Ontdek Acid Shop een uniek bakconcept in Madrid

In het eclectische hart van Madrid is een opvallende bakkerij tot leven gekomen dankzij het inventieve ontwerp van Plantea Estudio. Acid Shop, zoals de bakkerij wordt genoemd, combineert onconventionele designelementen met traditionele baktechnieken om een unieke ervaring aan zijn bezoekers te bieden.

Het eerste wat opvalt aan Acid Shop is de fascinerende gevel die een levendige uitnodiging lijkt te zijn, te midden van de omliggende traditionele Madrileense architectuur. De ingang van de winkel is bijzonder opmerkelijk; deze is omlijst met golfplaat van polycarbonaat die enerzijds de ruimte privé houdt en anderzijds een spel van licht en schaduw binnen de winkel creëert. Het gefilterde daglicht dat door deze golfplaat binnenkomt, zorgt voor een continu veranderlijke sfeer gedurende de dag.

Binnen wordt de aandacht onmiddellijk getrokken naar de opvallende toonbank waar de producten tentoongesteld worden. Deze is gemaakt van terrazzo, een materiaal dat de laatste jaren een heropleving kent en hier als een hedendaagse knipoog naar de Spaanse traditie dient. Het terrazzo, vervaardigd in samenwerking met Huguet Mallorca, wordt gecombineerd met roestvrijstaal wat resulteert in een strakke en frisse uitstraling die perfect past bij de naam 'Acid'.

Dit thema van helderheid en transparantie loopt door de hele bakkerij. De achterwand is uitgerust met dezelfde polycarbonaat panelen als de voorgevel, waardoor een coherente connectie tussen binnen en buiten ontstaat. Het resultaat is een ruimte die tegelijkertijd open en intiem aanvoelt.

De kleurstelling is daarnaast zorgvuldig uitgekozen om een kalme maar gedurfde ambiance te scheppen. Een opvallend kleurenschema van zachte groenen en zuuroranje tinten, geïnspireerd door de ingrediënten en fermentatieprocessen binnen de bakkerij, fleurt de ruimte op zonder overweldigend te zijn.

De bakkerij maakt ook gebruik van een tactiele diversiteit, met oppervlaktes die variëren van glad en koel tot ruw en warm. Dit draagt bij aan de multi-sensoriële ervaring die Acid Shop beoogt te bieden. In aanvulling op het visuele spektakel, stimuleren de geuren van versgebakken brood en andere lekkernijen de zintuigen van elke klant.

Plantea Estudio heeft niet alleen aan esthetiek gedacht; functionaliteit en flexibiliteit waren ook kernbegrippen in hun ontwerp. De meubels en inrichting van Acid Shop zijn zodanig ontworpen dat ze kunnen worden aangepast voor verschillende doeleinden. Zo kan de ruimte transformeren om workshops of evenementen te hosten, waardoor de bakkerij niet alleen een plek is om heerlijke waren te kopen, maar ook een locatie voor gemeenschapsbinding en creatieve expressie.

Deze flexibiliteit strekt zich uit tot het buitenruimte. Direct voor de bakkerij is een terras waar klanten kunnen zitten en genieten van de levendige stadsomgeving van Madrid. Deze ruimte functioneert als een natuurlijke verlenging van de binnenruimte en zorgt ervoor dat de Acid Shop opgaat in het stedelijke canvas.

Plantea Estudio heeft met het ontwerp van Acid Shop een nieuwe bladzijde omgeslagen in de wereld van bakkerijontwerp. Door het combineren van functionele behoeften met artistieke visie hebben zij een ruimte gecreëerd die gaat over meer dan alleen brood. Het is een plaats van innovatie, gemeenschap en uitnodiging tot ontdekking.

Met het bestuderen van Acid Shop's succesvolle samensmelting van design en gastronomie, kijken we naar de bredere invloed van architectuur op de culinaire ervaring. Het belang van een aantrekkelijke fysieke ruimte wordt vaak onderschat in de foodsector, maar de manier waarop een winkel of restaurant ontworpen is, kan de perceptie van de klant over het voedsel en de algehele ervaring aanzienlijk beïnvloeden.

De hedendaagse consument zoekt naar authenticiteit en een belevenis die verder gaat dan het eenvoudige consumeren van producten. In dit licht wordt de ruimtelijke vormgeving van eetgelegenheden steeds meer een essentieel onderdeel van de merkidentiteit. Architecten en interieurontwerpers worden daarom vaak ingeschakeld om unieke en memorabele omgevingen te creëren die passen bij de waarden en visie van het merk.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...