Penfold Grange - luxueuze karaffen en topwijn uit Australië

De meest gerenommeerde wijn van Australië, Penfold'sGrange, trekt wijnliefhebbers naar de winkelschappen met zijn nieuwe vintage uit 2012. Met een recordprijs van €850 staat deze vintage al bekend als een van de beste wijnen ter wereld. Maar de prestigieuze Australische producent biedt meer dan alleen voortreffelijke wijn.

Penfold'sheeft namelijk de handen ineengeslagen met de befaamde glasfabrikant Saint-Louis om een luxe reeks karaffen te creëren die perfect passen bij je geliefde Grange. Het pronkstuk van de collectie is een karafset ter waarde van €185.000, inclusief een keizerlijke fles Grange 2012, speciaal ontworpen om de verfijnde wijn te complementeren.

Deze kostbare karaf is vakkundig met de hand geblazen en gesneden uit het fijnste kristal. Het 'Penfolds Aevum Imperial Service Ritual' is verkrijgbaar in een zeer gelimiteerde oplage van slechts 5 karaffen. Naast dit pronkstuk bevat de set ook een kleinere, praktische karaf voor alledaags gebruik, die een onvergetelijke ervaring biedt.

De voortreffelijke inhoud van de unieke fles zorgt voor de perfecte sfeer om het leven, de kunst en alles daartussenin te waarderen. Toch is het de karaf zelf die de echte ster van de show is. Het is jammer dat we niet meer foto'shebben om deze prachtige creatie te laten zien!

Naast de bijzondere karaffen heeft de Penfold'swijnmakerij nog veel meer te bieden. De Grange is een iconische wijn die bekend staat als de beste wijn van Australië. Het is een blend van Shiraz en Cabernet Sauvignon, gerijpt in nieuwe Amerikaanse eiken vaten en heeft een complexe en rijke smaak met tonen van zwart fruit, chocolade en kruiden. De wijn heeft vele prijzen gewonnen en wordt beschouwd als een van de beste wijnen ter wereld.

De Penfold'swijnmakerij ligt in Adelaide, Zuid-Australië, en is opgericht in 1844. Het wijnhuis heeft een lange geschiedenis van het produceren van hoogwaardige wijnen en heeft in de loop der jaren vele onderscheidingen ontvangen. Naast de Grange produceert Penfold'sook andere wijnen, waaronder de Bin Series, die bestaat uit wijnen van individuele wijngaarden en specifieke druivenrassen.

De wijnmakerij biedt ook een scala aan andere producten, waaronder wijnglazen, wijnkoelers en andere accessoires. Er is zelfs een Penfold'shotel in Adelaide waar gasten kunnen genieten van de wijnen en de culinaire hoogstandjes die de regio te bieden heeft.

Hoewel de Grange en de luxe karaffen niet voor iedereen betaalbaar zijn, biedt Penfold'sook wijnen aan in verschillende prijscategorieën, waardoor het voor een breder publiek toegankelijk is. De wijnmakerij is een must-visit bestemming voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar topkwaliteit wijnen en een onvergetelijke ervaring in Australië.

Penfold Grange wijnen

  • Penfolds Grange Bin 95: Dit is de iconische wijn van Penfolds Grange, geproduceerd sinds 1951. Het is een blend van Shiraz en een kleine hoeveelheid Cabernet Sauvignon en wordt 20 maanden gerijpt in Amerikaanse en Franse eiken vaten. Het is een wijn met een diepe robijnrode kleur, aroma'svan pruimen, chocolade en kruiden, en smaken van rijp fruit en eikenhout. Het heeft een lange afdronk en kan goed ouderen.

  • Penfolds Grange Bin 389: Ook bekend als 'Baby Grange', is dit een blend van Shiraz en Cabernet Sauvignon. Het wordt 12 maanden gerijpt in Amerikaanse eiken vaten en heeft aroma'svan zwarte bessen en kruiden, en smaken van chocolade, vanille en zwarte olijven. Het heeft een stevige structuur en kan ook goed ouderen.

  • Penfolds Grange Bin 707: Dit is een single varietal Cabernet Sauvignon, geproduceerd sinds 1964. Het wordt 20 maanden gerijpt in nieuwe Amerikaanse eiken vaten en heeft aroma'svan zwarte bessen en munt, en smaken van chocolade, koffie en kruiden. Het heeft een stevige structuur en kan goed ouderen.

  • Penfolds Grange Bin 169: Dit is een blend van Cabernet Sauvignon en Shiraz, geproduceerd sinds 1960. Het wordt 17 maanden gerijpt in Franse eiken vaten en heeft aroma'svan zwarte bessen, eucalyptus en peper, en smaken van chocolade, tabak en kruiden. Het heeft een lange afdronk en kan goed ouderen.

  • Penfolds Grange Bin 18: Dit is een zeldzame wijn die alleen in uitzonderlijke jaren wordt geproduceerd. Het is een blend van Shiraz en Cabernet Sauvignon en wordt 24 maanden gerijpt in Amerikaanse eiken vaten. Het heeft aroma'svan zwarte bessen, vijgen en pruimen, en smaken van chocolade, koffie en eikenhout. Het is een zeer elegante en complexe wijn die nog vele jaren kan ouderen.

  • Penfolds Grange Hermitage: Dit was de oorspronkelijke naam van de Grange-wijn, geproduceerd van 1951 tot 1989. Het was een single varietal Shiraz die 20 maanden werd gerijpt in Amerikaanse eiken vaten. Het had aroma'svan zwarte bessen en pruimen, en smaken van chocolade en vanille. Het was een wijn van uitzonderlijke kwaliteit die de reputatie van Penfolds Grange vestigde.

  • Bin Series: een reeks wijnen die is ontstaan uit de samenwerking tussen de wijnmakers van Penfolds en verschillende wijngaarden over de hele wereld. Deze wijnen worden gemaakt van druiven die zijn geteeld in specifieke regio'sen hebben elk hun eigen unieke smaakprofiel.

  • Penfolds Collection: een selectie van premiumwijnen van Penfolds, waaronder Grange, Bin 707, RWT en St. Henri. Deze wijnen zijn bedoeld voor serieuze wijnliefhebbers en worden alleen geproduceerd in de beste wijnjaren.

  • Icon & Luxury Range: deze reeks omvat enkele van de meest exclusieve wijnen van Penfolds, waaronder de Penfolds Ampoule, de duurste fles wijn ter wereld. Andere wijnen in deze reeks zijn de Bin 620, Bin 169, Yattarna Chardonnay en de Magill Estate Shiraz.

  • Koonunga Hill: een reeks toegankelijke wijnen die geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Deze wijnen zijn gemaakt van druiven uit verschillende regio'sin Australië en zijn betaalbaar en gemakkelijk verkrijgbaar.

  • Max s: vernoemd naar Max Schubert, de beroemde wijnmaker van Penfolds, deze reeks wijnen is bedoeld om zijn nalatenschap voort te zetten. De wijnen zijn toegankelijk en betaalbaar en zijn gemaakt om te worden genoten in hun jeugd.

  • Cellar Reserve: een reeks wijnen die zijn ontworpen om te worden bewaard en gedronken na langdurige rijping in de kelder. Deze wijnen zijn gemaakt van de beste druiven van de beste wijngaarden en zijn bedoeld voor serieuze wijnliefhebbers die de tijd en middelen hebben om hun wijnen te laten rijpen.

  • Penfolds Fortified Wines: een reeks versterkte wijnen, waaronder Tawny, Ruby en Vintage Port. Deze wijnen worden gemaakt van druiven uit de Barossa Valley en worden gerijpt in houten vaten om hun rijke en complexe smaak te ontwikkelen.

  • Bin 389 Cabernet Shiraz: deze wijn wordt vaak beschouwd als de 'Baby Grange' omdat het dezelfde blend van druiven heeft, maar minder tijd op eikenhouten vaten doorbrengt. De wijn heeft een intense smaak met tonen van cassis, zwarte olijven, kruiden en vanille.

  • RWT Barossa Valley Shiraz: een single-vineyard Shiraz van de Barossa Valley, deze wijn wordt ook gemaakt van 100% Shiraz-druiven, maar rijpt in Franse eikenhouten vaten. De wijn heeft een donkere, rijke smaak met tonen van zwarte kersen, chocolade, koffie en kruiden.

  • St. Henri Shiraz: deze wijn is vernoemd naar de kapel van St. Henri in Adelaide en is een eerbetoon aan de geschiedenis van Penfolds. Het is gemaakt van 100% Shiraz-druiven die geen eikenhouten vaten hebben gezien, maar in plaats daarvan in grote vaten zijn gerijpt om de fruitige smaak van de druiven te behouden. De wijn heeft een rijke, fluweelachtige smaak met tonen van bramen, pruimen, tabak en kruiden.

  • Yattarna Chardonnay: een premium Chardonnay van Penfolds die afkomstig is van enkele van de beste wijngaarden van Australië. De wijn rijpt 8 maanden in Franse eikenhouten vaten en heeft een complexe smaak met tonen van citrus, perzik, meloen, hazelnoot en vanille.

  • Magill Estate Shiraz: deze wijn wordt geproduceerd van druiven die afkomstig zijn van de oorspronkelijke Penfolds-wijngaard in Magill en wordt beschouwd als een van de beste Shiraz-wijnen van Australië. De wijn heeft een rijke, complexe smaak met tonen van donker fruit, chocolade, koffie en kruiden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...