Ferrand Legendaire Cognac - zeldzaam juweel uit de Grande Champagne

Ontdek de exclusieve Ferrand Legendaire Cognac, een limited edition meesterwerk afkomstig uit de Premier Cru van Cognac: de Grande Champagne. Van zonovergoten wijngaarden tot tijdloze kelders heeft het huis van Ferrand uitzonderlijke vaten geselecteerd met daarin tijdloze Cognacs. De creatie van een ongeëvenaarde compositie van verwondering en verfijning resulteert in de Legendaire Cognac, een buitengewoon zeldzaam kunstwerk.

Vóór het bottelen rust de kostbare assemblage van Legendaire in een zebra-vat, wat bijdraagt aan het behoud van de natuurlijke elegantie van de eaux-de-vie. Dit eerbetoon aan het prestigieuze vakmanschap, doorgegeven door generaties van de familie, is tegelijkertijd een ode aan de tijd zelf en aan de tijd die nodig is om kwaliteitsvolle Cognacs samen te stellen. Deze speciale Cognac nodigt uit om in het verleden te duiken met de generaties van Ferrand die het terroir van de Grande Champagne hebben geëerd met hun ongeëvenaarde Cognacs.

Alexandre Gabriel, al meer dan 30 jaar Master Blender bij Ferrand Cognac, benadert elke creatie met een unieke visie. Voor Legendaire, het chef-d'oeuvre van Ferrand Cognac, componeert hij een assemblage van de meest eerbiedwaardige cognacs in het Paradis. Elk van deze cognacs draagt bij aan de harmonie van Legendaire met een unieke toon, die het specifieke smaakprofiel, de rijpingsduur en het aandeel voor de engelen weerspiegelt. Het zebra-gestreepte vat waarin de assemblage samenkomt, levert slechts 500 flessen van een werkelijk sublieme, unieke cognac op. Het is de ultieme uiting van de zoektocht naar perfectie die Ferrand Cognac kenmerkt.

Een cognac zo onderscheidend en zeldzaam als Legendaire verdient het om geserveerd te worden uit een karaf die net zo inspirerend is als de ongeëvenaarde cognac die het bevat. De beroemde meester-kristalmakers van Waltersperger creëerden zo'n prachtig vat: een handgeblazen kristallen karaf, vervaardigd in het hart van de Bresle-vallei in Hoog-Normandië, Frankrijk. Net als Ferrand Cognac de kunst en savoir-faire van cognac in ere houdt, belichaamt Waltersperger het vakmanschap en de kwaliteit die sinds de 15e eeuw kenmerkend zijn voor de kristaltraditie in de Bresle-vallei. De kristallen karaf is op zichzelf al een kunstwerk en verhaalt de wonderen van Legendaire in prachtig vormgegeven beelden.

Wanneer de engelen verzadigd zijn en de cognacs die ze hebben bewaakt hun hoogtepunt van perfectie bereiken, is het tijd voor een laatste transcendente aanraking. De inhoud van de oude vaten wordt overgebracht naar een 'zebra' houten vat waar de magie van de assemblage plaatsvindt. Het unieke gestreepte effect van het vat is te danken aan de duigen die elke paar jaar geleidelijk worden vervangen door nieuwe, om nog meer complexiteit en finesse aan het geheel te geven.

Het huis Ferrand bevindt zich in het hart van de gouden driehoek van de Grande Champagne Premier Cru de Cognac, in Segonzac. Het behouden en uitbreiden van de savoir-faire, geërfd van tien opeenvolgende generaties, is nu stevig verankerd in de waarden van het merk. Tegelijkertijd streeft het merk ernaar om tradities voort te zetten en de prestigieuze reputatie van de familie in stand te houden.

Presentatie van de Kristallen Karaf: Legendaire wordt gepresenteerd in een indrukwekkende kristallen karaf, gemaakt door de Franse kristalmaker Waltersperger, genesteld in een gebeeldhouwde houten kist die doet denken aan de voordeur van Mademoiselle Manor. Ferrand Legendaire is een unieke ervaring voor iedereen die het geluk heeft een fles te bezitten. De karaf en de bijbehorende doos nemen u mee op een privéreis door het fascinerende 19e-eeuwse landhuis van de familie Ferrand, die zij beschouwen als een wereld van wonderen bevroren in de tijd. Zelfs de sleutels van deze uitzonderlijke kist openen de deur naar een ware esthetiek en leiden vervolgens de weg door een fascinerend labyrint van fabelachtig complexe smaken.

Legendaire onthult in de Chais Paradis rancio-tonen van chocolade, pruimen, sandelhout, tabak en nootmuskaat. Met zeldzame zachtheid en complexiteit smelten subtiel kruidige aroma'svan kruidnagel, kardemom, peper en paprika samen met de rijkdom van gekarameliseerde boter, amandel, vanille en honing. Een floraal en fruitig profiel volgt met gedroogde roos, jasmijn, saffraan, passievrucht en oude portwijn.

De laatste fase van de Legendaire-proeverij roept mandarijn, braam en meidoorn op, gecombineerd met mos, cacao en wierook, wat bijdraagt aan het transcendentale gevoel van volheid en diepte. Net als de nobele druif bevat Legendaire veelvouden, een microkosmos van de wonderen van de natuur en eeuwen van vakmanschap die samenkomen in dit moment.

Hoe te genieten van Legendaire: Omdat dit zo'n speciale en unieke blend van eaux-de-vie is, moet Legendaire in de juiste atmosfeer gedronken worden - puur en op kamertemperatuur. Schenk de Cognac voorzichtig in een tulpglas en laat de aroma'szich openen alvorens te proeven. Om de ervaring iets te veranderen, probeer hem te drinken met ijs en geniet van hoe deze unieke combinatie van smaken en aroma'sevolueert en zich ontwikkelt.

Neus: Hij begint met een zeer traditioneel rancio profiel met chocolade, pruimen, sandelhout, tabak en nootmuskaat. Daarna ontwikkelt hij zich op een zeer bloemig profiel van gedroogde roos, jasmijn en saffraan met heerlijke tonen van passievrucht en oude Colheita portwijn met een elegante houtachtige achtergrond van cederhout en walnoot.

Mond: Hij is romig en vol en volgt de indrukken van de neus met kruidige en houtachtige noten zoals peper, kruidnagel, kardemom en paprika, omhuld door toffee, amandel, vanille en acaciahoning. Daarna evolueert het naar een fruitiger profiel met mandarijn, braambes en meidoorn, terwijl eikenmos, cacao en wierook de sensatie van diepte verhogen.

Afdronk: De zeer oude rancio stijl zindert lang na en breidt zich uit tot een repertoire dat zowel klassiek is, met leer, hazelnoot, kaneel en zoethout, als origineel, met kruisbessen, cantaloupe en kamperfoelie.

Het domein van Cognac Pierre Ferrand ligt direct in de 'gouden driehoek' van de Grande Champagne in Cognac en is eigendom van en wordt geleid door Alexandre Gabriel. Gespecialiseerd in oude en zeer oude Cognacs, wordt Pierre Ferrand alleen op bestelling gebotteld en verscheept. Zij hebben ook een aantal unieke eigen productietechnieken ontwikkeld die worden gebruikt bij het rijpings- en distillatieproces en hebben innovatieve manieren van samenwerking met kleinschaligere producenten geïntroduceerd. Zowel de wijngaarden als het hoofdkantoor van het bedrijf zijn gevestigd in het 18e-eeuwse Château de Bonbonnet in Ars, op slechts 10 km van het centrum van Cognac zelf.

Wijnstokken: De wijnstokken die de zachte hellingen van de Grande Champagne in Cognac sieren, reiken diep in de vruchtbare grond en gaan terug door de eeuwen heen. Ze keren hun sappige vruchten naar de zon als eerbetoon aan Moeder Natuur. Deze oude wijngaarden - de Premier Cru de Cognac - zijn ons thuis, de oorsprong van zeldzame en kostbare cognacs met een unieke mineraliteit en finesse die de zegeningen van dit befaamde land weerspiegelen. Elke druif is een wereld op zich: een microkosmos van een uitzonderlijk terroir van kalkachtige Krijt-kalksteen, verwarmd door overvloedige zonneschijn en verfrist door zeewind, onvergelijkbaar met enige andere plek op aarde.

Het lot is geschreven in de kronkelende handtekening van deze wijnstokken. Eeuwenlang verzorgd, produceerden sommige vruchten die generaties geleden werden gedistilleerd tot fijne eaux-de-vie. Ze sliepen vredig voor tientallen jaren, beschut tegen de onrust van de wereld hierboven. Zo begon de transformatie die de oudste en beste van deze cognacs waardig zou maken voor Légendaire.

Het zorgvuldig cultiveren en oogsten van deze druiven vereist een diep begrip en respect voor de natuur en haar processen. In de loop der jaren hebben de wijnboeren die deze wijngaarden onderhouden, hun kennis en vaardigheden doorgegeven aan de volgende generaties. Deze traditie van kennisoverdracht zorgt ervoor dat de voortreffelijkheid van de Grande Champagne cognacs voortduurt.

De productie van Légendaire Cognac is een samensmelting van natuurlijke wonderen en eeuwenoud vakmanschap, die culmineren in een unieke en onvergetelijke smaakervaring. Door het verleden en het heden te omarmen en te vieren, eert Ferrand Légendaire de erfenis en het vakmanschap van zijn voorouders, terwijl het tegelijkertijd de weg effent voor toekomstige generaties om deze rijke traditie voort te zetten.

Of je nu een doorgewinterde cognac-kenner bent of iemand die een zeldzame en uitzonderlijke drank wil ontdekken, Légendaire is een ware traktatie voor de zintuigen. De complexe en verfijnde smaken en aroma'svormen een ervaring die je niet snel zult vergeten. Laat jezelf meeslepen door de rijke geschiedenis en tradities van dit bijzondere huis en proef de liefde en passie die in elke druppel van deze voortreffelijke cognac is gelegd.

Productlijn Ferrand Cognac

  • Ferrand Légendaire Cognac

    • Een uiterst zeldzame en buitengewone blend van de oudste en meest prestigieuze eaux-de-vie uit de Grande Champagne regio
    • Zorgvuldig samengesteld door Master Blender Alexandre Gabriel, met meer dan 30 jaar ervaring
    • Rijping vindt plaats in unieke zebravaten, wat bijdraagt aan de complexiteit en finesse van de cognac
    • Gepresenteerd in een prachtige, met de hand geblazen kristallen karaf, gemaakt door de meesterlijke kristalmakers van Waltersperger
  • Ferrand Sélection des Anges Cognac

    • Een uitzonderlijk rijke en complexe cognac, met aroma'svan gedroogde vruchten, chocolade, leer en specerijen
    • Gemaakt van eaux-de-vie met een rijping van minstens 30 jaar, zorgvuldig geselecteerd door de Master Blender
    • Gepresenteerd in een elegante fles met een gouden label, waarop de engelen die waakt over de rijpende vaten zijn afgebeeld
  • Ferrand 10 Générations Cognac

    • Een eerbetoon aan de tien generaties van de Ferrand-familie die het vakmanschap en de traditie van cognacproductie in stand hebben gehouden
    • Bevat een harmonieuze mix van eaux-de-vie met verschillende rijpingsniveaus, wat resulteert in een rijke en gelaagde smaak
    • Verpakt in een stijlvolle fles met een label dat het erfgoed van de familie en hun toewijding aan de kunst van het maken van cognac weergeeft
  • Ferrand Ambre Cognac

    • Een fruitige en toegankelijke cognac met een perfecte balans tussen zoetheid en kruidigheid
    • Gemaakt van jongere eaux-de-vie die hun frisse en levendige karakter behouden tijdens het rijpingsproces
    • Verpakt in een heldere, amberkleurige fles die de zonnige wijngaarden van de Grande Champagne regio weerspiegelt
  • Ferrand Réserve Cognac

    • Een subtiel en geraffineerd cognac, met tonen van vanille, eiken en gekonfijt fruit
    • Bevat eaux-de-vie die minstens 20 jaar hebben gerijpt, wat zorgt voor een zijdezachte textuur en een lange afdronk
    • Gepresenteerd in een klassieke, donkere fles met een zilveren label, waarop het wapen van de Ferrand-familie is afgebeeld


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...