Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Bimber Distillery lanceert Apogee XII pure malt Whisky

Bimber Distillery lanceert Apogee XII pure malt Whisky
Bimber Distillery heeft een 12 jaar oude, pure malt whisky uitgebracht die een extra rijping heeft gekregen met ex-Bimber vaten.

De Whisky, Apogee XII genaamd, is gemaakt door de in Londen gevestigde distilleerder nadat hij single malt-whisky's uit zowel de Highlands als Speyside had gesourced. De whisky's werden vervolgens minimaal 12 jaar gerijpt voordat ze werden gemengd en kregen vervolgens een extra rijping in ex-Bourbonvaten die eerder werden gebruikt om de single malt van Bimber te laten rijpen.

De resulterende pure moutmelange is gebotteld op 46,3% ABV zonder kleuring of Chill-filtratie en wordt gepresenteerd in een gehamerde glazen fles die is gevormd om de oppervlakken van Bimber's kleine koperen potstills te imiteren.

Bimber Distillery-woordvoerder Matt McKay zei: "Het is geen geheim dat als ambachtelijke distilleerderij onze voorraad vaten groeit, maar nog steeds relatief klein is. Apogee is gemaakt als antwoord op de snelgroeiende vraag naar onze producten - zowel als een continu beschikbare uitdrukking en als een uitbreiding van onze passie voor de fijne kunst van het mengen."

De eerste release van 25.000 flessen is vanaf deze maand verkrijgbaar bij gespecialiseerde retailers over de hele wereld.