Dior opent restaurant en patisserie in Avenue Montagne Parijs

Het restaurant, liefkozend Monsieur Dior genoemd, belichaamt de Franse manier van leven, gedreven door de creativiteit van Jean Imbert, zowel verfijnd als genereus, en combineert eenvoud met elegantie. De Franse chef-kok, vergezeld van zijn trouwe medewerker Antony Clémot, liet zich inspireren door het erfgoed en de geschiedenis van het huis om elk van de menus te ontwikkelen. Het traject van Jean Imbert is op zijn minst klein te noemen.

Jean Imbert, geboren op 18 juli 1981 maakte zichzelf bekend bij het grote publiek door het winnen van seizoen 3 van Top Chef, uitgezonden op M6 in 2012, en vervolgens door regelmatig geassocieerd te worden met beroemde persoonlijkheden in zijn restaurantbedrijf. In 2021 volgt hij Alain Ducasse op als hoofd van de keukens aan de Plaza Athénée in Parijs. In juli 2018 werd een high-end veganistisch restaurantproject aangekondigd in de voormalige serre van Noisy-le-Sec18. In 2018 werd hij chef-kok van het nieuwe restaurant Swan en Bar Bevy van zijn bevriende zanger Pharrell Williams en David Grutman. Dit restaurant is de eerste stap van de chef in de Verenigde Staten.

In november 2018 werd hij chef-kok van het Encore-restaurant in het Meatpacking District in New York, met een van boer tot bord menu gemaakt met alleen lokale en seizoensgebonden producten. Dit is het tweede avontuur van de chef in de Verenigde Staten en de eerste keer in New York. In juni 2020 werd hij chef-kok van het nieuwe ToShare-restaurant van zijn vriend Pharrell Williams, gelegen op Place des Lices in Saint-Tropez. Op 1 juli 2021 volgde hij Alain Ducasse op als hoofd van de keukens van het Parijse paleis Plaza Athénée, in een context van herpositionering van de paleizen na de gezondheidscrisis van 2020-2021 Maar goed, terug naar het restaurant van Dior.

We komen tot de keuken die gesublimeerd is door exclusieve Dior Maison-collecties gewijd aan tafelgerei, waarbij klassieke gerechten uit de favoriete recepten van de couturier-oprichter worden uitvergroot. Een gedurfde spiegel van Claudia Wieser, opgebouwd uit geometrische panelen, dialogen met een immens picturaal werk van Guy Limone speciaal ontworpen voor 30 Montaigne dat de muren siert, het resultaat van kolossaal onderzoekswerk namelijk een ongekende installatie ontworpen uit duizenden beelden in een palet van rode, zwarte en witte tinten. Ontleend aan de archieven van Dior en de persoonlijke beeldbank van de kunstenaar.

Als een delicaat eerbetoon verschijnt ook in Le Restaurant een olieverf op doek getiteld Christian Dior à table, van René Bouché. Laatste verrassing grenzend aan de tuin is La Pâtisserie. Deze accentueert met zoetheid(en) het bezoek aan de avenue 30 Montaigne. Subtiel opnieuw geïnterpreteerd door Jean Imbert, staan ​​de meest emblematische Franse taarten naast originele creaties die de Dior-symbolen opnieuw uitvinden. Een chef-kok-barista die zeldzame koffie voor u selecteert zal ter plaatse aanwezig zijn om deze verwenmomenten te verlengen, van de schoonheid van het gebaar tot de kunst van het proeven. Van ontbijt tot theetijd, deze unieke plek, een ode aan plezier, uitstekend vakmanschap en delen, zal aan alle wensen voldoen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...