Johnnie Walker lanceert twee Limited Edition whiskey s voor Chinees Nieuwjaar

John Walker & Sons King George V Chinese New Year limited-edition, zou een zeldzame combinatie van whisky's zijn, waaronder die van de nu stille Port Ellen-distilleerderij, die oorspronkelijk werd opgericht om de eerste Royal Warrant te vieren die aan Johnnie Walker werd verleend, dit Schotse whisky te leveren aan het Britse koningshuis in 1934.

De fles van deze allereerste John Walker & Sons King George V limited-edition, wordt geleverd met op maat gemaakte kunstwerk, waarvan wordt gezegd dat het een moderne kijk is op traditionele Chinese patronen en ontwerpen, geïnspireerd op Aziatische couture.

Het ontwerp van deze nieuwste Johnnie Walker Blue Label Chinese New Year limited-edition, die de geschiedenis van Chinese Nieuwjaarsreleases voortzet, die het sterrenbeeld van elk jaar vieren, is ontworpen door de bekroonde Chinese kunstenaar Shirley Gong. De illustraties op de Johnnie Walker Blue Label Chinese New Year limited-edition, tonen een os, die wordt geëerd om zijn majesteit als een symbool van welvaart en groei, hoog boven bergwolken die een lang leven vertegenwoordigen.

In een reactie op het nieuws zei Julie Bramham, Johnnie Walker Global Brand Director: 'De prachtige illustraties op de nieuwe John Walker & Sons King George V limited edition is een passend eerbetoon aan deze voortreffelijke whisky. De nobele draak uit de Chinese mythologie die hoog boven een ongelooflijk vergezicht zweeft, knikt treffend naar het koninklijke erfgoed van deze whisky. We zijn verheugd dat het is toegevoegd aan ons aanbod voor Chinees Nieuwjaar, samen met een nieuwe limited edition van het iconische Johnnie Walker Blue Label.'

Chinees Nieuwjaar, ook bekend als het Lentefestival of Lentefeest, is de belangrijkste van de Chinese feestdagen. Chinees Nieuwjaar wordt gevierd op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. De eerste dag is de dag waarop de tweede (soms de derde) nieuwe maan na het winter-solstitium plaatsvindt. Niet alleen in China en Taiwan, maar ook in veel Chinatowns in de wereld wordt het gevierd.

Tegelijkertijd vieren andere Oost-Aziaten, zoals Koreanen en Vietnamezen hun nieuwjaar. Ook Mongolen en Tibetanen (losar) vieren het op dezelfde datum. Deze keer valt dat op dinsdag 1 februari 2022 Niet iedere nieuwjaarsdag valt op de tweede nieuwe maan na de winterwende. Nieuwjaar valt op de derde nieuwe maan wanneer er een elfde of twaalfde maand voor het nieuwe jaar valt.

De nieuwe John Walker & Sons King George V Chinese New Year limited edition en Johnnie Walker Blue Label Chinese New Year limited edition, zullen later deze maand verkrijgbaar zijn bij gespecialiseerde retailers.

  • Johnnie Walker Blue Label Year of the Tiger Limited Edition: Dit is een blended Scotch whisky die wordt geleverd in een unieke fles met een ontwerp geïnspireerd op de tijger, het Chinese sterrenbeeld voor 2022. De fles heeft een inhoud van 70 cl en bevat een mix van zeldzame Schotse whisky's die minstens 21 jaar hebben gerijpt. De smaak is rijk en complex, met tonen van honing, fruit en kruiden. De whisky heeft een alcoholpercentage van 43% en wordt geleverd in een luxe doos met gouden accenten. Richtprijs: €230
     
  • Johnnie Walker Gold Label Reserve Year of the Tiger Limited Edition: Dit is ook een blended Scotch whisky die wordt geleverd in een speciale fles ter ere van het Chinese Nieuwjaar van 2022. Deze fles heeft een inhoud van 70 cl en bevat een mix van Schotse whisky's die minstens 50 jaar hebben gerijpt. De smaak is zeer complex en heeft tonen van fruit, kruiden en eikenhout met smaken van honing, vanille en donkere chocolade. De whisky heeft een alcoholpercentage van 43% en wordt geleverd in een luxe doos met gouden accenten. De fles heeft een opvallend design met een tijgerprint in goudkleurige folie. Richtprijs: €80.

  •  


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...