Bimber Distillery brengt 12 jaar oude Apogee XII uit met extra rijping in ex-Bimber vaten

Bimber Distillery heeft de nieuwste toevoeging aan zijn collectie van single malt-whisky's uitgebracht: de Apogee XII. De pure malt-whisky is minimaal 12 jaar gerijpt en heeft een extra rijping gekregen in ex-Bourbonvaten die eerder werden gebruikt om de single malt van Bimber te laten rijpen. Het resultaat is een heerlijke pure moutmelange zonder kleuring of Chill-filtratie, gebotteld op 46,3% ABV.

De Apogee XII is gemaakt door de in Londen gevestigde distilleerder die single malt-whisky's uit zowel de Highlands als Speyside heeft gesourced. De whisky's werden vervolgens minimaal 12 jaar gerijpt voordat ze werden gemengd en kregen vervolgens een extra rijping in ex-Bimber vaten. De gehamerde glazen fles waarin de Apogee XII wordt gepresenteerd, is gevormd om de oppervlakken van Bimber'skleine koperen potstills te imiteren.

Bimber Distillery-woordvoerder Matt McKay legde uit dat Apogee XII is gemaakt als antwoord op de snelgroeiende vraag naar hun producten en als een uitbreiding van hun passie voor de fijne kunst van het mengen. 'Als ambachtelijke distilleerderij is het geen geheim dat onze voorraad vaten groeit, maar nog steeds relatief klein is', aldus McKay.

De eerste release van 25.000 flessen van de Apogee XII is vanaf deze maand verkrijgbaar bij gespecialiseerde retailers over de hele wereld. Het is een geweldige kans voor whiskyliefhebbers om te genieten van de uitstekende kwaliteit van Bimber Distillery en de unieke smaak die wordt gecreëerd door de extra rijping in ex-Bimber vaten.

Bimber Distillery, opgericht in 2015, is gevestigd in West-Londen en is sindsdien snel gegroeid. De distilleerderij staat bekend om zijn toewijding aan het maken van uitstekende single malt-whisky's en heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn vakmanschap en kwaliteit.

Naast de Apogee XII heeft Bimber Distillery een aantal andere single malt-whisky's in zijn collectie, waaronder de London Single Malt Whisky, de Peated Single Malt Whisky en de Re-charred Oak Casks Single Malt Whisky. Elke whisky is zorgvuldig gemaakt en gerijpt met behulp van traditionele methoden en hoogwaardige ingrediënten.

Bimber Distillery produceert ook een scala aan andere sterke dranken, waaronder gin, rum en vodka. Elke drank wordt met dezelfde zorg en toewijding gemaakt als hun whisky's en wordt gepresenteerd in mooie flessen met unieke ontwerpen.

Als ambachtelijke distilleerderij is Bimber Distillery toegewijd aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. De distilleerderij maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen en een efficiënt afvalbeheersysteem om de ecologische voetafdruk te verminderen.

De Apogee XII is een geweldige aanvulling op de collectie van Bimber Distillery en is een whisky die zeker de aandacht zal trekken van whiskyliefhebbers over de hele wereld. Met zijn unieke smaak, mooie fles en extra rijping in ex-Bimber vaten, is de Apogee XII een must-try voor elke whiskyliefhebber die op zoek is naar iets bijzonders en unieks.

 • Materiaal: Single malt whisky
 • Kleur: Natuurlijk gouden kleur zonder toevoeging van kleurstoffen
 • Grondstof: Gerst
 • Afkomst: Single malt whisky's uit de Highlands en Speyside
 • Rijping: Minimaal 12 jaar gerijpt in ex-Bourbonvaten en daarna extra rijping in ex-Bimber vaten
 • Alcoholpercentage: 46,3% ABV
 • Filter: Non-chill gefilterd
 • Fles: Gehamerde glazen fles, geïnspireerd op de oppervlakken van Bimber'skleine koperen potstills
 • Inhoud: 70 cl
 • Model: Apogee XII
 • Productie: Eerste release van 25.000 flessen
 • Beschikbaarheid: Vanaf deze maand verkrijgbaar bij gespecialiseerde retailers over de hele wereld


Bimber Distillery gebruikt alleen hoogwaardige ingrediënten en traditionele productiemethoden om ervoor te zorgen dat elke whisky in hun collectie van de hoogste kwaliteit is. Met de extra rijping in ex-Bimber vaten heeft de Apogee XII een unieke smaak en karakter dat hem onderscheidt van andere single malt-whisky's.

Bimber Distillery produceert verschillende soorten single malt-whisky's, elk met hun eigen unieke smaakprofiel:

 • London Single Malt Whisky - Een zachte, fruitige whisky met tonen van honing, vanille en kruiden. Gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten.
 • Peated Single Malt Whisky - Een krachtige whisky met rokerige, turfachtige tonen en een lange afdronk. Gerijpt in eikenhouten vaten.
 • Re-charred Oak Casks Single Malt Whisky - Een rijke, volle whisky met tonen van karamel, chocolade en vanille. Gerijpt in ex-bourbonvaten en opnieuw gebrande Amerikaanse eikenhouten vaten.
 • Sherry Cask Single Malt Whisky - Een zoete, fruitige whisky met tonen van gedroogd fruit en noten. Gerijpt in ex-Oloroso sherryvaten.
 • Pedro Ximenez Cask Single Malt Whisky - Een rijke, donkere whisky met tonen van chocolade, koffie en rozijnen. Gerijpt in ex-Pedro Ximenez sherryvaten.


Elke whisky in de collectie van Bimber Distillery is zorgvuldig gemaakt en gerijpt met behulp van traditionele methoden en hoogwaardige ingrediënten.

Bimber Distillery maakt ook andere sterke dranken, waaronder gin, rum en vodka. Hun gin-collectie omvat onder andere de London Dry Gin, Oak Aged Gin en Raspberry & Blackberry Gin. Hun rum-collectie omvat de Caribbean Rum en de Navy Strength Rum, terwijl hun vodka'sonder andere de Wheat Vodka en de Oak Aged Vodka omvatten.

Alle sterke dranken van Bimber Distillery worden met dezelfde zorg en toewijding gemaakt als hun whisky's en worden gepresenteerd in mooie flessen met unieke ontwerpen. Bimber Distillery hecht ook veel waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. De distilleerderij maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen en een efficiënt afvalbeheersysteem om de ecologische voetafdruk te verminderen.

Op de website van Bimber Distillery is er meer informatie te vinden over hun collecties van whisky, gin, rum en vodka, inclusief de verschillende smaken en prijzen. Ze bieden ook rondleidingen en proeverijen aan in hun distilleerderij in Londen, waar bezoekers de kans krijgen om de producten te proeven en meer te leren over het proces van het maken van de dranken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...