Legacy by Angostura is de duurste rum ter wereld

Wanneer we het hebben over luxe dranken, is rum niet altijd de eerste gedachte die bij mensen opkomt. Maar voor de echte kenners en liefhebbers van verfijning kan een zeldzame rum net zo indrukwekkend zijn als een oude whisky of dure champagne. Zo'n uitzonderlijke uitdrukking van vakmanschap is de 'Legacy by Angostura', die zonder meer de titel 'duurste rum ter wereld' draagt. Met een beperkte uitgave van slechts 20 flessen vertegenwoordigt Legacy niet alleen een drankje, maar een kunstwerk, een erfstuk en een stuk geschiedenis.

Het Caribisch gebied staat bekend om zijn rijke traditie van rumproductie, en Angostura, gesitueerd in Trinidad, is een van de speerpunten van deze eeuwenoude kunst. Hun streven naar perfectie heeft geleid tot de creatie van de Legacy, een rum die de essentie van het eiland en de celebratie van hun nationale trots belichaamt — de viering van de 50ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Trinidad en Tobago.

De Legacy door Angostura is het resultaat van een nauwgezet proces dat meer dan zes jaar in beslag nam. Deze majestueuze drank is geproduceerd met behulp van een state-of-the-art continue still met zeven kolommen en heeft gerijpt in een handgekozen Amerikaanse eiken vat, waarmee de subtiliteit en complexiteit van de rum tot uiting komen. Wat nog indrukwekkender is, is dat de blend is samengesteld uit zeven van de meest zeldzame en kostbare rums van Angostura, waarvan de jongste al 17 jaar oud is. Het is een getuigenis van hun meester-blender's vaardigheid en toewijding aan kwaliteit.

Bij de presentatie van deze exquise drank zei John Georges, de meesterdistilleerder van Angostura, dat Legacy bedoeld was om meer te zijn dan alleen een genotsmiddel; het is een herdenking van een nationale mijlpaal. Deze exclusieve proeverij begon in Australië, waar Georges een select aantal gasten liet kennismaken met deze unieke ervaring van smaak en traditie.

Degenen die het geluk hebben om een van de gelimiteerde flessen te bemachtigen, moeten zich voorbereiden om ongeveer €25.000 neer te tellen. Hoewel dit een stevige prijs is, wordt het gerechtvaardigd door zowel de inhoud als de verpakking. De rum zelf is een weerspiegeling van de tijd en moeite die erin is gestoken om zijn uitzonderlijke kwaliteit te bereiken. Maar de presentatie doet ook niet onder voor het product. Elke art-deco karaf is namelijk met de hand geblazen met loodvrij kristal door Asprey London, de juwelier van de Prins van Wales, wat bijdraagt aan de exclusiviteit en esthetiek van het geheel.

Op de fles zelf is een element van de Trinidadiaanse traditie aangebracht in de vorm van een sterling zilveren vlinder, die staat als symbool voor de oogst. Deze vlinders worden in Trinidad gezien als een voorteken voor het begin van de oogsttijd, waarbij ze neerstrijken op de suikerrietvelden die later transformeren tot de heerlijke rum waar het land zo bekend om staat.

De Legacy by Angostura is veel meer dan een dure fles rum. Het vertegenwoordigt een confluence van geschiedenis, cultuur, kunst en ambacht. Voor verzamelaars en liefhebbers biedt het een onvergelijkbare ervaring - eentje die smaak transcendeert en spreekt tot het hart van een trotse, onafhankelijke natie. Dit soort legacy leeft lang voort, niet alleen in de afgesloten flessen, maar ook in de verhalen en herinneringen die het achterlaat.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...