Hennessy s Limited Edition drakenbottels door Yang Yongliang

Hennessy, het befaamde Franse cognachuis, heeft zijn nieuwste limited edition-collectie onthuld ter ere van het Chinese Nieuwjaar, beter bekend als het Jaar van de Draak. Deze bijzondere uitgave is het resultaat van een samenwerking met de vermaarde Chinese kunstenaar Yang Yongliang, wiens unieke benadering en artistiek talent het erfgoed van Hennessy op een innovatieve manier tot uiting brengen.

De Year of the Dragon Limited Edition-serie bestaat uit exclusief vormgegeven flessen die de kracht en wijsheid van de draak belichamen, een mythisch wezen dat in de Chinese cultuur wordt geassocieerd met geluk, kracht en adel. De flessen zijn versierd met adembenemende, digitale landschapskunst, een mix van traditionele Chinese esthetiek en moderne technologieën.

Yang Yongliang, geboren in 1980 in Shanghai, is een pionier op het gebied van hedendaagse Chinese kunst. Hij staat bekend om zijn creaties die een brug slaan tussen het oude en het nieuwe, vaak gebruikmakend van digitale middelen om klassieke Chinese landschapsschilderijen te recreëren in een moderne context. Zijn werken zijn wereldwijd tentoongesteld en hij heeft een reputatie opgebouwd voor zijn vermogen om een dialoog aan te gaan tussen de traditionele kunsten en de hedendaagse maatschappelijke vraagstukken.

Voor deze speciale Hennessy-uitgave heeft Yongliang een verbluffend ontwerp gecreëerd dat de complexe jonge draak voorstelt die zich verheft boven een zee van wolken, wat wijst op de opkomst en groei van het moderne China. Het ontwerp refereert sterk aan zijn inspiratiebronnen uit de klassieke shanshui-schilderkunst, wat 'bergen-water' betekent en een stijl is die zich richt op het afbeelden van natuurlijke landschappen.

Bijzonder is dat de kunstenaar digitale technieken heeft ingezet om deze traditionele thema'snaar een hedendaags niveau te tillen. Door middel van zijn kunst onderzoekt Yongliang niet alleen de schoonheid van de natuur maar werpt hij ook licht op bredere thema'szoals urbanisatie en de impact ervan op de omgeving.

De exclusieve collectie van Hennessy is zorgvuldig samengesteld en elke fles is een collector'sitem geworden. Liefhebbers van zowel cognac als kunst kunnen hun waardering uitspreken voor deze fusie van historische verfijning en hedendaags design. Hennessy heeft met deze reeks de focus gelegd op vakmanschap en traditie, twee pijlers die sinds de oprichting van het bedrijf in 1765 aan de basis staan van het luxe merk.

De Year of the Dragon Limited Edition flessen zijn niet alleen een eerbetoon aan het Chinese Nieuwjaar maar benadrukken ook de langdurige relatie die Hennessy heeft met Azië. Hennessy heeft altijd blijk gegeven van een sterke verbinding met de Chinese gemeenschap en de lancering van deze limited edition-collectie dient om deze banden verder te versterken en de gedeelde waarden en geschiedenis te vieren.

In lijn met de feestelijkheden rondom het Chinese Nieuwjaar verpakken de flessen zich in op maat gemaakte geschenkdozen die eveneens door Yongliang zijn vormgegeven. Deze verpakkingen benadrukken de exclusiviteit van de flessen en maken het tot een ideaal en prestigieus geschenk. Het volledige pakket is een symbool van geluk en voorspoed, twee aspecten die nauw verbonden zijn met de vieringen van het Chinese Nieuwjaar.

Het verzamelen van deze limited edition-flessen gaat verder dan het possessieve; ze vertegenwoordigen een brug tussen culturen en tijdperken. In de wereld van kunst en alcoholische dranken staan ze symbool voor de continue zoektocht naar innovatie en respect voor het verleden.

Met de introductie van deze gelimiteerde collectie blijft Hennessy trouw aan zijn nalatenschap van kwaliteit en luxe. Terwijl de drank zelf ook een symbool is van sociaal prestige en culturele verfijning, verlegt de samenwerking met Yongliang de grenzen van wat een fles cognac kan vertegenwoordigen: een samensmelting van smaak, kunst en traditie.

De Hennessy Year of the Dragon Limited Edition serie is dus meer dan een eensporige commerciële onderneming; het is een viering van kunst, cultuur en geschiedenis, door middel van het medium van de cognac.

Hennessy, voluit Jas Hennessy & Co., werd in 1765 opgericht door de Ier Richard Hennessy en staat bekend om zijn bijdrage aan de creatie van cognac als een internationaal erkende drank. Met een erfgoed dat zich uitstrekt over meer dan 250 jaar, is Hennessy uitgegroeid tot een van de grootste producenten van cognac in de wereld, waarbij het merk synoniem staat voor kwaliteit en luxe.

Yang Yongliang, aan de andere kant, heeft zichzelf gevestigd als een prominente figuur binnen de hedendaagse kunst. Hij behaalde een diploma aan de China Academy of Art en is bekend om zijn werk dat traditionele Chinese kunstvormen verkent met de incorporatie van moderne media en technieken. Zijn werk is een commentaar op sociale veranderingen in China en hoe deze van invloed zijn op de natuur en de cultuur.

De combinatie van Hennessy'sreputatie voor hoge kwaliteit cognac en Yang Yongliang'sartistieke visie heeft geresulteerd in een collectie die zowel de cognac-liefhebber als de kunstverzamelaar aanspreekt. Door de kunst van Yongliang te gebruiken voor het ontwerp van de fles, biedt Hennessy een nieuw platform voor expressie en introduceert het zowel de kunst als het merk aan een breder publiek.

De Year of the Dragon Limited Edition flessen benadrukken niet alleen de voortreffelijkheid van Hennessy'sproduct maar ook de rijke culturele achtergrond en het artistieke meesterschap van Yang Yongliang. Het resultaat is een harmonieuze blend van erfenis en hedendaagse kunst die bewonderd en gewaardeerd zal worden door velen.

 

- Wanneer is Hennessy opgericht en door wie? Hennessy is opgericht in 1765 door Richard Hennessy.
- Waar staat de draak voor in de Chinese cultuur, zoals afgebeeld op de Hennessy-flessen? In de Chinese cultuur staat de draak voor geluk, kracht en adel.
- Wie is Yang Yongliang en wat is zijn artistieke specialiteit? Yang Yongliang is een hedendaagse Chinese kunstenaar die bekend staat om zijn digitale landschapskunst die moderne technologie combineert met traditionele Chinese esthetiek.
- Wat portretteert het ontwerp van Yang Yongliang op de Hennessy Year of the Dragon Limited Edition flessen? Het ontwerp portretteert een complexe jonge draak die zich verheft boven een zee van wolken en symboliseert de opkomst en groei van het moderne China.
- Wat vertegenwoordigen de Hennessy Year of the Dragon Limited Edition flessen naast het zijn van verzamelobjecten? Ze vertegenwoordigen een brug tussen culturen en tijdperken en symboliseren een continue zoektocht naar innovatie en respect voor het verleden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...