Glenmorangie Pride 1974 - Zeldzame - Oude & exclusieve Single Malt Whisky

Pride 1974, de derde limited edition uitgave van Glenmorangie'sbefaamde Pride-serie, wordt gezien als de zeldzaamste, oudste en meest intense single malt whisky van het merk tot nu toe. Hierdoor zal deze uitzonderlijke whisky ongetwijfeld whiskyliefhebbers over de hele wereld aanspreken.

Deze bijzondere Schotse whisky vertegenwoordigt het beste wat Glenmorangie'sdistilleerderij te bieden heeft, en overtreft zelfs de exclusieve bottelingen van Pride 1981, uitgebracht in 2011, en Pride 1978, uitgebracht in 2014. Glenmorangie Pride 1974 is samengesteld uit de meest zeldzame en gekoesterde mouten van de distilleerderij. Slechts 503 kristallen karaffen van deze unieke whisky zullen ooit worden geproduceerd.

Bill Lumsden, de mastermind achter deze bijzondere creatie, heeft de whisky op 30 oktober 1974 gedistilleerd. De geest van de whisky heeft meer dan 40 jaar gerijpt in de beste bourbon- en ex-Oloroso-sherryvaten. Deze uitzonderlijke Glenmorangie-release kenmerkt zich door intense rijke diepten, een perfecte balans tussen zachtheid en finesse, en een bijzonder aroma van gezouten karameltoffee, gemengd met chocoladetruffels, rum- en rozijnenijs, een vleugje gerijpte balsamicoazijn en diverse andere intrigerende elementen.

Om deze unieke whisky nog specialer te maken, hebben Glenmorangie en pianomaker Steinway & Sons samengewerkt met de beroemde Amerikaanse jazzpianist Aaron Diehl. Diehl heeft een speciaal muziekstuk gecomponeerd ter ere van deze bijzondere fles magisch elixer, die een prijskaartje van €9.050 draagt.

De exclusieve samenwerking tussen Glenmorangie, Steinway & Sons en Aaron Diehl benadrukt niet alleen de unieke kwaliteit van de Pride 1974, maar verbindt ook de wereld van verfijnde whisky met die van hoogstaande muziek. Dit maakt de ervaring van het genieten van deze zeldzame single malt nog bijzonderder. Enkele aspecten die de Glenmorangie Pride 1974 nog meer onderscheiden, zijn:

 • Exclusiviteit: Met slechts 503 kristallen karaffen beschikbaar, is de Glenmorangie Pride 1974 een uiterst zeldzame en gewilde single malt whisky. Dit maakt het een uitzonderlijk verzamelobject en een bijzonder geschenk voor de echte whiskykenner.

 • Rijping: De 40 jaar lange rijping in zowel bourbon- als ex-Oloroso-sherryvaten zorgt voor een complexe en gelaagde smaakervaring. Dit draagt bij aan de rijkdom en diepte van de Glenmorangie Pride 1974.

 • Een eerbetoon aan vakmanschap: De samenwerking tussen Glenmorangie, Steinway & Sons en Aaron Diehl benadrukt het belang van vakmanschap en traditie in zowel de wereld van whisky als die van muziek. Het muziekstuk van Diehl weerspiegelt de complexiteit en verfijning van de whisky en versterkt de unieke ervaring van het proeven van deze zeldzame single malt.

 • Passie voor perfectie: Glenmorangie staat bekend om zijn streven naar perfectie in de kunst van het whisky maken. De Pride 1974 is een weerspiegeling van deze passie, met zijn zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en jarenlange rijping, wat resulteert in een single malt van ongeëvenaarde kwaliteit.

 • Een unieke ervaring: Het genieten van de Glenmorangie Pride 1974, vergezeld van het speciaal gecomponeerde muziekstuk van Aaron Diehl, zorgt voor een unieke en onvergetelijke ervaring voor whiskyliefhebbers en muziekliefhebbers.

De Glenmorangie Pride 1974 is een buitengewone single malt whisky die een blijvende indruk achterlaat bij zowel kenners als liefhebbers van verfijnde smaken en ervaringen. Deze zeldzame en exclusieve uitgave is niet alleen een toonbeeld van vakmanschap en passie, maar ook een viering van het samenspel tussen de werelden van whisky en muziek.

Glenmorangie Pride Collection

 • Glenmorangie Pride 1981:

  • Eerste limited edition in de Pride-serie, uitgebracht in 2011.
  • 28 jaar gerijpt in de beste eikenhouten vaten.
  • Extra rijping in Château d'Yquem Sauternes wijnvaten.
  • Rijke, fluweelachtige textuur met tonen van honing, abrikoos, sinaasappel en chocolade.
  • Slechts 1.000 flessen geproduceerd, waardoor het een zeldzaam verzamelobject is.
 • Glenmorangie Pride 1978:

  • Tweede limited edition in de Pride-serie, uitgebracht in 2014.
  • 34 jaar gerijpt in de beste bourbon- en sherryvaten.
  • Extra rijping in exclusieve Franse claret wijnvaten.
  • Complex smaakprofiel met tonen van rood fruit, chocolade, mokka en kruiden.
  • Slechts 700 flessen geproduceerd, wat bijdraagt aan de exclusiviteit en zeldzaamheid.
 • Glenmorangie Pride 1974:

  • Derde en huidige limited edition in de Pride-serie.
  • 40 jaar gerijpt in de beste bourbon- en ex-Oloroso-sherryvaten.
  • Diepe, intense smaken van gezouten karameltoffee, chocoladetruffels, rum- en rozijnenijs en gerijpte balsamicoazijn.
  • Exclusieve samenwerking met Steinway & Sons en jazzpianist Aaron Diehl, die een speciaal muziekstuk componeerde ter ere van de whisky.
  • Slechts 503 kristallen karaffen geproduceerd, wat het de zeldzaamste en meest gewilde uitgave in de serie maakt.


De Glenmorangie Pride Collection is een unieke verzameling van zeldzame en exquise single malt whisky's die de jarenlange ervaring en het vakmanschap van de Glenmorangie-distilleerderij weerspiegelen. Elk van de limited edition uitgaven in de Pride-serie biedt een onvergetelijke smaakervaring die is ontstaan uit zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, unieke rijpingsprocessen en de passie voor perfectie van Glenmorangie. Deze buitengewone collectie is niet alleen een ode aan het vakmanschap van de distilleerderij, maar ook een blijvende herinnering aan de zeldzaamheid en exclusiviteit van deze bijzondere whisky's.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...