Neuhaus Chocolade Belgische traditie van smaak en innovatie

In de bruisende straten van Brussel, te midden van de prachtige Galerie de la Reine, bevindt zich een chocoladewinkel die al sinds 1857 de harten van velen heeft veroverd: Neuhaus Chocolade. Deze naam is niet zomaar een naam in de wereld van chocolade; het is een symbool van traditie, innovatie en ongeëvenaarde kwaliteit.

Het verhaal van Neuhaus begint bij Jean Neuhaus, een Zwitser met Italiaanse wortels. Oorspronkelijk wilde hij arts worden, maar na twee mislukte pogingen, voornamelijk vanwege zijn afkeer van bloed, besloot hij zijn passie elders te zoeken. In 1857 vestigde hij zich in Brussel en opende een apotheek in de prestigieuze Koninginnegalerij. Om zijn medicijnen aantrekkelijker te maken voor zijn klanten, kwam hij op het idee om ze te bedekken met een fijn laagje chocolade.

Deze innovatieve benadering leidde tot de uitvinding van de Belgische praline in 1912 door zijn kleinzoon. In plaats van medicijnen bevatten deze pralines nu heerlijke vullingen. Enkele jaren later, in 1915, introduceerde Louise Agostini, de vrouw van Jean Neuhaus Jr., de Belgische ballotin - een elegante geschenkdoos ontworpen om hun chocolaatjes te beschermen en op een aantrekkelijke manier te presenteren.

Neuhaus' toewijding aan innovatie stopte hier echter niet. Tot op de dag van vandaag blijft het bedrijf innoveren, gedreven door een passie voor chocolade en een toewijding aan uitmuntendheid. Alle pralines en truffels worden nog steeds volledig in België gemaakt, in hun atelier nabij Brussel.

De kwaliteit van Neuhaus-chocolade is niet alleen te danken aan hun rijke geschiedenis en vakmanschap, maar ook aan hun toewijding aan duurzaamheid en eerlijkheid. Sinds 2017 zijn al hun chocoladeproducten 100% gecertificeerd, vrij van palmolie en gemaakt met alleen natuurlijke ingrediënten. Bovendien is een groot deel van hun cacaobonen afkomstig van een boerderij in Ecuador waarin ze hebben geïnvesteerd, wat zorgt voor traceerbaarheid en kwaliteit.

Neuhaus gaat echter verder dan alleen het maken van heerlijke chocolade. Ze hebben zich ook gecommitteerd aan duurzaamheid in al zijn vormen. Dit blijkt uit hun inspanningen om 100% duurzaam geproduceerde cacao te gebruiken, hun focus op natuurlijke ingrediënten en hun streven naar duurzame verpakkingen.

Bij een bezoek aan hun winkel wordt men niet alleen getrakteerd op een scala aan chocoladeproducten, van pralines tot truffels, maar ook op de rijke geschiedenis en het erfgoed van het merk. Of het nu gaat om de Timeless Masterpieces Ballotin, de Dark Ballotin of de nieuw geïntroduceerde Chocolate Cocktails, elke creatie is een getuigenis van Neuhaus' toewijding aan kwaliteit en innovatie.

In een wereld waar tradities vaak verloren gaan in de drukte van het moderne leven, blijft Neuhaus Chocolade een stralend baken van Belgische traditie, vakmanschap en ongeëvenaarde kwaliteit.

Enkele producten van Neuhaus Chocolade

 • Chocolate Cocktails: Een innovatieve combinatie van chocolade en cocktailsmaken, waarschijnlijk bedoeld om de zintuigen te prikkelen met een mix van zoet en alcoholische tonen.

 • Belgian Chocolate Moments - Enrobed Almonds: Belgische chocolade gecombineerd met amandelen, waarschijnlijk voor een knapperige en rijke smaakervaring.

 • Belgian Chocolate Moments - Orangettes: Chocolade gecombineerd met sinaasappelsmaken, wat een zoete en citrusachtige combinatie oplevert.

 • Amusettes Me-Time Bag: Een selectie van chocolaatjes bedoeld voor persoonlijke verwennerij, waarschijnlijk in een handige draagtas.

 • Chocolate Duets Slider Box: Een doos met verschillende chocoladevarianten, mogelijk in paren of combinaties die samen een harmonieuze smaak creëren.

 • Planet Friendly Ballotin: Een selectie van chocolaatjes verpakt in milieuvriendelijke verpakkingen, wat het engagement van Neuhaus voor duurzaamheid benadrukt.

 • Timeless Masterpieces Ballotin: Een klassieke selectie van de meest geliefde chocolaatjes van Neuhaus, verpakt in een elegante doos.

 • Dark Ballotin 500G: Een selectie van pure chocoladepralines, bedoeld voor liefhebbers van rijke en bittere chocoladesmaken.

 • Truffle Ballotin 410G: Een doos gevuld met truffels, waarschijnlijk met verschillende vullingen en smaken.

 • Neuhaus Collection Irrésistibles: Een verzameling van de meest onweerstaanbare chocolaatjes van Neuhaus, elk met zijn eigen unieke smaak en textuur.

 • Neuhaus Mix Collection: Een gemengde selectie van verschillende chocolaatjes, waardoor klanten een breed scala aan smaken kunnen ervaren.

 • Neuhaus Collection Dark: Een selectie van pure chocoladepralines, elk met zijn eigen unieke vulling en smaak.

 • Neuhaus Collection Milk: Een selectie van melkchocoladepralines, zacht en romig van smaak.

 • Neuhaus History Collection Box: Een doos die de rijke geschiedenis van Neuhaus viert, met chocolaatjes die de evolutie van het merk door de jaren heen vertegenwoordigen.

 • Love Letter Box: Een romantisch geïnspireerde doos met chocolaatjes, mogelijk bedoeld als cadeau voor geliefden.

Dit is slechts een selectie van de producten die beschikbaar zijn in de Neuhaus Chocolade winkel. Elk product is uniek en vertegenwoordigt de rijke traditie en het vakmanschap van het merk.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...