Perrier-Jouët Belle Epoque Rosé Limited Edition van Vik Muniz

Het prestigieuze Champagnehuis Perrier-Jouët heeft de vintage 2005 van zijn uitstekende Cuvée Belle Epoque Rosé onthuld in een fles in beperkte oplage. De fles is gemaakt door de beroemde Braziliaanse kunstenaar Vik Muniz en bevat een prachtige gouden kolibrie die schijnbaar op zoek is naar de nectar van de iconische anemoon van het Huis.

Perrier-Jouët is altijd nauw verbonden geweest met de kunstwereld, vooral de Art Nouveau-beweging. Het beeld van de anemoon omhuld in goud, ontworpen door kunstenaar en meesterglasmaker Emile Gallé in 1902, werd het symbool van het Huis en werd op de fles van de eerste Perrier-Jouët Belle Epoque vintage geplaatst. Vik Muniz heeft hier dus een prachtige toevoeging aan gemaakt.

De limited edition cuvée is voornamelijk gemaakt van Chardonnay-druiven, terwijl de rijkdom en zalmroze tint afkomstig is van de Pinot Noir die ook in de blend zit. De fles wordt geleverd in een prachtige presentatiekoffer en is vanaf half oktober verkrijgbaar.

De Perrier-Jouët Belle Epoque Rosé Limited Edition is een zeldzame en exclusieve champagne uit de Belle Epoque Rosé Limited Edition-reeks van het iconische champagnehuis Perrier-Jouët. Het is een beperkte editie van de Belle Epoque Rosé uit 2006, ontworpen door de beroemde Japanse bloemenkunstenaar Makoto Azuma.

De champagne heeft een prachtige zalmroze kleur en een elegante en complexe smaak met aroma's van wilde aardbeien, frambozen en granaatappels. Het is gemaakt van een mix van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier druiven uit de beroemde Grand Cru-wijngaarden van de regio Champagne in Frankrijk.

De fles is ontworpen door Makoto Azuma en is versierd met een bloemmotief van anjers en bladeren die de elegantie en frisheid van de champagne symboliseren. De fles heeft een unieke vorm die lijkt op een bloemstengel en wordt geleverd in een prachtige doos die is ontworpen om de schoonheid van de fles te accentueren.

De Perrier-Jouët Belle Epoque Rosé Limited Edition is een symbool van luxe en verfijning en is een must-have voor elke champagneliefhebber die op zoek is naar iets speciaals en unieks.

Perrier-Jouët is een champagnemerk dat bekend staat om zijn Belle Epoque-reeks, een selectie van elegante en verfijnde champagnes. De Belle Epoque Rosé Limited Edition is een speciale uitgave van deze serie en werd gelanceerd ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van het merk in 2011.

De fles is ontworpen door de Japanse glaskunstenaar Makoto Azuma en is een prachtig voorbeeld van de fusie tussen vakmanschap en design. De fles is versierd met een bloemmotief dat doet denken aan de Art Nouveau-stijl uit de Belle Epoque-periode. De fles wordt geleverd in een speciaal ontworpen doos die ook is versierd met het bloemmotief.

De champagne zelf is gemaakt van een blend van chardonnay, pinot noir en pinot meunier, en heeft een prachtige roze kleur. Het heeft tonen van rode bessen, rozenblaadjes en citrusvruchten, en een verfijnde, lange afdronk.

De Belle Epoque Rosé Limited Edition is een zeer exclusieve champagne en wordt slechts in beperkte hoeveelheden geproduceerd. Het is een populaire keuze voor speciale gelegenheden en wordt vaak gebruikt bij evenementen en diners.

Over Makoto Azuma

bijzondere bloemstukken en installaties waarin hij natuurlijke elementen op een unieke en creatieve manier combineert. Azuma heeft in zijn carrière samengewerkt met diverse bekende merken en kunstinstellingen, waaronder Perrier-Jouët, Dries van Noten, Hermès en Colette. Hij is ook de oprichter van de experimentele bloemenwinkel JARDINS des FLEURS en heeft verschillende boeken geschreven over bloemschikken en plantkunde.

Opmerkelijk is dat Makoto Azuma niet alleen bekend is als bloemenkunstenaar, maar ook als botanist. Hij heeft verschillende projecten gedaan waarin hij planten en bloemen heeft gebruikt als onderwerp voor kunstinstallaties en wetenschappelijke experimenten. Zo lanceerde hij bijvoorbeeld in 2014 een bonsai-boom en een bloemstuk aan de rand van de ruimte met behulp van een speciale ballon die tot op grote hoogte steeg. Ook heeft hij samengewerkt met wetenschappers om planten in verschillende omgevingen te laten groeien en de effecten te onderzoeken van zaken als zwaartekracht, licht en temperatuur op hun ontwikkeling.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...