Melchior Restaurant Tienen - een unieke culinaire ervaring

Dinsdagavond, met de sterren die twinkelden in de hemel, besloten we om ons te laten verwennen bij restaurant Melchior. Dit culinaire juweel, bekroond met een Michelin-ster, is genesteld in het hart van het pittoreske Tienen. Een perfecte avond voor een diner, aangezien het restaurant zijn deuren opent van 19.00 tot 21.00 uur. We hadden het vooruitzicht genomen om te reserveren, een slimme zet gezien de welverdiende populariteit van deze plek.

Bij aankomst werden we begroet door de warme gloed van de verlichting die de bakstenen muren en hoge plafonds accentueerde, een subtiele herinnering aan de rijke geschiedenis van het gebouw dat dateert uit de 16e eeuw. Het interieur was een mix van oud en nieuw, met monumentale lampen en designmeubilair die een trendy gevoel gaven aan de ruimte. Het was alsof we een pagina uit een modeblad waren binnengestapt.

We werden naar onze tafel geleid, een van de vele verspreid over de ruimte, elk met een unieke sfeer. Het restaurant straalde een gevoel van warmte en ongedwongenheid uit, een plek waar je zowel voor een snelle lunch als voor een uitgebreid diner terecht kunt. De graffiti op het stadsterras viel op, een knipoog naar de moderne invloeden die naadloos samengaan met de klassieke elementen van het restaurant.

De menukaart werd ons voorgelegd en we besloten om à la carte te bestellen. We besloten om elk een ander gerecht te kiezen, zodat we een breed scala aan smaken konden ervaren. De keuze viel op langoustine met ponzu, shiso, wasabi en aubergine, witte asperge met 'bbq' langoustine, guanciale en daslook, zeetong met grijze garnaal, prei en aardappel, en tarbot op de graat met kreeft en aardappel.

De gerechten werden vlot opgediend, elk met een presentatie die de creativiteit en aandacht voor detail van chef Gilles Melchior weerspiegelde. De sauzen, vinaigrettes en jus waren gewoonweg verrukkelijk, een bewijs van de meesterschap van de chef in klassieke technieken. De smaken waren rijk en gelaagd, elke hap een ontdekkingsreis van smaak en textuur.

Bij het gerecht werd een bijpassende wijn geserveerd, zorgvuldig geselecteerd om de smaken van het eten te complementeren. De wijn was net zo indrukwekkend als het eten, elke slok een harmonie van smaken die de culinaire ervaring versterkte.

We sloten de avond af met een assortiment kazen van Van Tricht. De selectie was gevarieerd en boeiend, met kazen die varieerden van zacht en romig tot scherp en pittig. Het was de perfecte afsluiting van een onvergetelijke culinaire ervaring.

Restaurant Melchior is meer dan alleen een plek om te eten. Het is een plek waar klassiek en trendy samenkomen, waar de rijke geschiedenisvan het pand samensmelt met de moderne flair van de inrichting en de gerechten. Het is een plek waar je kunt genieten van een snelle lunch of een uitgebreid diner, waar je kunt ontspannen aan de unieke bar of aan een van de vele tafels. Het is een plek waar de sauzen, vinaigrettes en jus van chef Gilles Melchior je smaakpapillen doen dansen van genot.

De ervaring bij Melchior was er een van warmte, ongedwongenheid, licht en gezelligheid. Het was een avond gevuld met heerlijk eten, geweldige wijn en goed gezelschap. Het was een avond waarop we de passie en toewijding van chef Gilles Melchior voor zijn vak konden proeven in elk gerecht dat we aten.

De langoustine was delicaat en smaakvol, perfect gebalanceerd met de ponzu, shiso, wasabi en aubergine. De witte asperge was een verrukkelijke combinatie van smaken, met de 'bbq' langoustine, guanciale en daslook die elkaar perfect aanvulden. De zeetong was een genot om te eten, met de grijze garnaal, prei en aardappel die een heerlijke symfonie van smaken creëerden. En de tarbot op de graat was gewoonweg goddelijk, met de kreeft en aardappel die de rijke smaken van de vis versterkten.

Elk gerecht was een kunstwerk, zowel in presentatie als in smaak. En de bijpassende wijnen waren de perfecte begeleiding, elke slok een genot dat de smaken van het eten versterkte.

En dan was er nog het dessert, een assortiment kazen van Van Tricht. Het was een heerlijke afsluiting van de maaltijd, met kazen die varieerden van zacht en romig tot scherp en pittig. Het was de perfecte manier om een onvergetelijke culinaire ervaring af te sluiten.

Restaurant Melchior is een plek die ik ten zeerste aanbeveel. Het is een plek waar je kunt genieten van heerlijk eten, geweldige wijn en een warme, uitnodigende sfeer. Het is een plek waar je kunt genieten van de passie en toewijding van chef Gilles Melchior voor zijn vak. En het is een plek waar je een onvergetelijke culinaire ervaring kunt hebben.

Dus als je ooit in Tienen bent, zorg dan dat je een bezoek brengt aan restaurant Melchior. Je zal er geen spijt van krijgen. Want Restaurant Melchior, is een échte culinaire parel, gelegen in het hart van Tienen op Veemarkt 47. U kan hen bereiken op het telefoonnummer 016/35.54.74. Het restaurant verwelkomt gasten van dinsdag tot en met vrijdag. Tijdens deze dagen kunt u voor de lunch terecht van 12.00 uur tot 13.30 uur. Voor het diner opent het restaurant zijn deuren opnieuw van 19.00 uur tot 21.00 uur. Op zaterdag kunt u genieten van een avondmaaltijd, waarbij het restaurant geopend is van 19.00 uur tot 21.00 uur. Houd er echter rekening mee dat het restaurant op zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten is.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...