Hennessy viert 250 jaar met exclusieve 250 Collector's Blend

Ter ere van hun 250-jarig jubileum heeft Hennessy een bijzondere, gelimiteerde blend uitgebracht, genaamd The Hennessy 250 Collector's Blend. Deze voortreffelijke cognac is het resultaat van vier jaar intensieve samenwerking tussen meesterblender Yann Fillioux en een proefcommissie bestaande uit zeven personen. Zij hebben samen meer dan 50 eaux-de-vies geproefd om uiteindelijk de perfecte ingrediënten voor deze speciale uitgave te selecteren.

De blend heeft gerijpt in 250 op maat gemaakte vaten van elk 250 liter, vervaardigd door Hennessy's kuipers in La Tonnellerie de la Sarrazine. De cijfers zijn een speelse verwijzing naar het 250-jarige bestaan van het bedrijf. De stijlvolle, kristallen karaf waarin deze cognac wordt gepresenteerd, is ontworpen door glaswerkdesigner Stéphanie Balini. Het ontwerp is een moderne, elegante interpretatie van de klassieke en wereldberoemde Hennessy-fles.

De Hennessy's Founders Cellar, opgericht in 1744, werd in 1850 overgenomen door Hennessy om hun cognacs te laten rijpen. The Hennessy 250 Collector's Blend is inmiddels beschikbaar en wordt verkocht voor €355 per literfles. Dit is slechts één van de vele speciale uitgaven en evenementen waarmee het gerenommeerde cognachuis deze belangrijke mijlpaal in hun geschiedenis viert.

De Hennessy 250 Collector's Blend vertegenwoordigt niet alleen de rijke geschiedenis en het erfgoed van het cognachuis, maar weerspiegelt ook de toewijding aan innovatie en vakmanschap die het merk door de jaren heen heeft gekenmerkt. Deze speciale uitgave is een waardevolle toevoeging aan de collectie van elke cognac-liefhebber en biedt een unieke kans om een stukje geschiedenis in handen te krijgen.

De samenstelling van de Hennessy 250 Collector's Blend is zorgvuldig uitgekozen om een harmonieuze en gelaagde smaakervaring te bieden. De blend combineert de fruitige en bloemige tonen van jongere eaux-de-vie met de diepte en complexiteit van oudere exemplaren, wat resulteert in een uitgebalanceerd en verfijnd smaakprofiel.

Naast de 250 Collector's Blend organiseert Hennessy een reeks evenementen en activiteiten om hun 250-jarig bestaan te vieren. Dit omvat speciale proeverijen, exclusieve diners en samenwerkingen met gerenommeerde chef-koks en kunstenaars, die allemaal de rijke geschiedenis en toekomstige ambities van het merk onderstrepen.

Terwijl Hennessy hun 250-jarig jubileum viert, blijft het cognachuis zich richten op het creëren van unieke en verfijnde cognacs die de passie voor kwaliteit en vakmanschap belichamen waar het merk om bekendstaat. Met een traditie die teruggaat tot de 18e eeuw en een toekomst die gericht is op innovatie en creativiteit, zal Hennessy ongetwijfeld nog vele generaties lang voortbestaan en blijven inspireren.

  • De "250 Collector's Blend" is een limited edition blend van Hennessy cognac ter ere van het 250-jarig jubileum van het merk.
  • Deze blend is samengesteld uit eaux-de-vie die zijn geselecteerd uit de Hennessy kelders en is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en expertise van het merk.
  • Elke fles van de "250 Collector's Blend" is genummerd en verpakt in een exclusieve presentatiedoos.
  • De fles heeft een inhoud van 70 cl en bevat een cognac die is gerijpt in eikenhouten vaten.
  • De smaak van deze blend is complex en rijk, met tonen van fruit, kruiden en vanille.
  • De kleur van de cognac is diep amber, wat het resultaat is van het lange rijpingsproces.
  • De "250 Collector's Blend" is een must-have voor verzamelaars en cognac-liefhebbers over de hele wereld.
  • Deze limited edition blend is exclusief verkrijgbaar bij geselecteerde retailers en bij de Hennessy Boutique in Cognac, Frankrijk.
  • Als je een fles van de "250 Collector's Blend" wilt kopen, moet je er snel bij zijn, want er zijn slechts 250 flessen beschikbaar.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...