Het Damiani 90th Anniversary Celebration Menu in The Ritz-Carlton Hong Kong

Damiani, de Italiaanse luxe juwelier, viert dit jaar een bijzonder jubileum. Het is negentig jaar geleden dat het merk werd opgericht in Valenza, Piemonte, door Enrico Damiani. Generaties lang staat Damiani bekend om het vakmanschap, de creativiteit en de exclusiviteit van zijn sieraden. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1924, is het merk een symbool geworden van Italiaanse luxe en heeft het zich altijd onderscheiden door zijn toewijding aan kwaliteit en schoonheid.

Ter ere van dit opmerkelijke jubileum is er een speciale collectie uitgebracht die de naam draagt Damiani, Celebrating 90 Years of Excellence and Passion . Deze nieuwe lijn, met negen genummerde stukken waaronder het Charleston collier en de Tassel ketting, reflecteert de stijlvolle evolutie van het merk door de loop van de decennia. Het vakmanschap en de passie die elke creatie van Damiani kenmerken, worden ook weerspiegeld in deze speciale collectie.

In lijn met het vieren van finesse en elegantie, heeft Pino Lavarra, een gerenommeerde tweesterrenchef werkzaam in het Ritz-Carlton, Hong Kong, een bijzondere culinaire ervaring samengesteld. Deze uitzonderlijke samenkomst van haute cuisine en haute joaillerie resulteert in een uniek vijfgangendiner dat de individualiteit van de Damiani-sieraden weerspiegelt. Elke gang van het menu is geïnspireerd op de sieraden collectie en ontworpen om de gasten mee te nemen op een reis door de tijd, te beginnen met een voorgerecht dat de jaren dertig oproept.

Het dineeravontuur verleidt de zintuigen verder met een creatieve samensmelting van ingrediënten zoals gezouten zalm, Beluga-kaviaar en witte slakkenkaviaar, die het pallet prikkelen met hun rijke smaken en texturen. Een ander hoogtepunt is een delicate bereiding van gestoofde ossenstaart, harmonieus gecombineerd met aardappel gevuld met foie gras. De avond wordt afgesloten met een decadent dessert: een chocoladering van hazelnoten geserveerd met een vijfkruidensaus, een ware traktatie voor zowel het oog als de smaakpapillen.

De viering van het 90-jarig bestaan van Damiani wordt nog specialer met de opening van een nieuwe boetiek in The Shoppes in Marina Bay Sands, Singapore. Dit prestigieuze evenement werd opgeluisterd door de aanwezigheid van actrice Eva Longoria, wat het belang onderstreept dat het merk hecht aan glamour en sterrendom.

Met een prijs van ongeveer €240 per persoon, is het Damiani 90th Anniversary Celebration-menu een exclusieve kans om zowel de culinaire kunsten als de pracht van fijne juwelen te ervaren. Het menu is beschikbaar in het restaurant Tosca in The Ritz-Carlton, Hong Kong, van 15 oktober tot 30 november, behalve tussen 6 en 8 november, wanneer de keuken andere verrassingen in petto heeft.

Damiani heeft over de hele wereld een trouwe schare fans en klanten opgebouwd, variërend van royalty'stot beroemdheden en invloedrijke figuren. Het merk blijft een vaste waarde in de wereld van luxe sieraden en horloges, met meer dan 60 winkels wereldwijd in steden als Milaan, Parijs, Londen en Dubai. Maar het streven naar uitmuntendheid houdt daar niet op; Damiani blijft innoveren en designs ontwikkelen die zowel de tand des tijds als de veranderende modetrends doorstaan.

Zo lanceerde het bedrijf een exclusieve sieradenlijn met Brad Pitt en werkte het samen met Ferrari om horloges te produceren, waarmee het merk ook zijn veelzijdigheid in partnerschappen toont. Bovendien kan Damiani pronken met een indrukwekkend palmares aan liefdadigheidsactiviteiten, die bijdragen aan zijn reputatie als een bedrijf met een hart.

Het 90-jarig jubileum is een mijlpaal die de continuïteit van traditie en de aanhoudende zoektocht naar innovatie binnen Damiani benadrukt. Het is een viering van de passie voor vakmanschap en de onophoudelijke toewijding aan schoonheid die generaties lang de essentie van het merk heeft gevormd. Met een keur aan festiviteiten, waaronder het exclusieve diner in het Ritz-Carlton, Hong Kong, markeert Damiani zijn verjaardag op een manier die zowel de geschiedenis als de toekomst van het iconische juweliershuis eert.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...