Betoverend wijndomein met villa in het hart van Toscane

In het schilderachtige Toscaanse landschap, nabij het historische heuvelstadje Montepulciano, ligt een adembenemend wijndomein van 84 hectare met wijngaarden, olijfboomgaarden, zonnebloemvelden en bossen. Dit domein biedt totale privacy en een unieke combinatie van geschiedenis en traditie, waardoor het één van de meest gewilde eigendommen in de regio is.

Dit eeuwenoude wijnmakerij produceert enkele van de beste wijnen ter wereld, zoals IGT Toscana en Nobile di Montepulciano, met een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 350.000 liter. Deze wijnen worden wereldwijd geëxporteerd. Het landgoed omvat een prachtige villa met 6 slaapkamers, 6 badkamers en schitterende interieurs.

Bij binnenkomst word je betoverd door het uitzicht op Montepulciano vanuit de royale hal, die leidt naar een charmante binnenplaats met toegang tot alle delen van het huis. De begane grond beschikt over een prachtige woonkamer, versierd met opvallende schilderijen en unieke kunstwerken, en een ruime landelijke keuken. De tweede verdieping herbergt alle slaapkamers, waaronder een adembenemende suite in de oude toren met 360° uitzicht op het Toscaanse landschap.

Het landgoed is verder voorzien van een uitgestrekte kelder met hobbyruimtes, grote wijnkelders en personeelsverblijven. Daarnaast is er een gastenverblijf op het terrein en een bijgebouw, waarvan de renovatie kan worden aangepast aan de wensen van de nieuwe eigenaar.

Dit indrukwekkende wijndomein is een zeldzame kans om te investeren in een stukje Toscaanse geschiedenis en cultuur, en biedt niet alleen een prachtig huis, maar ook een succesvolle wijnmakerij en olijfolieproductie. Het landgoed is perfect voor iemand die op zoek is naar een idyllisch toevluchtsoord en tegelijkertijd wil genieten van het runnen van een winstgevend bedrijf.

Buiten de villa zijn er diverse terrassen en zitgedeeltes waar je kunt genieten van het panoramische uitzicht op het omliggende landschap. Te midden van het weelderige groen vind je een verfrissend zwembad, ideaal voor ontspanning tijdens de warme zomermaanden.

Het dorp Montepulciano ligt op slechts een korte afstand en biedt een rijke geschiedenis, prachtige architectuur en heerlijke lokale gerechten. Het is de perfecte plek om de Toscaanse cultuur en levensstijl te ervaren. Bovendien zijn er in de omgeving tal van andere bezienswaardigheden en activiteiten, zoals wijntours, kooklessen en wandelroutes.

Dit unieke wijndomein is een waardevolle investering en biedt de mogelijkheid om te genieten van het beste van het Toscaanse leven, omringd door natuurlijke schoonheid en de rijke tradities van de wijn- en olijfolieproductie.

Over Montepulciano

Montepulciano is een schilderachtig heuvelstadje in de Italiaanse regio Toscane, gelegen in de provincie Siena. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en voortreffelijke wijnen. Montepulciano is omgeven door glooiende heuvels en weelderige wijngaarden, wat het een perfecte bestemming maakt voor liefhebbers van natuur, cultuur en gastronomie.

De stad heeft een indrukwekkend historisch centrum met smalle geplaveide straatjes, oude kerken en prachtige Renaissance-paleizen. Montepulciano is vooral bekend vanwege de productie van Vino Nobile di Montepulciano, een hoogwaardige rode wijn die al eeuwenlang in de omgeving wordt geproduceerd. De wijn is gemaakt van de Sangiovese-druif en staat bekend om zijn robijnrode kleur, complexe aroma'sen uitstekende verouderingspotentieel.

Montepulciano is niet alleen een paradijs voor wijnliefhebbers, maar biedt ook een verscheidenheid aan culturele en gastronomische ervaringen. In de stad zijn er talloze wijnbars en traditionele trattoria'swaar je lokale specialiteiten zoals Pici (een soort handgemaakte pasta) en Cinta Senese (een lokaal varkensras) kunt proeven.

Naast de wijn- en culinaire scene heeft Montepulciano ook een aantal belangrijke historische bezienswaardigheden, zoals de indrukwekkende kerk van Santa Maria Assunta, het Palazzo Comunale (gemeentehuis) en het Palazzo Contucci. Bovendien zijn er diverse jaarlijkse evenementen en festivals die bezoekers onderdompelen in de lokale cultuur, zoals de Bravio delle Botti, een traditionele race waarbij deelnemers grote wijnvaten door de straten van de stad rollen.

Vanwege de centrale ligging in Toscane is Montepulciano ook een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de nabijgelegen steden en dorpen, zoals Pienza, Montalcino en Siena. Met zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en voortreffelijke wijnen is Montepulciano een must-visit bestemming voor iedereen die de charmes van Toscane wil ontdekken.

Over Vino Nobile di Montepulciano

Vino Nobile di Montepulciano is een prestigieuze Italiaanse rode wijn die afkomstig is uit het wijngebied rondom het historische stadje Montepulciano in Toscane. Deze wijn heeft een lange geschiedenis en wordt al eeuwenlang gewaardeerd om zijn hoge kwaliteit en verfijnde smaak. Vino Nobile di Montepulciano heeft de DOCG-status (Denominazione di Origine Controllata e Garantita), wat betekent dat de wijn moet voldoen aan strikte productievoorschriften om de kwaliteit en authenticiteit te waarborgen.

De belangrijkste druif die gebruikt wordt voor Vino Nobile di Montepulciano is de Sangiovese, lokaal bekend als 'Prugnolo Gentile'. Deze druivensoort vormt minstens 70% van de blend, terwijl andere toegestane druivensoorten, zoals Canaiolo en Mammolo, de rest vormen. De wijn wordt traditioneel gerijpt in eiken vaten, wat bijdraagt aan de complexiteit en het verouderingspotentieel van de wijn.

Vino Nobile di Montepulciano staat bekend om zijn robijnrode kleur, die neigt naar granaat met veroudering. De wijn heeft een rijk en complex aroma, met tonen van rode en zwarte bessen, kersen, pruimen, kruiden, tabak en aardse ondertonen. In de mond is de wijn droog, goed gestructureerd en evenwichtig, met zachte tannines en een lange, aanhoudende afdronk.

Deze wijn kan goed ouderen en verbetert na verloop van tijd in de fles, met een verouderingspotentieel van 10 tot 20 jaar, afhankelijk van de kwaliteit van de oogst en de wijnbereidingsmethoden. Vino Nobile di Montepulciano is een uitstekende begeleider van gegrild of gestoofd vlees, wild, pasta met rijke sauzen en rijpe kazen.

De productie van Vino Nobile di Montepulciano is een belangrijk aspect van de lokale economie en cultuur in de regio, en wijnliefhebbers kunnen genieten van proeverijen en rondleidingen bij de talrijke wijndomeinen in de omgeving.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...