Martell Cordon Bleu Centenary Ultimate Jewel-editie is een exquise likeur

Martell Cordon Bleu, een symbool van voortreffelijkheid en verfijning in de wereld van likeuren, markeert zijn honderdjarige jubileum met een ongeëvenaarde creatie: de Centenary Ultimate Jewel-editie. Om deze mijlpaal te vieren, heeft het historische cognachuis Martell samengewerkt met een ander groot Frans merk, het Parijse juweliershuis Boucheron, om een echt meesterwerk te creëren voor de echte connaisseurs en verzamelaars.

De fles, die is ontworpen als een ode aan vakmanschap en esthetiek, straalt pure luxe uit. Het kristal dat gebruikt is voor de fles schittert even helder als de diamanten die het merk van Martell vertegenwoordigen. De gouden zwaluw, een diepgeworteld symbool van het merk, siert fier de fles met een oog van diamant en houdt het infinity-teken vast, gemaakt van het fijnste satijnen lint, symbolisch voor de doorlopende erfenis van het huis. Dit detail benadrukt het tijdloze karakter van Martell en de vereniging van twee grootmachten in hun respectievelijke industrieën.

Aan de smaak van de Martell Cordon Bleu zelf is niets veranderd; deze blijft trouw aan het rijke en complexe profiel dat kenners al een eeuw lang adoreren. Een blend van honderdvijftig eaux-de-vie zorgt voor een volle smaak met tonen van pruimen, gedroogd fruit, vanille en een subtiele houtachtigheid die zo kenmerkend is voor de beste cognac.

Het is de subtiele harmonie van de verschillende smaken die Martell Cordon Bleu zo bijzonder maakt. De smaakpapillen worden geprikkeld door de rijke combinatie van smaken die tevoorschijn komen. Het is net of elke nip je meeneemt op een reis door de vier voornaamste groeigebieden van de Cognac-regio: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies en Fins Bois. Deze regio'sstaan bekend om hun unieke terroir die bijdraagt aan de intensiteit en complexiteit van de cognac.

Binnenin de fles van de Centenary Ultimate Jewel-editie bevindt zich dezelfde iconische vloeistof die men verwacht van Martell Cordon Bleu, maar de ervaring van het genieten van deze cognac wordt naar een hoger niveau getild door het prachtige vertoon van de fles. Het is niet alleen de smaak die indruk maakt op de liefhebbers, maar ook het algehele gevoel van exclusiviteit en prestige die dit kunstwerk uitstraalt.

Het huis van Martell heeft altijd gestreefd naar perfectie in de kunst van cognac maken, en deze ultieme editie is dan ook een directe weerspiegeling van hun toewijding aan kwaliteit en hun rijke erfgoed. De veiling van de fles in China aan het einde van 2012 was niet alleen een viering van het honderdjarig bestaan van Martell, maar ook een getuigenis van de algemene waardering voor de meesterschap en geschiedenis van het merk.

De fles van de Centenary Ultimate Jewel-editie, die wordt geleverd in een prachtige kist van leer en hout versierd met gouden gravures, leent zich niet alleen als bewijs van distillatie-expertise, maar ook als een waardevol verzamelobject. Zo n exclusieve editie is een aanwinst voor elke collectie, een blijvend symbool van elegantie, luxe en een eeuw van cognac-geschiedenis.

Het is duidelijk dat Martell met deze uitgave een standaard heeft gezet voor luxe en schoonheid in de likeurindustrie. De Martell Cordon Bleu Centenary Ultimate Jewel-editie is een eerbetoon aan het vakmanschap dat het fundament vormt van een van 'swerelds meest vooraanstaande cognachuizen. Deze limited edition is het perfecte huwelijk tussen het vakmanschap van cognacbereiding en de finesse van juweelkunst, gecreëerd om te vieren, te koesteren en te genieten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...