Woensdag - 08 Feb 2023

Aanmelden

De Dalmore Principal Collection is de nieuwe 21 jaar oude Highland Single Malt whisky

De Dalmore Principal Collection is de nieuwe 21 jaar oude Highland Single Malt whisky

Gerijpt in zeldzame 30-jarige Matusalem oloroso sherryvaten die uniek zijn voor The Dalmore, is deze nieuwe 21 Year Old Highland Single Malt het nieuwste meesterwerk van's werelds snelst groeiende luxe scotch-merk. Het vertegenwoordigt de bekroonde distilleerderij en het volwassen wordende team van het whiskykunstenaarsteam en wordt nu het hoogtepunt van de gevierde Principal Collection.

Een nieuwe editie voor 2022 Dit jaar heeft The Dalmore zich ertoe verbonden een permanente toevoeging van 21-jarige Highland Single Malts uit te brengen. Een waar feest voor de zintuigen, de eerste is een belichaming van het ware potentieel en het maken van een meesterwerk. Het komt een jaar nadat de iconische Master Distiller Richard Paterson zijn OBE ontving als erkenning voor zijn diensten aan de Schotse whiskyindustrie en als zijn mentee Master Whisky Maker Gregg Glass naar voren komt in de Highlands distilleerderij, na zes jaar samen te hebben gewerkt, ondergedompeld in begrip het uitzonderlijke DNA en het koninklijke erfgoed.

Het volgt de gevierde 18-jarige en voegt zich bij de Principle Collection, die ook The Dalmore 12-Year Old en 15-Year Old omvat. De lancering van de nieuwe aankomst in Azië valt samen met nieuwjaarsvieringen en landt in het jaar van het meest koninklijke en nobele teken van de Chinese dierenriem, de Tijger, die kracht, moed en de triomf van alles wat goed is symboliseert. 21 De leeftijd is een belangrijk mijlpaaljaar en dus vertegenwoordigt de release de perfecte gelegenheid om onvergetelijke momenten te vieren. Het belichaamt de reis die eerder is gegaan en de toekomst van mogelijkheden, het is het perfecte coming-of-age-cadeau. Ervaren en debutant bewonderaars kunnen nu genieten van de whisky en vieren 21 jaar in alle opzichten. Gregg Glass, Master Whisky Maker bij The Dalmore, zegt: 'De leeftijd van 21 is wanneer alles mogelijk voelt en we zijn erg trots om deze speciale whisky te delen om te proosten op een nieuw maanjaar, om cadeau te doen en te genieten met onze vaderfiguren en om iedereen te vieren die 21 wordt in 2022. 'Deze zeer speciale release markeert het kanaliseren van potentieel door de eeuwen heen: een toast op onze voorvader in 1263 die - over het redden van het leven van koning Alexander III - Colin Fitzgerald van Clan Mackenzie werd beloond voor zijn moed door de geëerde ontvanger van het koninklijke hert te worden, en die vandaag trots elke fles The Dalmore verfraait; en aan iedereen die het potentieel van onze unieke distilleerderij heeft gevormd gedurende 180 jaar baanbrekend vakmanschap - waaronder mijn mentor voor whiskykunstenaarschap Richard Paterson.

De resulterende vloeistof combineert de kenmerkende Dalmore-ingrediënten van sinaasappels, bittere chocolade en zachte kruiden, vervolgens zorgvuldig gelaagd met vruchten uit het Zwarte Woud, zoete zoethout, walnoten, marsepein, perziken, ginseng, peer tarte Tatin en Sanguillo bloedsinaasappels. Het heeft een ABV met een hogere sterkte van 43,8% om de complexiteit ervan te onthullen. De Dalmore Single Malt Whisky kan worden gekocht bij Harrods, Londen, Galleries Lafayette of Paris, Beverly Wilshire uit Los Angeles, Shangri-La Shanghai, op de website van het merk, in Emirates First Class en aan boord van Cunard's Queen Mary II.