Hennessy lanceert beperkte oplage Hennessy 8 Cognac ter ere van Meesterproever Yann Fillioux

Yann Fillioux, de legendarische Meesterproever en Blender van Hennessy, heeft besloten om zijn verantwoordelijkheden door te geven aan zijn neef Renaud Fillioux de Gironde en met pensioen te gaan. Om dit te vieren, heeft Hennessy de exclusieve Hennessy 8 Cognac uitgebracht. Slechts 250 karaffen van deze premium cognac zullen beschikbaar zijn, met de eerste batch inclusief 100 dozen ter waarde van €40.000.

De Hennessy 8 Cognac is samengesteld door Yann Fillioux en bevat acht zorgvuldig geselecteerde eaux-de-vie, waarvan er zeven zijn geselecteerd door Yann Fillioux zelf, en de achtste werd geselecteerd door Renaud Fillioux de Gironde. De blend wordt gepresenteerd in een prachtige Baccarat-karaf met 8 ringen en een kristallen stop met gegraveerde bloemmotieven, ontworpen door de beroemde kunstenaar Arik Levy.

Elke karaf is genummerd en gesigneerd door Arik Levy zelf en wordt geleverd in een kostbare stam, gemaakt van 25 lagen hout. De kofferbak bevat ook vier proefglazen exclusief ontworpen voor Hennessy 8 en een certificaat van echtheid ondertekend door Yann Fillioux. Het is een unieke kans voor verzamelaars en cognac-liefhebbers om een van de slechts 250 flessen van deze exclusieve cognac te bemachtigen.

De Hennessy 8 Cognac is een eerbetoon aan de expertise en de kennis van Yann Fillioux, die gedurende zijn 50-jarige carrière als Meesterproever en Blender van Hennessy enkele van de beste cognacs ter wereld heeft gemaakt. Met zijn zorgvuldig samengestelde blend van acht eaux-de-vie vertegenwoordigt de Hennessy 8 Cognac de perfectie van de Hennessy keldermeestertraditie.

Het proces van het maken van de Hennessy 8 Cognac begint met het selecteren van de eaux-de-vie, die vervolgens zorgvuldig worden gemengd en gerijpt in eikenhouten vaten. De eaux-de-vie in deze blend zijn afkomstig uit de beste wijngaarden van de regio'sGrande en Petite Champagne en hebben elk hun eigen kenmerkende smaak en aroma s.

De prachtige Baccarat-karaf met zijn acht ringen symboliseert de blend van acht eaux-de-vie en de ultieme harmonie tussen hen. De stam van de karaf is gemaakt van 25 lagen hout, wat verwijst naar de 25 generaties van de Fillioux-familie die de keldermeesters van Hennessy hebben voortgebracht.

De Hennessy 8 Cognac is niet alleen een drank, maar ook een kunstwerk. Het ontwerp van Arik Levy, in combinatie met het vakmanschap van Baccarat, resulteert in een prachtig stuk dat het erfgoed en de innovatie van Hennessy weerspiegelt.

Als je op zoek bent naar een unieke en exclusieve cognac van een van de meest gerenommeerde cognacproducenten ter wereld, dan is de Hennessy 8 Cognac de perfecte keuze. Het is een ware traktatie voor de zintuigen en een eerbetoon aan de expertise en het vakmanschap van de Fillioux-familie.

  • Hennessy heeft ter ere van Meesterproever Yann Fillioux'saftreden de exclusieve Hennessy 8 Cognac uitgebracht.
  • De Hennessy 8 Cognac is een premium cognac in beperkte oplage met slechts 250 karaffen beschikbaar.
  • De blend van deze exquise cognac bestaat uit acht zorgvuldig geselecteerde eaux-de-vie, waarvan zeven zijn geselecteerd door Yann Fillioux en de achtste door Renaud Fillioux de Gironde.
  • De Hennessy 8 Cognac wordt gepresenteerd in een prachtige Baccarat-karaf met 8 ringen en een charmante kristallen stop die pronkt met gegraveerde bloemmotieven.
  • De karaf is ontworpen door de beroemde kunstenaar Arik Levy en is genummerd en gesigneerd door Levy zelf.
  • De stam van de karaf is gemaakt van 25 lagen hout en is volledig op maat gemaakt.
  • Elke karaf is verpakt in een kostbare stam, terwijl elke doos genummerd en gesigneerd is door Arik Levy.
  • De Hennessy 8 Cognac wordt geleverd met vier exclusief ontworpen proefglazen en een certificaat van echtheid ondertekend door Yann Fillioux.
  • De smaak van deze blend is complex en rijk, met tonen van fruit, kruiden en vanille, en heeft een diep amberkleurig resultaat van het lange rijpingsproces.
  • Het is een unieke kans voor verzamelaars en cognac-liefhebbers om een van de slechts 250 flessen van deze exclusieve cognac te bemachtigen en te genieten van de perfectie van de Hennessy keldermeesterstraditie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...