The Connaught Cigar Merchants opent in The Connaught in Londen

The Connaught Cigar Merchants opent in The Connaught in Londen

The Connaught on Carlos Place in Londen kondigt de onthulling aan van een nieuw verborgen juweeltje in het hart van het hotel The Connaught Cigar Merchants. Deze intieme kamer - weggestopt en toegankelijk voor kenners via de Red Room-bar - zal de thuisbasis zijn van een van de mooiste sigarencollecties in de hoofdstad en voorbeeldige geesten.

Gasten en klanten kunnen langskomen en winkelen in de collecties, begeleid door Head of Cigars Adam Lajca en team, of de tijd nemen om te zitten en de sigaren te proeven met uitzicht op de majestueuze Mount Street. Deze nieuwe toevoeging aan het hotel is ontworpen door Bryan O'Sullivan Studio. Gasten betreden The Connaught Cigar Merchants speakeasy-stijl via een bescheiden deur in de Red Room, om een prachtig vormgegeven kamer van pippy eiken lambrisering, plafond en schrijnwerk te vinden.

Een Italiaans vervaardigde humidor overspant de lengte van één muur, boordevol dozen op dozen sigaren, terwijl de tegenoverliggende muur de thuisbasis is van een verzameling sterke dranken, bewaard in individuele kluisjes. Het team bereidt sigaren voor gasten op Arni Fantastico marmeralter. Zeven bruine leren en walnoot clubstoelen zitten in de ruimte, elk met een neerklapbare plank verborgen in de arm om te worden gebruikt voor het rusten van drankjes, en tafels zijn gemaakt van messing en dikke harsbladen in roze, met een rokerig effect dat doorloopt om de sigarenrook te reflecteren. Een opvallend kenmerk is het Zwitserse afzuigsysteem, dat door de vloer en het plafond geruisloos en constant de lucht reinigt om te voorkomen dat de ruimte te rokerig wordt. Lalique asbakken en glaswerk, Franse aanstekers, een scherp team met fluwelen mantel en de geluiden van JazzHop combineren om de sfeer compleet te maken. Lajca - een van de slechts 33 'Masters of Havana Cigars' ter wereld - heeft een collectie samengesteld van meer dan 170 Cubaanse sigaren, verspreid over de reguliere productie van uiterst zeldzame en vintage variëteiten.

De bewerking toont Cubaanse tabaksambachten op zijn best. Hoogtepunten zijn onder meer het Cohiba Siglo VI Gran Reserva, een van de beste sigaren na het embargo op de markt, en Montecristo Sublimes - een zeer gewilde, fluweelzachte rook. Lajca en zijn team van Cigar Sommeliers zullen adviseren over het helpen bouwen van persoonlijke collecties en het vinden van op maat gemaakte verzoeken. Een collectie uiterst zeldzame sterke dranken is met de hand uitgekozen - variërend van vintage Japanse whisky tot unieke rum - als aanvulling op de sigaren. Ter gelegenheid van de opening van de Cigar Merchants is een 42 jaar oude blend van single malts geproduceerd, in een beperkte versie van 200 flessen.

De blend werd met de hand uitgekozen door het Connaught-team om het sigaararoma te verhogen en de rookervaring te verbeteren. Een ander hoogtepunt is de Cigar Armagnac, waarin The Connaught samenwerkt met Marc Darroze van de gewaardeerde Darroze Armagnac. Deze bijzondere schenking - in handgenummerde fles - bevat een blend uit 1966 die de Armagnac complexe karakters geeft van rancio, koffie, walnoot en honing. Deze unie ziet een ander sleutelmoment in de vriendschap tussen The Connaught en de familie Darroze. Mocht een gast willen roken met een wereldberoemde martini van The Connaught Bar, dan wordt dit geregeld door het team, en ook diners van Helene Darroze in The Connaught en The Connaught Grill kunnen worden gepresenteerd met sigaren van de Merchants.

Zeldzame sterke drank kan worden gekocht en geadviseerd voor zowel gasten als bezoekers. De openingstijden van de Connaught Cigar Merchants zijn van 16.00 - 01.00 uur van maandag tot zaterdag en van 14.00 tot 22.00 uur op zondag. Tafels kunnen worden geboekt door hotelgasten in een residentieel hotel. Alleen sigaren die bij The Connaught Cigar Merchants worden gekocht, mogen worden bemonsterd en het roken van sigaretten is niet toegestaan. Gasten moeten 18 jaar of ouder zijn.