Veuve Clicquot pakt uit met populair en zeldzaam verzamelobject Clicquot Arrow

Dit najaar viert Maison Veuve Clicquot vijf Belgische steden met zijn iconische Arrow-boxset: Antwerpen, Brussel, Hasselt, Knokke en Luik. Deze boxset is een eerbetoon aan de persoonlijke en kostbare band die ieder van ons heeft met een specifieke plaats, om welke reden dan ook: een herinnering, een persoon, een reis. Het is een emotionele band die we allemaal koesteren.

De Arrow-box van Veuve Clicquot is sinds de oprichting in 2016 een jaloersmakend object gebleven en blijft harten veroveren en de verbeeldingskracht van mensen over de hele wereld boeien. Het is een metalen verpakking in het iconische Clicquot-geel in de vorm van een pijl, als een moderne herinterpretatie van een wegwijzer. Op het eerste gezicht lijkt het alleen een bord met een suggestieve bestemming, maar al snel ontdek je het geheim: de al even iconische fles Carte Jaune Veuve Clicquot die erin verborgen zit.

Deze unieke Arrow-box is een zeldzaam verzamelobject dat nog steeds wordt gekoesterd door de weinige gelukkigen die het weten te bemachtigen. Sinds de oprichting in 1772 is Maison Veuve Clicquot trouw gebleven aan zijn motto: 'één kwaliteit, de allereerste'. Madame Clicquot, bijgenaamd de Grande Dame van Champagne, was een gedurfde en innovatieve vrouw die de teugels van het Huis in 1805 overnam en een van de eerste zakenvrouwen van de moderne tijd werd. Haar toewijding, visie en aangeboren gevoel voor de Franse levenskunst bestaan nog steeds in het huis dat haar naam draagt.

Veuve Clicquot verspreidt zijn levenskunst via zijn opmerkelijke collectie champagnes, waaronder de iconische Carte Jaune en La Grande Dame. De Arrow-verpakking van Veuve Clicquot blijft wereldwijd harten veroveren en tot de verbeelding spreken als een uniek en zeldzaam verzamelobject.

De Arrow-boxset van Veuve Clicquot is een eerbetoon aan de gedurfde en innovatieve geest van Madame Clicquot, en viert de Franse levenskunst en de persoonlijke band tussen mensen en hun favoriete plaatsen. Het is een perfect cadeau voor liefhebbers van champagne en verzamelaars die op zoek zijn naar iets unieks en zeldzaams.

Naast de Arrow-boxset biedt Veuve Clicquot ook een breed scala aan champagnes die geschikt zijn voor elke gelegenheid. De iconische Carte Jaune is een bruisende en fruitige cuvée die al meer dan 200 jaar wordt geproduceerd en nog steeds geliefd is bij champagne-liefhebbers over de hele wereld. La Grande Dame is een eerbetoon aan Madame Clicquot zelf en is een elegante en verfijnde champagne die alleen wordt geproduceerd in de beste jaren.

Als je een fan bent van champagne en op zoek bent naar iets unieks en zeldzaams om te verzamelen of cadeau te doen, dan is de Arrow-boxset van Veuve Clicquot een perfecte keuze. Het viert de persoonlijke en kostbare band tussen mensen en hun favoriete plaatsen en brengt een eerbetoon aan de gedurfde en innovatieve geest van Madame Clicquot.

Enkele van hun meest populaire producten:

  1. Clicquot Arrow is een speciale editie van Veuve Clicquot, die wordt geleverd in een metalen koker met het iconische gele etiket van het merk. Op de koker staat een richting aangegeven, zoals New York, Parijs of Tokyo, met de afstand in kilometers vanaf het huis van Madame Clicquot in Reims, Frankrijk. De Clicquot Arrow is een leuke en creatieve manier om te genieten van Veuve Clicquot en is populair als cadeau of verzamelobject. De koker bevat een fles van 750 ml van de Brut Yellow Label champagne van Veuve Clicquot. De richtprijs voor een Clicquot Arrow varieert afhankelijk van de locatie en de winkel waar je het koopt, maar gemiddeld ligt de prijs tussen de €50 en €80.

  2. Veuve Clicquot Brut Yellow Label - Dit is de meest bekende champagne van Veuve Clicquot en wordt beschouwd als een klassieker. Het heeft een mix van drie druivensoorten: Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier. Het heeft een rijk en fruitig aroma met tonen van perzik, appel en brioche. De richtprijs voor een fles van 750 ml is ongeveer €45.

  3. Veuve Clicquot Rosé - Deze champagne heeft een heldere roze kleur en wordt gemaakt van dezelfde druivensoorten als de Brut Yellow Label. Het heeft een frisse en fruitige smaak met hints van wilde bessen en citrus. De richtprijs voor een fles van 750 ml is ongeveer €65.

  4. Veuve Clicquot La Grande Dame - Deze champagne is vernoemd naar de oprichtster van het bedrijf, Madame Clicquot. Het is een vintage champagne, gemaakt van de beste druiven van een enkel oogstjaar. Het heeft een complex en rijk aroma met tonen van honing, citrus en geroosterd brood. De richtprijs voor een fles van 750 ml is ongeveer €150.

  5. Veuve Clicquot Rich - Dit is een nieuwe variant van Veuve Clicquot die speciaal is ontworpen om te worden gemengd met ingrediënten zoals fruit en kruiden, om zo een persoonlijke cocktail te creëren. Het heeft een zoetere smaak met tonen van fruit en honing. De richtprijs voor een fles van 750 ml is ongeveer €55.

  6. Veuve Clicquot Demi-Sec - Deze champagne heeft een zoetere smaak dan de Brut Yellow Label en is perfect als dessertwijn. Het heeft tonen van perzik, abrikoos en vanille. De richtprijs voor een fles van 750 ml is ongeveer €50.

  7. Veuve Clicquot Vintage Blanc - Dit is een champagne van topkwaliteit, gemaakt van de beste druiven van een enkel oogstjaar. Het heeft een heldere gouden kleur en een rijke, complexe smaak met tonen van fruit, vanille en geroosterd brood. De richtprijs voor een fles van 750 ml is ongeveer €90.

  8. Veuve Clicquot Vintage Rosé - Deze champagne heeft een mooie roze kleur en is gemaakt van de beste druiven van een enkel oogstjaar. Het heeft een complex aroma van rode bessen, citrus en geroosterd brood. De richtprijs voor een fles van 750 ml is ongeveer €120.

  9. Veuve Clicquot Rich Rosé - Dit is de rosé-variant van de Veuve Clicquot Rich en is ook ontworpen om gemengd te worden met fruit en kruiden. Het heeft een zoete en fruitige smaak met tonen van aardbei en grapefruit. De richtprijs voor een fles van 750 ml is ongeveer €60.

  10. Veuve Clicquot Extra Brut Extra Old - Dit is een champagne van hoge kwaliteit die minimaal 3 jaar gerijpt is in de kelders van Veuve Clicquot. Het heeft een droge smaak met tonen van fruit, bloemen en noten. De richtprijs voor een fles van 750 ml is ongeveer €70.

  11. Veuve Clicquot La Grande Dame Rosé - Dit is de rosé-variant van de La Grande Dame en is gemaakt van de beste druiven van een enkel oogstjaar. Het heeft een rijke en complexe smaak met tonen van rood fruit, citrus en kruiden. De richtprijs voor een fles van 750 ml is ongeveer €300.

  12. Veuve Clicquot Yellow Label Magnum - Dit is dezelfde champagne als de Yellow Label Brut, maar in een grotere fles van 1,5 liter. Het is perfect voor speciale gelegenheden en feesten. De richtprijs voor een magnumfles is ongeveer €100.

  13. Veuve Clicquot Rich Rosé by Virgil Abloh - Dit is een speciale editie van de Rich Rosé, ontworpen in samenwerking met de beroemde modeontwerper Virgil Abloh. Het heeft een uniek en stijlvol ontwerp op de fles en wordt geleverd met speciale ijsblokjes die zijn ontworpen om de smaak van de champagne te verbeteren. De richtprijs voor een fles van 750 ml is ongeveer €80.

  14. Veuve Clicquot biedt een breed scala aan champagnes, waaronder vintage en niet-vintage blends, rosé champagnes en speciale edities. De prijzen variëren afhankelijk van de kwaliteit en de beschikbaarheid van de champagne. Het is belangrijk om de richtprijs als een indicatie te beschouwen en rekening te houden met eventuele variaties in prijs, afhankelijk van de winkel of online verkoper.

  15. Veuve Clicquot La Grande Dame 2008 - Dit is een vintage champagne gemaakt van de beste druiven van het oogstjaar 2008. Het heeft een rijke en complexe smaak met tonen van fruit, vanille en geroosterd brood. De richtprijs voor een fles van 750 ml is ongeveer €180.

  16. Veuve Clicquot Rich Doux - Dit is een zoete champagne die bedoeld is om te worden gemengd met fruit en kruiden om een ​​unieke cocktail te creëren. Het heeft een zachte en fruitige smaak met tonen van perzik en abrikoos. De richtprijs voor een fles van 750 ml is ongeveer €55.

  17. Veuve Clicquot Extra Brut Extra Old 1989 - Dit is een zeer zeldzame champagne, gemaakt van de beste druiven van het oogstjaar 1989. Het heeft een droge en complexe smaak met tonen van fruit, bloemen en noten, en is minimaal 20 jaar gerijpt in de kelders van Veuve Clicquot. De richtprijs voor een fles van 750 ml is ongeveer €800.

Veuve Clicquot biedt een breed scala aan champagnes, waaronder vintage en niet-vintage blends, rosé champagnes en speciale edities. De prijzen variëren afhankelijk van de kwaliteit en de beschikbaarheid van de champagne. Het is belangrijk om de richtprijs als een indicatie te beschouwen en rekening te houden met eventuele variaties in prijs, afhankelijk van de winkel of online verkoper.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...