Patricia Green Cellar unieke Wijn-Brandy-Whisky Blend ontdekt

In de schilderachtige Willamette Valley van Oregon ligt Patricia Green Cellars, een wijnmakerij die bekendstaat om zijn innovatieve benaderingen en voortreffelijke wijnen. Recentelijk heeft deze wijnmakerij opnieuw de aandacht getrokken door het creëren van een uniek drankje dat een synergie vormt tussen drie verschillende alcoholische werelden: wijn, brandy en whisky. Dit avant-gardistische concept heeft de naam 'Vincent' gekregen, ter ere van Vincent Price, een acteur bekend om zijn rollen in horrorfilms. De creatie is een eerbetoon aan zijn verfijnde smaak in kunst en cultuur.

Het idee achter 'Vincent' is ontstaan uit een 100% Pinot Noir wijn genaamd Durant Vineyard Madrone Block. Na een fermentatieproces wordt de wijn gedistilleerd tot een brandy. Door het distillatieproces behoudt de drank zijn intrinsieke kwaliteiten en verbetert het met concentratie van smaken en aroma's. Deze brandy wordt vervolgens geblend met whisky, wat resulteert in een complexe en veelzijdige smaakervaring.

Jim Anderson, mede-oprichter en wijnmaker, en zijn team hadden geen specifiek eindproduct in gedachten toen ze begonnen met experimenteren. Het was puur een kwestie van het proces volgen waar hun nieuwsgierigheid hen bracht. Ze kozen voor een whisky van Clear Creek Distillery, waarbij specifiek de McCarthy's Oregon Single Malt Whisky werd gebruikt voor de mix. Deze keuze was niet toevallig; Clear Creek heeft een reputatie opgebouwd voor het produceren van kwaliteitswhisky's met behulp van traditionele Schotse methoden.

De samenstelling van de blend is nauwkeurig bepaald: 55% McCarthy's whisky en 45% eigen Pinot Noir brandy. Deze verhouding bleek het perfecte evenwicht te bieden van rijke, fruitige noten van de wijnbrandy en de rokerige, kruidige tonen van de whisky. Het samensmelten van deze twee verschillende spirituele uitingen leidde tot een drank die zowel intrigerend als heerlijk is.

Het uniek karakter van de 'Vincent' blend is eveneens te danken aan het rijpingsproces. Nadat de twee dranken zijn geblend, wordt het mengsel gerust gelaten om te rijpen in Franse eiken vaten die eerder werden gebruikt voor de rijping van Pinot Noir. Dit geeft de blend een extra dimensie van smaak en een subtiele hint van tannines die normaal in rode wijn wordt gevonden.

Deze innovatie past bij de voortdurende trend van ambachtelijke distilleerders en wijnmakers die bestaande grenzen verleggen en nieuwe smaakprofielen verkennen. Wat begon als een speelse experiment, groeide uit tot een product dat volwaardig in de schappen kan staan naast andere premium spirits.

Patricia Green Cellars heeft altijd een reputatie gehad voor het produceren van topkwaliteit Pinot Noirs, maar met de toevoeging van 'Vincent' aan hun repertoire tonen ze aan dat hun vermogen om uitmuntende dranken te creëren verder reikt dan alleen wijn. Het is een testament van hun creativiteit en de rijkdom van de regio waarin ze zich bevinden.

Hoewel 'Vincent' misschien geen alledaagse creatie is, vertegenwoordigt het wel de pioniersgeest van Patricia Green Cellars en hun zoektocht naar buitengewone en memorabele smaakprofielen. Voor degenen die avontuurlijk zijn in hun drankkeuzes, biedt deze blend een unieke ervaring die het waard is om te verkennen.

De introductie van 'Vincent' heeft liefhebbers van zowel wijn als whisky geprikkeld en heeft een nieuwe niche gecreëerd binnen de beverage-industrie. Het benadrukt hoe innovatie kan leiden tot de creatie van geheel nieuwe categorieën van genotmiddelen, die kunnen resoneren met zowel kenners als nieuwkomers.

Naast het intrigerende 'Vincent', blijft Patricia Green Cellars de toonaangevende producent van uitzonderlijke Pinot Noirs, elk met zijn eigen unieke uitdrukking van het terroir van de Willamette Valley. Met een assortiment dat varieert van toegankelijk geprijsde flessen tot exclusieve single-vineyard selecties, bevestigt Patricia Green Cellars haar positie als een van de meest onderscheidende wijnmakers in de regio.

Nu de reputatie van Patricia Green Cellars voor innovatie en kwaliteit is versterkt door hun nieuwste creatie, kijken veel mensen uit naar wat de volgende verrassing zal zijn die uit hun kelders komt. Of het nu gaat om een fusie van smaken of een herontdekking van klassieke technieken, het is duidelijk dat deze wijnmakerij blijft streven naar excellence en vernieuwing.

Het avontuur van Patricia Green Cellars in de wereld van distilled spirits toont aan dat de mogelijkheden voor creativiteit in de drankenindustrie haast grenzeloos zijn. Het is een inspirerende herinnering dat, met passie en experimenteren, de volgende grote ontdekking altijd binnen handbereik ligt.

Patricia Green Cellars, gelegen in de heuvels van de Willamette Valley, heeft zich sinds hun oprichting in 2000 ontpopt tot een ware pionier op het gebied van wijnproductie. Jim Anderson en de mede-eigenaar Patricia Green, naar wie de wijnmakerij is vernoemd, deelden een visie van authenticiteit en een diepe respect voor het land en de druiven. Hun filosofie is altijd geweest om wijnen te produceren die een zuivere expressie zijn van hun herkomst, iets wat duidelijk naar voren komt in hun met de hand gemaakte Pinot Noirs en andere variëteiten.

Hun wijnen worden gekenmerkt door hun balans, structuur en complexiteit die het unieke karakter van de Willamette Valley weerspiegelen. Met een mix van traditionele en innovatieve methoden beheren zij hun wijngaarden met veel zorg, vaak gebruikmakend van duurzame en biologische praktijken die zowel het milieu als de kwaliteit van de wijn ten goede komen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekozen voor droge landbouw, wat betekent dat de druivenstokken niet kunstmatig worden geïrrigeerd. Dit stimuleert de wortels om dieper te groeien en zorgt voor druiven die de essentie van hun terroir dieper vastleggen.

De aandacht voor detail zet zich voort in de kelder, waar Anderson en zijn team ernaar streven om de unieke eigenschappen van elke wijngaardplot te accentueren. Ze vermijden overmatige manipulatie en laten de wijn zo natuurlijk mogelijk evolueren. Elke wijn wordt gevinifieerd met het oog op het onthullen van de nuances van zijn specifieke locatie, terwijl toch een consistent hoge kwaliteit wordt behouden.

De Durant Vineyard, waar de basiswijn voor de 'Vincent' blend vandaan komt, is slechts één van de vele wijngaarden waar Patricia Green Cellars mee samenwerkt. Elk van deze wijngaarden heeft zijn eigen identiteit, die Patricia Green Cellars probeert te bottelen. Bezoekers van de wijnmakerij kunnen deze verschillen proeven tijdens proeverijen, die een reeks van expressieve Pinots tentoonspreiden, van fluweelzacht en bessenrijk tot gestructureerd en specerijrijk.

In een industrie die dikwijls gekenmerkt wordt door rigide tradities, is Patricia Green Cellars' bereidheid om te experimenteren met iets als uniek als de 'Vincent' blend des te opmerkelijker. Dit dwingt respect af in de wijn- en distilleerwereld en inspireert andere producenten om ook buiten de gebaande paden te treden.

Als onderdeel van hun voortdurende missie om te innoveren, is Patricia Green Cellars niet bang om risico's te nemen. Ze hebben een reeks wijnen onder de naam 'Reserve Program' dat wijnen omvat die profiteren van langere vatrijping of die afkomstig zijn van een speciale selectie van druiven. Deze wijnen demonstreren hun vaardigheid in het vangen van de diepte en diversiteit van smaken die de Willamette Valley te bieden heeft.

Naast het produceren van hun klassieke Pinot Noirs en gedurfde projecten zoals de 'Vincent' blend, is de wijnmakerij ook actief betrokken bij de gemeenschap. Ze nemen deel aan lokale evenementen, steunen liefdadigheidsinitiatieven en werken samen met andere lokale producenten om de rijkdom van de regio te promoten. Hieruit blijkt dat hun passie voor wijn hand in hand gaat met hun toewijding aan het welzijn van hun omgeving.

Voor de toekomst blijft Patricia Green Cellars trouw aan de principes van innovatie, kwaliteit en expressie van het terroir. Terwijl de 'Vincent' blend al de grenzen van traditionele categorisatie doorbreekt, is het duidelijk dat deze wijnmakerij nog meer verrassende en fascinerende projecten in petto heeft. Het succes van hun experimenten en hun voortdurende streven naar uitmuntendheid zorgen ervoor dat de wereld vol verwachting kijkt naar de volgende creatie van Patricia Green Cellars.

Of ze nu werken aan een nieuwe jaargang van hun gerenommeerde Pinot Noir of een volledig nieuwe blend introduceren, het is duidelijk dat Patricia Green Cellars een diepe invloed heeft op de evolutie van de wijnindustrie. Door techniek en traditie te combineren met een grenzeloze creativiteit, belichamen zij de geest van echte ambachtslieden en stellen zij de norm voor wijnmakers die streven naar het buitengewone.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...