Dior opent restaurant en patisserie in Avenue Montagne Parijs

Dior, het wereldberoemde modehuis dat al decennia lang staat voor pure luxe en onberispelijke stijl, verrast vriend en vijand met een gedurfde nieuwe stap. In de adembenemende Avenue Montaigne, die al gold als een van de meest prestigieuze straten van Parijs, heeft Dior zijn rijke erfgoed uitgebreid buiten de grenzen van haute couture. Met de opening van een eigen restaurant en patisserie zet het modehuis een culinaire handtekening in de stad van licht en liefde.

Het gloednieuwe etablissement, genaamd Monsieur Dior, is een eerbetoon aan de legendarische oprichter van het merk, Christian Dior. Het is ingericht met de intentie om de essentie van het modehuis te belichamen: een combinatie van innovatie, elegantie en uitzonderlijke kwaliteit. Deze drie pilaren worden prachtig weerspiegeld in de visie en de gerechten van chef-kok Jean Imbert, de man die verantwoordelijk is voor dit gastronomische avontuur.

Jean Imbert is geen onbekende naam in de culinaire wereld; zijn loopbaan nam een hoge vlucht na het winnen van de derde seizoen van Top Chef in Frankrijk in 2012. Sindsdien heeft hij zijn reputatie als topchef verstevigd, met een reeks succesvolle projecten en samenwerkingen met internationale beroemdheden. Zijn rol als hoofd van de keuken bij het befaamde Plaza Athénée, waar hij in de voetsporen trad van Alain Ducasse, heeft Imbert definitief op de kaart gezet als culinair grootmeester.

Bij Monsieur Dior wordt er gekookt met een passie voor lokale en seizoensgebonden ingrediënten, een filosofie die sterk resonant is met de waarden die Dior hoog in het vaandel draagt. Imbert'strouwe collega Antony Clémot staat hem bij in de zoektocht om gerechten te creëren die niet alleen de smaakpapillen verblijden, maar ook een lust voor het oog zijn. De inspiratie voor deze culinaire kunstwerkjes wordt rechtstreeks gehaald uit het rijke erfgoed van Dior, waardoor elk geserveerd menu een ode is aan de principes van eenvoud en elegantie van het modehuis.

Terwijl klassieke Franse gerechten een subtiele herinterpretatie ondergaan, worden ze gepresenteerd in combinatie met de exclusieve collecties van Dior Maison, speciaal ontworpen tafelgerei dat bijdraagt aan een ongeëvenaarde eetervaring. Ook qua decoratie stelt Monsieur Dior niet teleur: kunstwerken van Claudia Wieser en Guy Limone geven de ruimte een extra dimensie, waarbij de creaties een dialoog aangaan met de schilderijen en spiegelinstallaties die het restaurant sieren. Deze werken zijn geïnspireerd door Dior'sarchieven en de persoonlijke verzamelingen van de kunstenaars, wat resulteert in een ambiance die het eten tot een hogere beleving tilt.

Naast het restaurant bevindt zich La Pâtisserie, waar de zoete toets niet ontbreekt. Hier geeft Imbert een nieuwe interpretatie aan de iconische Franse patisserie, terwijl hij ook originele creaties toevoegt die de symbolen van Dior in een nieuw jasje steken. Een barista met expertise selecteert er zeldzame koffiesoorten die de perfecte begeleiding bieden bij de zoete lekkernijen, of het nu gaat om een ontbijt of een middagthee.

De etablissementen in Avenue Montaigne zijn meer dan zomaar een plek om te eten; ze zijn een ode aan de kunst van het leven, zoals Christian Dior deze zelf voorleefde. Elk detail telt hier, van het vakmanschap in de gerechten tot de gedeelde momenten van vreugde. Monsieur Dior en La Pâtisserie staan garant voor een onvergetelijke ervaring die gastronomie en esthetiek samenbrengt, in lijn met de tijdloze klasse en grandeur van het huis Dior. Voor iedereen die de ware betekenis van luxe wil proeven, bieden deze nieuwe hotspots in Parijs een uniek en ongeëvenaard toevluchtsoord.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...