Hennessy 8 Cognac markeert het begin van een nieuwe dag

Hennessy 8 Cognac markeert het begin van een nieuwe dag

Yann Fillioux, de Meesterproever en Blender van Hennessy in Cognac, Frankrijk, heeft besloten dat het tijd was om af te treden en deze grote verantwoordelijkheid - samen met de sleutel van de kelders - over te dragen aan zijn neef, Renaud Fillioux de Gironde.

Zo'n gelegenheid kon niet ongemarkeerd blijven, daarom heeft Hennessy de nieuwe Hennessy 8 Cognac uitgebracht, een premium cognac in beperkte oplage. Houd er rekening mee dat er slechts 250 karaffen van de nieuwe collector's cognac beschikbaar zullen zijn, met de eerste batch inclusief 100 dozen ter waarde van €40.000.

Hennessy 8 is gemaakt door Yann Fillioux en wordt geleverd in een prachtige Baccarat-karaf met 8 ringen, met een charmante kristallen stop die pronkt met gegraveerde bloemmotieven. Arik Levy ontwierp deze prachtige fles, waarbij de beroemde kunstenaar de moeilijke taak had om 250 jaar beste savoir-faire duidelijk te maken, terwijl hij er stijlvol en elegant uitziet.

De blend van deze exquise cognac bestaat uit acht zorgvuldig geselecteerde eaux-de-vie, met als interessant feit dat zeven van hen werden geselecteerd door Yann Fillioux, en de 8e werd geselecteerd door Renaud Fillioux de Gironde.

De Hennessy 8 Cognac wordt gepresenteerd in een kostbare stam, gemaakt van 25 lagen hout, terwijl elke karaf en doos genummerd en gesigneerd is door Arik Levy zelf. Volledig op maat gemaakt, zal uw kofferbak ook vier proefglazen bevatten, exclusief ontworpen voor Hennessy 8; een certificaat van echtheid ondertekend door Yann Fillioux komt ook in het pakket.