De Dalmore Principal Collection is de nieuwe 21 jaar oude Highland Single Malt whisky

Als whiskyliefhebber is er geen groter gevoel dan de opwinding van een nieuwe release, en ditmaal overtreft The Dalmore zichzelf met een toevoeging die belooft een legendarische status te bereiken binnen de wereld van de fijne spirits. De Dalmore Principal Collection verwelkomt een nieuwe telg in de familie: een 21 jaar oude Highland Single Malt whisky, gerijpt in de zeldzame 30-jarige Matusalem oloroso sherryvaten, waarvan de uniciteit onmiskenbaar gelinkt is aan The Dalmore.

Het hart van deze nieuwe whisky is iets om te koesteren. Het weerspiegelt het vakmanschap en de toewijding van de distilleerderij die al jarenlang wordt erkend voor haar uitzonderlijke bijdragen aan de whiskywereld. Met de lancering van deze 21 Year Old Highland Single Malt viert The Dalmore niet alleen de groei van het merk als een leider in luxe Schotse whisky's, maar ook de bekroningen die ze reeds hebben mogen ontvangen.

De introductie van deze nieuwe editie in 2022 is geen toeval. Het is een bewuste beslissing van The Dalmore om een permanente toevoeging van 21-jarige Highland Single Malts aan te bieden, een ware viering voor de zintuigen die past bij het merk. De timing valt samen met de herkenning van Richard Paterson, de iconische Master Distiller, die een OBE mocht ontvangen voor zijn diensten aan de Schotse whiskyindustrie. Het markeert ook het opstappen van Gregg Glass, als Master Whisky Maker, die na een periode van intensieve begeleiding door Paterson nu op de voorgrond treedt bij The Dalmore.

Deze Single Malt sluit naadloos aan bij zijn voorgangers, de geroemde 18-jarige versie, en vergezelt de andere leden van de Principal Collection, waaronder The Dalmore 12-Year Old en 15-Year Old. De keuze om de nieuwe whisky in Azië te lanceren tijdens de nieuwjaarsvieringen is ook geen kleine overweging. Het doet zijn intrede in het jaar van de Tijger - een teken dat binnen de Chinese dierenriem staat voor kracht, moed en de overwinning van het goede. Die symboliek past perfect bij de leeftijd van de whisky, die een belangrijke mijlpaal vertegenwoordigt.

The Dalmore 21 Year Old is meer dan een whisky; het is een ode aan de reis die het merk heeft afgelegd en aan de toekomst die barst van mogelijkheden. Het is het archetype van een coming-of-age geschenk, bedoeld om zowel door kenners als nieuwelingen te worden gewaardeerd en om de mijlpaal van 21 jaar op alle fronten te vieren.

Gregg Glass spreekt met trots over hun nieuwste creatie, en benadrukt de veelzijdige potenties die zich openvouwen bij de leeftijd van 21 jaar. Dit sentiment wordt mooi weerspiegeld in de zeer speciale whisky die zowel een blijk geeft van historische waardering als van toekomstige aspiraties. Het herinnert ons aan de voorouderlijke heldendaden, aan Colin Fitzgerald van Clan Mackenzie, die een koninklijk hert werd toegekend voor zijn moed en wiens nalatenschap nog steeds elke fles The Dalmore siert.

Wat de smaak betreft, onthult de malt een rijke tapestry van aroma'sen smaken. We vinden de karakteristieke Dalmore-notities van sinaasappels, bittere chocolade en zachte specerijen, zorgzaam gelaagd met tonen van Zwarte Woud vruchten, zoete drop, walnoten, marsepein, perziken, ginseng, peer tarte Tatin en Sanguillo bloedsinaasappelen. Met een ABV van 43,8% wordt de complexiteit van deze Highland Single Malt optimaal naar voren gebracht.

Deze bijzondere Dalmore Single Malt kan worden aangeschaft bij prestigieuze zaken zoals Harrods in Londen, Galleries Lafayette in Parijs, en zelfs tijdens een vlucht in Emirates First Class of aan boord van de Queen Mary II van Cunard. Het is een release die niet enkel gekoesterd zal worden door whiskyliefhebbers, maar ook door iedereen die iets te vieren heeft, of dit nu het Chinese Nieuwjaar is, een verjaardag, of een ander moment dat een toast verdient van dit kaliber. Cheers op The Dalmore 21 Year Old - een meesterwerk in een glas.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...