en genieten, maar ook een periode van waardering voor de rijke geschiedenis en de culinaire kunsten die van generatie op generatie worden doorgegeven.

Elk van deze snackmerken geeft blijk van een unieke benadering in het vieren van het Chinees Nieuwjaar. Door hun voortdurende streven naar kwaliteit, innovatie en respect voor traditie, spelen ze een belangrijke rol in het voortzetten van het erfgoed en het bieden van onvergetelijke momenten tijdens een van de belangrijkste festivals in de Aziatische cultuur.

Nu de context van het Lentefestival helder is, kunnen we kijken naar uitgebreidere informatie over de snackmerken die het Chinees Nieuwjaar verrijken met hun aanwezigheid. Hieronder volgt een diepgaandere blik op ieder merk, hun geschiedenis, hun producten en hun plek binnen de vieringen van het Chinees Nieuwjaar.

Bee Cheng Hiang staat synoniem voor bak kwa, een soort geroosterd vlees dat lijkt op jerky maar met een zoetere smaak. Hun succesformule is eenvoudig: het gebruiken van hoogwaardige ingrediënten en een perfectionistisch roosterproces dat resulteert in mals vlees met een perfecte balans tussen zoet en zout. Ze hebben ook andere snacks toegevoegd aan hun assortiment, zoals viskrakelingen en prawn rolls, om te voldoen aan de uiteenlopende smaken van hun klanten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...