Legacy by Angostura is de duurste rum ter wereld

Wanneer we denken aan luxe alcoholische dranken, verschijnen vaak beelden van fonkelende wijnglazen en statige whiskykaraffen. Rum daarentegen lijkt soms in de schaduw te staan van zijn meer gevierde tegenhangers. Maar voor de ware kenner heeft rum een eigen, onmiskenbare glans. Een die het licht het best vangt in flessen zoals Legacy by Angostura , een juweel onder de rums en tevens de duurste ter wereld.

De wereld van de rum laat zich kennen door veelzijdigheid en rijke tradities, en ergens in dat veelbelovende spectrum neemt Legacy by Angostura een plek in van zowel verfijning als exclusiviteit. Dit is namelijk een rum die met recht kan claimen meer dan een drank te zijn - het is een stukje geschiedenis, een waar kunstwerk dat hand in hand gaat met de nalatenschap van een natie. Slechts twintig flessen van deze bijzondere rum zijn er geproduceerd, waardoor het bezit ervan alleen al een privilege is.

Dit privilege is afkomstig uit het Caribisch gebied, dat bekend staat om zijn diepgewortelde cultuur van rumproductie. Het huis van Angostura in Trinidad is daarin een belangrijke pijler en baken van kwaliteit en trots. Legacy werd gecreëerd ter ere van een belangrijke mijlpaal: de vijftigste verjaardag van de onafhankelijkheid van Trinidad en Tobago. Deze speciale gelegenheid werd geëerd met een creatie die passend is voor een halve eeuw van vrijheid en zelfstandigheid.

Deze bijzondere rum heeft een zorgvuldig en langdurig proces doorlopen, waarin zes jaar arbeid is gestoken om tot de uiteindelijke blend te komen. Geproduceerd in een zevenkolom destillatiekolom en rijpend in zorgvuldig uitgekozen Amerikaanse eiken vaten, is Legacy by Angostura een toonbeeld van subtiliteit en complexiteit. De blend bestaat uit zeven van de zeldzaamste en meest kostbare rums van Angostura, waarvan de jongste rum al zeventien jaar oud is. Dit vertelt ons over de uitzonderlijke vaardigheden van de meester-blender en de onwrikbare toewijding van Angostura aan kwaliteit.

De presentatie van de Legacy by Angostura werd gedaan door John Georges, de meesterdistilleerder van Angostura, die benadrukte dat het doel van de rum niet alleen was om genoten te worden, maar ook om als herinnering aan een nationale prestatie te dienen. De rum maakte zijn debuut in Australië, waar een select gezelschap uitgenodigd was om kennis te maken met deze uitmuntende fusie van smaak en geschiedenis.

Een potentiële koper van één van de gelimiteerde flessen Legacy moet bereid zijn een bedrag rond de €25.000 neer te leggen. De prijs is evenwel gerechtvaardigd door wat men verkrijgt: niet alleen een fles met buitengewone inhoud maar ook een verpakking die minstens even bijzonder is. De karaf van elke Legacy-fles is namelijk handgeblazen uit loodvrij kristal door Asprey of London, hofjuwelier van de Prins van Wales. De esthetiek van dit kunststuk draagt bij aan de exclusieve ervaring.

Op de fles zelf is tevens aandacht besteed aan details die refereren aan de traditie van Trinidad. Zo siert een sterling zilveren vlinder de fles, een symbool dat verwijst naar de oogst. In Trinidad wordt de verschijning van vlinders beschouwd als een voorteken van het begin van de oogsttijd, wanneer zij neerdalen op de suikerrietvelden die later getransformeerd worden tot de vermaarde rum.

De Legacy by Angostura staat symbool voor meer dan alleen een peperdure rum. Het belichaamt de samensmelting van geschiedenis, cultuur, kunst en vakmanschap. Voor verzamelaars en liefhebbers is het niet slechts een drank, maar een ervaring die de zintuigen overstijgt en spreekt tot de ziel van een trotse en onafhankelijke nation. Het is deze nalatenschap die voortleeft, niet alleen bewaard in de zeldzame, gesloten flessen, maar ook in de verhalen en herinneringen die zij achterlaten en die nog vele generaties zullen betoveren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...