De kunst van Agave - hoe Orte Single Estate de Tequila-drinkervaring herdefinieert

Orte Single Estate is hard aan het werk om de traditionele tequila-drinkervaring opnieuw vorm te geven en draagt bij aan de voortdurende evolutie van deze iconische drank. Het bedrijf streeft ernaar om het publiek te laten kennismaken met wat volgens hen de authentieke tequila-smaak is. Opmerkelijk is dat ze met succes gebruik maken van tijdloze teeltmethoden gecombineerd met moderne distillatietechnieken.

De missie van Orte Single Estate is simpel maar duidelijk: de tequila-industrie zo veel mogelijk trouw houden aan haar oorsprong en tradities. Het bedrijf werkt dan ook uitsluitend met agave, de plant die tequila zijn karakteristieke smaak geeft. Elk aspect van het groeiproces van de plant wordt met grote zorg en aandacht beheerd, van het planten tot de groei en uiteindelijk de distillatie van de agave.

Om de beste kwaliteit agave te verzekeren, hanteert Orte Single Estate traditionele landbouwmethoden. De agaveplanten worden met de hand geplant en verzorgd en groeien in de vruchtbare grond van het Mexicaanse Jalisco, een regio die bekend staat om zijn ideale omstandigheden voor agave-teelt. Door de planten met zulke aandacht te verzorgen, kan het bedrijf zorgen voor een consistente kwaliteit in hun producten.

Het distillatieproces vormt een cruciaal onderdeel van het tequila-productieproces en hier laat Orte Single Estate zien waarom ze uniek zijn. In plaats van de meer gangbare industriële methoden te gebruiken, hecht het bedrijf veel belang aan het behoud van de traditionele distillatietechnieken. Deze technieken stellen hen in staat om tequila te produceren met een diepere en authentiekere smaak.

Ook opvallend is dat Orte Single Estate een zogenaamde “single estate” tequila produceert. Dit betekent dat alle agaveplanten afkomstig zijn van één bepaald landgoed en dat het hele proces van groei tot distillatie op dezelfde locatie plaatsvindt. Hierdoor kan het bedrijf nauwkeurige controle houden over elke stap in het productieproces en zo de hoogste kwaliteit tequila garanderen.

Een ander essentieel element in de bedrijfsfilosofie van Orte Single Estate is het creëren van een onvergetelijke drink-ervaring. Ze willen niet alleen superieure tequila produceren, maar ook de manier waarop mensen tequila consumeren veranderen. In plaats van tequila te zien als een drank die snel en in grote hoeveelheden wordt gedronken, promoot Orte Single Estate de notie van tequila als een sippende drank, iets om langzaam en met aandacht te worden genoten.

Orte Single Estate'svoortdurende toewijding aan zowel traditie als innovatie is opmerkelijk. Door de kunst van het traditionele tequila-maken, gecombineerd met hun unieke benadering van hoe tequila zou moeten worden geconsumeerd, dragen ze bij aan de evolutie van de tequila-industrie en helpen ze de publieke perceptie van deze iconische drank te veranderen.

Het bedrijf heeft een duidelijke visie voor de toekomst: terwijl ze vasthouden aan de traditionele waarden en technieken van de tequila-productie, blijven ze ook openstaan voor nieuwe ideeën en methoden. Op deze manier streven ze ernaar om tequila naar een nog hoger niveau te tillen en een nieuwe standaard voor de industrie te zetten.

Naast tequila produceert Orte Single Estate ook andere producten van agave. Deze omvatten onder meer mezcal, een drank die vergelijkbaar is met tequila maar gemaakt wordt van een andere soort agave en middels een ander distillatieproces. Het bedrijf werkt ook aan de productie van sotol, een minder bekende Mexicaanse drank gemaakt van de 'Desert Spoon' plant, om zo hun assortiment te diversifiëren en nog meer unieke drinkervaringen aan te bieden.

 

- Hoe omschrijft Orte Single Estate hun missie? Orte Single Estate streeft ernaar om de tequila-industrie zo veel mogelijk trouw te houden aan haar oorsprong en tradities.
- Waar groeien de agaveplanten van Orte Single Estate? De agaveplanten van Orte Single Estate groeien in de vruchtbare grond van het Mexicaanse Jalisco.
- Wat maakt de tequila van Orte Single Estate uniek? Orte Single Estate'stequila is uniek door hun gebruik van traditionele distillatietechnieken en omdat het een single estate' tequila is, wat betekent dat alle agaveplanten afkomstig zijn van één bepaald landgoed.
- Hoe wil Orte Single Estate de manier waarop mensen tequila consumeren veranderen? Orte Single Estate wil mensen aanmoedigen om tequila te zien als een sippende drank, iets om langzaam en met aandacht te worden genoten.
- Wat voor andere producten produceert Orte Single Estate naast tequila? Orte Single Estate produceert ook mezcal en werkt aan de productie van sotol.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...