Mandarin Oriental Hyde Park Londen onthult nieuw eetconcept The Aubrey

Mandarin Oriental Hyde Park, Londen heeft zijn nieuwste renovatieprogramma voltooid en een nieuw eetconcept onthuld, The Aubrey London. De Aubrey London, die Bar Boulud vervangt, wordt beschreven als 'een excentrieke Izakaya' met twee onderscheidende barervaringen en bijbehorende Japanse gerechten.

Dit is een samenwerking met Maximal Concepts, de bekroonde internationale restaurantgroep met wortels in Hong Kong. Drankjes liggen in het hart van de izakaya, met kenmerkende en seizoensgebonden cocktails gemaakt door Bar Director Pietro Rizzo. Met een focus op sake komen variëteiten van opkomende brouwerijen en zeldzame en ongebruikelijke releases voor degenen die meer bekend zijn met de nationale drank van Japan, zoals Masumi - een sprankelende Sake - en Sohomare.

De ruimte beschikt over de eerste omakase-cocktailbar van de stad, waar gasten kunnen genieten van deskundige creaties en een uitgebreide collectie zeldzame sterke dranken, ambacht door het deskundige barpersoneel voor een persoonlijke ervaring, zo vaak een functie in Japanse restaurants. Het voedselmenu is gebaseerd op de klassieke technieken van edomae sushi, tempura en robata, en de algehele ervaring is een interpretatie van de filosofie van een traditionele izakaya. Gasten kunnen genieten van kleine gerechten die zijn ontworpen om te delen in de ontspannen en gezellige sfeer, geserveerd op de soundtrack van Japanse trapmuziek, die de energie van een avondje uit in Ginza vastleggen. Japanse oesters en The Aubrey'seigen label Caviar beginnen het menu, samen met interessante barsnacks zoals Charcoal Chicken Karaage met yuzu mayo of Crab Korokke met tonyu béchamel en kani miso.

Het ontwerp is uitzonderlijk, de muren zijn gelaagd met kunst geïnspireerd op de Japonisme-beweging, perfect geplaatst in de warme tinten goud, groen, pruim en roze die de ruimte verfraaien. Een labyrint van fluweel, marmer en hout vormde de toon voor twee bars, intieme hoeken en kamers die ontdekt moeten worden - een thuis weg van huis. Pluche ruimtes die gloeien met omgevingslicht zijn onder meer een bibliotheek, de salon en de curio lounge, elk ontworpen voor een verscheidenheid aan entertainmentgelegenheden, met muziek en cocktails die tot laat doorgaan.

Kunst is een sleutelelement van het ontwerp en respecteert de tijdloze elegantie en expressie van de Japonisme-beweging, en in het bijzonder de 19e-eeuwse Britse kunstenaar en illustrator, Aubrey Beardsley, wiens naam de locatie inspireerde. 'Malcolm, Xuan en ik kijken ernaar uit om The Aubrey naar Londen te brengen met onze Mandarin Oriental-partners. Japan is zo rijk aan cultuur en eten. We wilden proberen de excentriciteit en het genie achter zoveel van onze favoriete ervaringen vast te leggen. We hebben het gevoel dat de Izakaya zoveel parallellen heeft met de Engelse pub. De Aubrey is onze interpretatie. We hopen dat je het behandelt als een verlengstuk van je huis en ons je laat ontvangen met ongelooflijk eten, overvloedige drankjes en nog beter gezelschap. ” zei Matt Reid, mede-oprichter van Maximal Concepts.

Torsten van Dullemen, General Manager en Area Vice President, Operations bij Mandarin Oriental Hyde Park, Londen voegde eraan toe: „We zijn verheugd om ons aanbod aan culinaire aanbiedingen in Mandarin Oriental Hyde Park, Londen verder te verbeteren door samen te werken met Maximal Concepts om The Aubrey in Londen te introduceren, die we zijn er zeker van dat we een van de meest fantasierijke en innovatieve horecabestemmingen van de stad zullen worden. Mijn collega'sen ik zijn toegewijd aan het leveren van culinaire hoogstandjes op maat en uitmuntende service, en kijken er erg naar uit om onze fans te verwelkomen in deze nieuwste toevoeging aan de wijk Knightsbridge. ”

Maximal Concepts is een internationale restaurantgroep gevestigd in Hong Kong, onder leiding van Malcolm Wood, Xuan Mu en Matt Reid. Sinds 2012 is de groep verantwoordelijk voor het openen van bekroonde F&B-concepten in Hong Kong en daarbuiten, waaronder Mott 32, John Anthony, Sip Song, Limewood en nog veel meer. De groep werkte voor het laatst samen met Mandarin Oriental Hotel Group om The Aubrey in februari 2021 te openen op de 25e verdieping van Mandarin Oriental, Hong Kong.

Meer over Mandarin Oriental Hyde Park Londen

Mandarin Oriental Hyde Park Londen is een luxueus vijfsterrenhotel in de wijk Knightsbridge in Londen, Engeland. Het hotel ligt op korte loopafstand van vele beroemde bezienswaardigheden, waaronder Hyde Park, Buckingham Palace en de Royal Albert Hall.

Het hotel heeft 181 kamers en suites, die zijn ontworpen met een mix van moderne en traditionele stijlen en zijn voorzien van alle moderne voorzieningen. De kamers zijn uitgerust met comfortabele bedden, flatscreen-tv s, luxe badkamers en bieden uitzicht op de stad of het park. Het hotel biedt ook een aantal exclusieve suites, waaronder de Mandarin Suite en de Penthouse Suite, die beide een spectaculair uitzicht op Hyde Park bieden.

Het hotel heeft meerdere restaurants en bars, waaronder Dinner van Heston Blumenthal, Bar Boulud en Mandarin Bar. Gasten kunnen genieten van gastronomische gerechten van enkele van 'swerelds meest getalenteerde chefs, evenals een uitgebreide selectie wijnen en cocktails.

Mandarin Oriental Hyde Park Londen beschikt ook over een uitgebreid wellnesscentrum, The Spa at Mandarin Oriental, dat is ontworpen als een oase van rust en ontspanning in het hart van de stad. Het biedt een scala aan schoonheidsbehandelingen en wellness-ervaringen, waaronder massages, gezichtsbehandelingen, aromatherapie, reflexologie en yoga.

Het hotel beschikt ook over een aantal luxe winkels, waaronder Harrods en Harvey Nichols, die op loopafstand van het hotel liggen. Daarnaast biedt het hotel gemakkelijke toegang tot de belangrijkste financiële en zakelijke districten van Londen, waardoor het een populaire keuze is bij zakenreizigers en vakantiegangers.

In 2018 onderging het hotel een grote renovatie en heropende in april van dat jaar met een vernieuwd ontwerp en nieuwe faciliteiten. Het hotel heeft een eigentijdse uitstraling met behoud van de historische elementen, zoals de iconische gevel en het adembenemende trappenhuis.

Het hotel biedt ook uitgebreide vergader- en evenementenfaciliteiten, waaronder verschillende vergaderzalen en een balzaal, die kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gasten. Het hotel biedt ook een uitstekende cateringdienst en audiovisuele apparatuur voor zakelijke bijeenkomsten, conferenties en evenementen.

Mandarin Oriental Hyde Park Londen is bekend om zijn uitstekende service en gastvrijheid, met een team van toegewijde medewerkers die ervoor zorgen dat gasten een onvergetelijk verblijf hebben. Het hotel biedt ook een aantal speciale aanbiedingen en arrangementen, waaronder romantische uitjes, spa-arrangementen en culinaire ervaringen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...