Les Amis - een culinaire reis door de Franse keuken in Singapore

Het was in Singapore toen ik samen met drie andere zakenmensen het restaurant Les Amis binnenstapte. Dit restaurant, dat sinds 1994 een icoon van verfijning en elegantie is, heeft zijn aantrekkingskracht door de jaren heen weten te behouden. Het is een plek waar de aandacht voor detail en de passie voor de Franse keuken samenkomen in een harmonieus geheel.

We waren daar voor een diner, en we hadden gekozen voor het 'Le Menu Estival' van chef-kok Sébastien Lepinoy. Dit menu, dat voor de hele tafel wordt bereid, is een viering van de zomer en de rijke smaken die deze tijd van het jaar met zich meebrengt. Het is een menu dat de essentie van de Franse keuken belichaamt, met een vleugje Aziatische invloeden die de unieke stijl van chef Lepinoy onderstrepen.

Onze culinaire reis begon met de 'Langoustine de Loctudy, et sauce à l’huile d’olive'. De langoustine, afkomstig uit Loctudy, werd geserveerd met een emulsie van olijfolie van Chateau d'Estoublon. De zoetheid van de langoustine werd perfect in balans gebracht door de rijke, fruitige smaak van de olijfolie, wat resulteerde in een gerecht dat zowel eenvoudig als verfijnd was.

Het volgende gerecht was 'Les oursins sur un soufflé moelleux, sauce crustacés'. De zee-egel soufflé, geserveerd met een saus van schaaldieren, was een ware traktatie voor de zintuigen. De zee-egel was heerlijk romig, terwijl de soufflé licht en luchtig was. De saus van schaaldieren voegde een diepte van smaak toe die het gerecht naar een hoger niveau tilde.

Daarna kwam de 'L’asperge blanche de Provence rôtie, sauce Choron onctueuse'. De geroosterde witte asperges uit de Provence werden geserveerd met bittere lentegroenten en een romige Choron-saus. De asperges waren perfect geroosterd, met een lichte knapperigheid aan de buitenkant en een zachte, zoete binnenkant. De Choron-saus, een klassieke Franse saus gemaakt van béarnaise en tomatenpuree, voegde een rijke, romige textuur toe die prachtig samenging met de asperges.

Het hoofdgerecht was de 'Le filet d’amadai avec concassé de tomates, courgettes et jus de thon'. De amadai, een vissoort bekend om zijn knapperige schubben, werd geserveerd met een tomatenconcassé, courgette en tonijnjus. De vis was perfect gebakken, met knapperige schubben en zacht, sappig vlees. De tomatenconcassé en courgette voegden een frisse, zomerse smaak toe, terwijl de tonijnjus een rijke,hartige diepte aan het gerecht gaf.

Het laatste hoofdgerecht was 'Le canard de Challans rôti sur sa poitrine, cerise du Mont Ventoux'. De geroosterde Challans-eend, geserveerd met gekonfijte kersen van Mont Ventoux, was een waar genot. De eend was perfect geroosterd, met een knapperige huid en sappig, smaakvol vlees. De kersen voegden een zoete, licht zure toets toe die de rijkdom van de eend prachtig in balans bracht.

Bij elk gerecht werd een zorgvuldig geselecteerde wijn geserveerd, als onderdeel van de 'Wine Tasting Experience'. Deze ervaring was ontworpen om onze eetervaring te verbeteren, met wijnen die perfect aansloten bij de smaken van elk gerecht. Het was een ware reis door de wereld van de wijn, met wijnen uit verschillende regio'sen met verschillende smaakprofielen.

De invloed van de Parijse haute cuisine was duidelijk te zien in de gerechten van chef Lepinoy. Elk element op het bord was bereid met finesse en een hoge mate van techniciteit, waardoor we een echte smaak van Frankrijk kregen. De selectie van de beste ingrediënten uit Frankrijk was ook duidelijk te zien, met verse, hoogwaardige producten die de basis vormden van elk gerecht.

Les Amis bevindt zich op een prachtige locatie in het Shaw Centre, gelegen aan 1 Scotts Road in Singapore. Het restaurant verwelkomt gasten zeven dagen per week, met openingstijden van 12:00 tot 14:00 uur en van 19:00 tot 21:00 uur. Om contact op te nemen met Les Amis, kunt u bellen naar +65 6733 2225 of een e-mail sturen naar lesamis@lesamis.com.sg. Het restaurant is gunstig gelegen tegenover de HSBC Bank, Tanglin Branch. Het is een plek die zowel indrukwekkend als gastvrij is, met twee verdiepingen die zijn ingericht met een verfijnde elegantie die de kwaliteit van het eten weerspiegelt.

Mijn ervaring bij Les Amis was er een van pure culinaire verwennerij. De combinatie van de verfijnde ambiance, de uitstekende service en het voortreffelijke eten maakte het tot een avond om nooit te vergeten. Het is een plek waar de passie voor de Franse keuken echt tot leven komt, en ik kijk ernaar uit om er in de toekomst weer te dineren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...