Proeverij van MGP Remus Gatsby Bourbon Whiskey - een luxe ervaring

Het Midwest Grain Products (MGP) bedrijf is een toonaangevende producent in de drankenindustrie, bekend om zijn hoge kwaliteit bourbons en whiskeys. Onlangs heeft het bedrijf zijn nieuwste aanwinst onthuld: de Remus Gatsby Reserve bourbon. Deze gedenkwaardige release markeert de 100e verjaardag van de drooglegging, een belangrijk moment in de Amerikaanse geschiedenis dat het landschap van de drankindustrie drastisch veranderde.

Voordat we dieper ingaan op de unieke kenmerken van deze bourbon, is het belangrijk om het bedrijf achter het product te belichten. Gebaseerd in Lawrenceburg, Indiana, is MGP al decennialang een vooraanstaand bourbon- en whiskey-producent. Naast het produceren van hun eigen merken, distilleren ze ook voor verschillende andere merken in de drankenindustrie.

Nu, terug naar de ster van het verhaal: De Remus Gatsby Reserve bourbon heeft een opmerkelijk etiket, echter doet het de smaak die erachter zit absoluut recht. De whisky is gemaakt van twee speciale bourbons uit 2005, een met 21% rogge en de ander met 36% rogge. Dit resulteert in een prachtige blend met een rijke en volle smaak.

Bij de eerste slok waan je je op een veld vol met kamillebloemen dankzij de heerlijke hint van de bloesem. Bij elke verdere slok wordt de ervaring verder verrijkt met notities van karamel, eikenhout, rode vruchten, en een lichte kruidigheid die wordt verzacht door een romige vanillesmaak. De afdronk is warm en lang, met een subtiele smaak van pure chocolade die blijft hangen.

Wat deze bourbon extra bijzonder maakt is de zorgvuldige selectie van de gebruikte ingrediënten. Elke partij graan wordt zorgvuldig geselecteerd en geanalyseerd om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van MGP. Dit toont hun toewijding aan voorbeeldige raffinage en uitmuntend vakmanschap in whiskeyproductie.

Naast de sublieme smaak, heeft de Remus Gatsby Reserve ook een rijke geschiedenis. Zoals eerder vermeld, viert de release de 100-jarige herdenking van de drooglegging. De bourbon is vernoemd naar George Remus, een beruchte drankaanbieder tijdens de droogleggingsperiode, die bekend stond om zijn flamboyante leven en smokkelpraktijken.

Ondanks zijn controversiële reputatie, kent George Remus vandaag de dag een legendarische status in de whiskywereld. Zijn leven en nalatenschap worden gevierd in MGP'snieuwste uitgave. De Remus Gatsby Reserve bourbon is dan ook een passend eerbetoon aan zijn naam.

De MGP Remus Gatsby Reserve bourbon is meer dan zomaar een drankje. Het is een zorgvuldig vervaardigd product dat vakmanschap en historische betekenis belichaamt. Het biedt niet alleen een uitzonderlijke smaakervaring, maar herinnert ons ook aan een belangrijk tijdperk in de Amerikaanse geschiedenis dat de manier waarop we vandaag de dag van alcohol genieten, fundamenteel heeft veranderd.

 

- Waar is MGP gevestigd? MGP is gevestigd in Lawrenceburg, Indiana.
- Waaruit wordt de Remus Gatsby Reserve bourbon gemaakt? De whisky is gemaakt van twee speciale bourbons uit 2005, een met 21% rogge en de ander met 36% rogge.
- Wat zijn enkele smaaknotities van de Remus Gatsby Reserve bourbon? Bij de eerste slok waan je je op een veld vol met kamillebloemen dankzij de heerlijke hint van de bloesem. Bij elke verdere slok wordt de ervaring verder verrijkt met notities van karamel, eikenhout, rode vruchten, en een lichte kruidigheid die wordt verzacht door een romige vanillesmaak.
- Welke historische gebeurtenis markeert de release van de Remus Gatsby Reserve bourbon? De release viert de 100-jarige herdenking van de drooglegging.
- Naar wie is de Remus Gatsby Reserve bourbon vernoemd? De bourbon is vernoemd naar George Remus, een beruchte drankhandelaar tijdens de droogleggingsperiode.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...