Heerlijke Courtside Cooler - dé cocktail van Miami open

Deze week richt de schijnwerper zich op een cocktail die zowel de essentie vangt van de tennisgekte tijdens de Miami Open als de verkoelende bries van de kuststad zelf - de Courtside Cooler. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze verfrissende drank de perfecte metgezel voor toeschouwers die genieten van de spanning op de tennisbanen onder de stralende zon van Florida.

De Miami Open vond plaats in het Hard Rock Stadium te Miami Gardens en reduceerde het klassieke gin-tonic recept tot een kunstvorm met een speciale twist die past bij het energieke, internationale sportevenement. De Courtside Cooler wordt gemaakt door eerst Bombay Sapphire gin te mengen met verse citroensap, eenvoudige siroop en muntblaadjes voor een hint van kruidigheid. Deze basis wordt dan aangevuld met Fever-Tree Mediterranean Tonic, die bekend staat om zijn florale en kruidige tonen en die het drankje een extra laagje complexiteit geeft.

De cocktail is niet alleen een hit vanwege zijn smaak, maar ook door de manier waarop hij wordt geserveerd. De presentatie is net zo belangrijk als de ingrediënten zelf; de Courtside Cooler wordt geserveerd in een stijlvolle Bombay Sapphire cup die niet alleen trendy is maar ook functioneel, waardoor fans hun favoriete spelers kunnen toejuichen terwijl ze genieten van hun drankje zonder iets van de actie te missen.

Deze specifieke samenstelling van smaken en de zorgvuldige presentatie is ontsproten aan de creatieve geesten achter de Bombay Sapphire East Gin. Deze gin variëteit is rijk aan citrustonen en lemongrass, wat het een ideale basis maakt voor de Courtside Cooler. De subtiele hints van jeneverbes gecombineerd met de frisheid van de tonic en het citrusachtige karakter van de citroen maken dit drankje tot een ware beleving.

Zelfs buiten de levendige sfeer van de Miami Open, kan men deze cocktail thuis reproduceren, want het recept is vrij eenvoudig, zodat tennisfans en cocktailenthousiastelingen overal ter wereld een stukje van deze magische ervaring kunnen meenemen.

Hieronder volgt het recept zodat je de Courtside Cooler zelf kunt maken:

- 50 ml Bombay Sapphire East Gin

- 100 ml Fever-Tree Mediterranean Tonic

- 15 ml vers citroensap

- 10 ml eenvoudige siroop

- Verse muntblaadjes

Om de cocktail te bereiden, moet je muntblaadjes in een glas licht muddlen of kneuzen om hun aroma's vrij te maken. Voeg hierbij de gin, citroensap en eenvoudige siroop toe. Vul het glas vervolgens met ijs en roer goed door, zodat alle smaken zich vermengen. Top het geheel af met de Fever-Tree Mediterranean Tonic en garneer het met een takje munt voor een aantrekkelijke afwerking.

Deze drank is meer dan gewoon een verfrissing; het is een manier om het hart van de sport en de geest van Miami te ervaren door middel van smaak. Het weerspiegelt de levendigheid en diversiteit van de stad en belichaamt de opwinding van één van tennis' meest verwachte evenementen.

Maar het verhaal van de Courtside Cooler zou niet compleet zijn zonder meer te duiken in de rijke geschiedenis en fascinerende details van de spirit die het hart vormt van deze bijzondere cocktail: Bombay Sapphire East Gin. Deze gin, een variant binnen de alom geprezen Bombay Sapphire-familie, brengt een reeks exotische botanicals samen vanuit Oost en West, een reflectie van de mondiale allure van het merk. Naast de traditionele ingrediënten zoals jeneverbes, amandelen en zoethout, introduceert East Gin twee aanvullende botanicals: Thais lemongrass en Vietnamees zwarte peper. Deze toevoegingen zorgen voor een unieke dimensie in smaak, waardoor de gin niet alleen een perfecte match is voor de Courtside Cooler, maar ook veelzijdig genoeg om te experimenteren met andere cocktailcreaties.

Bombay Sapphire zet zich in voor duurzaamheid en innovatie, aspecten die ook worden weerspiegeld in hun distillatieproces. Met behulp van dampinfusie, een zachte techniek waarbij de botanicals nooit in direct contact komen met de alcohol, wordt een zuiverder en verfijnder gin verkregen. Dit proces zorgt ervoor dat de delicate smaken van de botanicals behouden blijven en zorgt voor de unieke helderheid en zachtheid waar Bombay Sapphire om bekend staat.

Afsluitend, of je nu zelf de Courtside Cooler thuis maakt ter ere van de Miami Open, of geniet van andere gin-gebaseerde cocktails, het belang van kwaliteitsingrediënten kan niet onderschat worden. De combinatie van Bombay Sapphire East Gin en Fever-Tree Mediterranean Tonic in de Courtside Cooler is een eerbetoon aan de tijdloze gin-tonic, maar biedt tegelijkertijd een vernieuwende draai die menig cocktailminnend hart sneller doet slaan. Vergeet niet om verantwoord te drinken en te genieten van elke slok, net zoals je zou doen terwijl je gespannen toekijkt hoe de beste tennisspelers ter wereld strijden om de titel op de Miami Open.

De Courtside Cooler is meer dan alleen een drankje; het is de belichaming van een sportevenement en de bruisende stad die het huisvest. Met zijn verfijnde uiterlijk, uitgesproken smaken en een vleugje sportiviteit, is dit de cocktail die je meeneemt op een reis naar het hart van Miami's tennisopwinding. En nu, met het direct beschikbare recept, is het slechts een kwestie van mixen, roeren en drinken - en je bevindt je in een oogwenk aan de zijlijn van de Miami Open.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...