Gordon Ramsay opent zijn eerste restaurant in Maleisië

Gordon Ramsay Bar & Grill in Sunway City Kuala Lumpur, de meest verwachte eetervaring in Azië, heeft zijn deuren geopend in Sunway Resort en is daarmee het eerste iconische restaurant van de chef in Maleisië en de eerste Gordon Ramsay Bar & Grill buiten het VK.

Deze baanbrekende lancering vormt ook het hoogtepunt van een eenmalige transformatie van Sunway Resort. Het restaurant combineert het Britse erfgoed van Gordon Ramsay met de elegantie en grandeur van Sunway Resort. Een reeks intieme ruimtes omvat een drietal privé-eetkamers — 8 Mayfair, 10 Soho en 12 Chelsea — een grote eetzaal met semi-private zithoekjes en een glinsterende cocktailbar met kamerhoge ramen die plaats bieden aan maximaal 150 gasten tegelijk.

Het interieur is voorzien van robuuste meubels met een rijke rode en bosgroene kleurstelling, geaccentueerd door gepolijste walnoothouten hardhouten vloeren, koperen afwerkingen, een met de hand geplaatst 24-karaats bladgoud plafond en meer. Monochrome portretten van Britse stijliconen van beroemde fotografen Terry O'Neill en Arthur Steel zijn te zien aan de muren van de grote eetzaal met The Rolling Stones-frontman Sir Mick Jagger, de originele 007 Sir Sean Connery, supermodellen Jean Shrimpton en Twiggy. „Dit is een heel spannende en gedenkwaardige gelegenheid voor ons.
De opening van Gordon Ramsay Bar & Grill in Sunway Resort luidt het begin in van een nieuw tijdperk van internationale uitmuntende levensgenieters in Maleisië. Het is ook het hoogtepunt van onze eenmalige transformatie om elk aspect van Sunway Resort te verbeteren, terwijl we ons gewaagd inzetten om onze positie als toonaangevende, volledig geïntegreerde eersteklas horeca- en entertainmentbestemming in Azië te bezegelen”, aldus Alex Castaldi, Senior General Manager, Hotels in Sunway City Kuala Lumpur.

Het voortreffelijke menu, geïnspireerd door een van Londens meest iconische restaurants, Savoy Grill, bevat alleen de beste ingrediënten met culinaire flair van het zeer bekwame, door Gordon Ramsay opgeleide team. Diners kunnen zich verheugen op het proeven van eersteklas vlees dat in eigen huis droog is gerijpt en van de meest gewilde gerechten van Chef Ramsay, zoals zijn 'Classic Beef Wellington', die aan tafel wordt geserveerd, de 'Spiced Beef Tartare with Egg Yolk Confit', zijn 'Arnold Bennett Twice-baked Cheese Souffl& eacuut; met Mornay Sauce', de 'Dover Sole met kappersaus uit Grenobloise' en meer. Gasten die'savonds willen ontspannen, kunnen plaatsnemen in de bar van het restaurant en genieten van brouwsels van een meesterlijk samengesteld menu met klassieke favorieten, cocktails met Maleisisch geïnspireerde smaken en een keur aan eersteklas wijnen en sterke dranken.

Naast de cocktailbar biedt een speciale wijnkelder een uitgebreide wereldwijde wijnkaart voor wijnliefhebbers, en een privékamer verwelkomt intieme avonden voor proeverijen, sociale bijeenkomsten en meer. Gordon Ramsay voegde eraan toe: „Ik ben verheugd om eindelijk de prachtige Gordon Ramsay Bar & Grill te introduceren in Sunway Resort, Maleisië. Dit is een concept dat in Londen is ontstaan en de Britse verfijning uitstraalt die is ontstaan in de oorspronkelijke Mayfair-setting. Maar we wilden Gordon Ramsay Bar & Grill altijd kennis laten maken met een internationale setting zodra we de perfecte partners en de perfecte locatie hadden gevonden.

Maleisië is een prachtig land met een rijk erfgoed en een opwindende toekomst, en ik ben ervan overtuigd dat lokale gasten en internationale bezoekers een uitzonderlijke eetervaring zullen hebben in ons prachtige nieuwe restaurant. ” Gordon Ramsay Bar & Grill in Sunway Resort voegt zich bij de drie bestaande locaties van het merk: Mayfair, Chelsea en Park Walk in Londen.

Het wordt ook onderdeel van het groeiende netwerk van Gordon Ramsay Restaurants, een van de grootste particuliere restaurantgroepen in het Verenigd Koninkrijk met meer dan 35 locaties wereldwijd en in totaal zeven Michelin-sterren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...