Het Damiani 90th Anniversary Celebration Menu in The Ritz-Carlton Hong Kong

Dit jaar viert de Italiaanse luxe juwelier Damiani zijn 90-jarig jubileum. Niet alleen dat, maar het bedrijf heeft ook zijn tweede boetiek geopend in The Shoppes in Marina Bay Sands, Singapore, met actrice Eva Longoria aanwezig.

Ter gelegenheid van de feestelijke gelegenheid onthulde het merk ook zijn jubileumcollectie, genaamd Damiani, Celebrating 90 Years of Excellence and Passion. Als eerbetoon aan deze collectie heeft tweesterrenchef Pino Lavarra, die zijn vak beoefent in het Ritz-Carlton, Hong Kong, een speciaal vijfgangendiner samengesteld, geïnspireerd op de prachtige sieraden die onlangs zijn uitgebracht.

De negen genummerde stukken zijn Charleston collier, Cascade armband, Legend-armband, Optische oorbellen, Bloom ketting, Tribute armband, Moonshine ring, Damianissima collier, en Tassel ketting, elk illustreert Damiani's stijl door de decennia heen. Het menu begint daarentegen met een op de jaren dertig geïnspireerd voorgerecht en schittert vervolgens met een intrigerende combinatie van gezouten zalm, Beluga-kaviaar en witte slakkenkaviaar.

Het hoogtepunt van het hele menu is de gestoofde ossenstaart geserveerd op aardappel gevuld met foie gras, terwijl de laatste exquise toets wordt vertegenwoordigd door een chocoladering van hazelnoten met saus van vijf kruiden.

Het Damiani 90th Anniversary Celebration-menu kost ongeveer €240 per persoon en is beschikbaar van 15 oktober tot 30 november (behalve 6-8 november) in Tosca in The Ritz-Carlton, Hong Kong.

Over Damiani

Damiani is een Italiaans juweliershuis dat in 1924 werd opgericht in Valenza, Piemonte. Het bedrijf is opgericht door Enrico Damiani en is nog steeds in handen van de familie Damiani. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van het creëren van prachtige sieraden, van de traditionele Italiaanse stijl tot meer moderne ontwerpen.

Damiani is beroemd om zijn gebruik van edelstenen van hoge kwaliteit en het vakmanschap van zijn juweliers. Het bedrijf heeft een aantal beroemde klanten gehad, waaronder royalty's, beroemdheden en andere invloedrijke mensen.

Naast het produceren van sieraden, heeft Damiani ook deelgenomen aan verschillende liefdadigheidsactiviteiten. Het bedrijf heeft samengewerkt met verschillende organisaties om geld in te zamelen voor goede doelen en om bewustzijn te creëren voor belangrijke kwesties.

Damiani staat bekend om zijn vakmanschap en innovatieve ontwerpen, die regelmatig worden gepresenteerd op grote mode-evenementen en beurzen. Het bedrijf is ook trots op zijn aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, en is actief betrokken bij verschillende liefdadigheids- en milieuprojecten.

Naast zijn assortiment sieraden en horloges, heeft Damiani ook enkele opvallende samenwerkingen gehad met beroemdheden en merken. Zo heeft het bedrijf in 2008 een exclusieve lijn sieraden gelanceerd in samenwerking met Brad Pitt, genaamd "Brad Pitt for Damiani". Ook heeft Damiani samengewerkt met automerk Ferrari om een ​​reeks Ferrari-geïnspireerde horloges te produceren.

Damiani heeft momenteel meer dan 60 winkels wereldwijd, waaronder locaties in Milaan, Parijs, Londen en Dubai. Het bedrijf blijft een belangrijke speler in de wereld van luxe juwelen en horloges, en blijft streven naar innovatie en excellentie in al zijn ontwerpen.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...