Talea is het eerste restaurant van Antonio Guida dat opent in Abu Dhabi

Abu Dhabi heeft onlangs de opening van Talea aangekondigd, het eerste restaurant van de gerenommeerde Italiaanse chef-kok Antonio Guida met twee Michelin-sterren buiten Italië. Het restaurant biedt gasten de mogelijkheid om te genieten van een zeer samengestelde selectie seizoensgebonden en authentieke Italiaanse menu'sin een elegante, maar levendige omgeving met een open showkeuken. Het interieur van het restaurant is prachtig ontworpen met tweekleurige zuilen en muren gelaagd met prachtige kunst geïnspireerd op de landschappen van Italië. Er is ook een chique buitenterras beschikbaar voor een decadente eetervaring in de buitenlucht.

Chef-kok Antonio Guida heeft diepe wortels in de regio Puglia in Zuid-Italië. Hij heeft zijn talenten verbeterd in een reeks beroemde restaurants met Michelin-sterren en leidde in 2015 Seta in Mandarin Oriental, Milaan naar zijn eerste Michelin-ster slechts vier maanden na de opening, met een tweede Michelin-ster kort daarna. Het menu van Talea is gebaseerd op Guida'skenmerkende culinaire stijl om Cucina di Famiglia te creëren, dat wil zeggen koken in familiestijl. Het menu biedt handgemaakte ravioli, authentieke spaghetti alla carbonara en ambachtelijke pizza, osso buco en vitello tonnato - het zomergerecht van gekoeld kalfsvlees in tuna-kappersaus dat een onmisbaar onderdeel vormt van het feest van de Assumption Day in Milaan. De gastronomische geneugten van Talea combineren traditionele technieken met een innovatief randje, de handtekening van Guida.

Met ons concept van Italy meets Abu Dhabi zijn we verheugd om de klanten van Talea een nieuwe culinaire ervaring aan te bieden die een nieuwe interpretatie van Italiaanse favorieten presenteert, samen met enkele zeldzame en ongebruikelijke combinaties, aldus chef-kok Antonio Guida.

Talea is gevestigd in Saadiyat Island in het St. Regis Saadiyat Island Resort en maakt deel uit van de voortdurende expansie van Abu Dhabi als culinaire bestemming. Het biedt een prachtige omgeving voor bezoekers om te genieten van de heerlijke gerechten van Guida in een verfijnde en ontspannen sfeer. Het restaurant richt zich op een breed publiek, waaronder de lokale bevolking en toeristen, die op zoek zijn naar authentieke Italiaanse gerechten en een onvergetelijke culinaire ervaring.

In aanvulling op zijn werk als chef-kok bij Talea, werkt Guida samen met de St. Regis Saadiyat Island Resort in Abu Dhabi als Culinary Director. Hij zal verantwoordelijk zijn voor het creëren van culinaire ervaringen voor de gasten van het resort en de creatieve leiding nemen over de culinaire programma'sen evenementen die daar worden gehouden.

Nog een paar weetjes

Ten eerste is Talea niet zomaar een nieuw restaurant in Abu Dhabi, maar maakt het deel uit van het gloednieuwe luxe hotel St. Regis Saadiyat Island Resort, dat in november 2021 zijn deuren opende. Het hotel biedt 376 kamers en suites, evenals acht verschillende eet- en drinkgelegenheden, waaronder Talea.

Ten tweede is chef-kok Antonio Guida een gerenommeerde chef-kok met een indrukwekkende staat van dienst in de culinaire wereld. Hij heeft ervaring opgedaan in gerenommeerde restaurants met Michelin-sterren in Italië en Frankrijk, voordat hij in 2015 zijn eigen restaurant opende, Seta in Milaan. Seta ontving al snel een Michelin-ster en later nog een tweede, en Guida werd beschouwd als een van de meest opkomende talenten in de Italiaanse culinaire scene.

Ten derde is het concept van Talea gebaseerd op Cucina di Famiglia, wat zich vertaalt naar 'familiekeuken'. Dit betekent dat het menu is samengesteld uit traditionele Italiaanse gerechten die vaak worden geserveerd tijdens familiemaaltijden en feesten, met een nadruk op seizoensgebonden ingrediënten en verse producten. Guida heeft zijn eigen innovatieve draai gegeven aan deze klassieke gerechten, waardoor ze worden gepresenteerd met een eigentijdse flair.

Ten slotte is de locatie van het restaurant op Saadiyat Island een belangrijk aspect van de culinaire ervaring bij Talea. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden en weelderige landschap, en biedt een ideale setting om te genieten van de traditionele smaken van Italië in een luxe omgeving. Het restaurant heeft ook een buitenterras, waar gasten kunnen dineren terwijl ze genieten van het prachtige uitzicht op de Arabische Golf.

Meer over het St. Regis Saadiyat Island Resort

Het St. Regis Saadiyat Island Resort is een luxe vijfsterrenresort gelegen op Saadiyat Island in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. Het resort beschikt over 377 kamers, waaronder 33 suites, allemaal ingericht met een elegante mix van Arabische en mediterrane invloeden. Gasten kunnen genieten van een scala aan faciliteiten, waaronder een privéstrand, drie zwembaden, een fitnesscentrum, tennisbanen, een spa en diverse restaurants en bars. Het resort heeft ook een conferentiecentrum met 3.000 vierkante meter aan evenementenruimte en is ideaal voor zowel zakelijke als sociale evenementen. Het resort ligt dicht bij diverse toeristische attracties zoals het Louvre Abu Dhabi en het Guggenheim Abu Dhabi, evenals de Abu Dhabi Golf Club. Het St. Regis Saadiyat Island Resort is de perfecte plek voor een ontspannen en luxe verblijf in Abu Dhabi.

Het St. Regis Saadiyat Island Resort beschikt over 377 luxe kamers, waaronder 33 suites, met uitzicht op de zee of op de aangelegde tuinen. Het resort biedt ook een verscheidenheid aan restaurants en bars, waaronder de mediterrane eetgelegenheid 'Olea' en de exclusieve bar op het dak 'Sontaya Lounge'. Het resort heeft ook een eigen privéstrand, een Olympisch zwembad, een spa en fitnessruimte, en diverse recreatieve activiteiten, zoals golfen en tennis. Het is een populaire bestemming voor toeristen en zakenreizigers, en heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn uitstekende service en faciliteiten. Het resort bevindt zich op het eiland Saadiyat, dat bekend staat als een cultureel district en de thuisbasis is van verschillende musea en kunstinstellingen, waaronder het Louvre Abu Dhabi en het Guggenheim Abu Dhabi.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...