Albino Sterlet Steur Kaviaar - een luxueuze gastronomische schat

In de wereld van haute cuisine en gastronomische evenementen heeft zwarte steurkaviaar eeuwenlang de hoofdrol gespeeld. Maar er is een andere, minder bekende maar even luxueuze variant die langzaam maar zeker de culinaire wereld verovert: de witte kaviaar van de albino sterlet steur.

Albino steuren zijn een zeldzame genetische anomalie. Op boerderijen vereisen ze speciale kweekomstandigheden en constante aandacht van viskwekers. Slechts enkele steurboerderijen ter wereld hebben albinos in hun kudde. Meestal zijn er maar een paar albino vissen die de mascottes van de boerderijen worden.

Voor bijna 10 jaar is Sturgeon Estate bezig geweest met het verzamelen van albino steuren stuk voor stuk. En zo hebben ze een unieke boerderij gecreëerd waar koninklijke goudkleurige vissen leven en ongelooflijke kaviaar produceren.

De witte steurkaviaar heeft ongelooflijke heilzame voedingsstoffen - het is een superfood voor opmerkelijke gezondheid, jeugd en schoonheid. Albino kaviaar heeft een zeer delicate smaak, zacht en romig, met hints van walnoot. Het wordt geprefereerd door de meest verfijnde fijnproevers en is onvergelijkbaar met alles gastronomisch in de Michelin-ster kwaliteitservaring!

Het begon allemaal met een kweekinstallatie. Sturgeon Estate was bezig met de kweek van steurjongen, met het doel ze uit te zetten in de rivieren van Rusland onder de programma'svan bioreproductie van waterbronnen. Het hebben van hun eigen kweekinstallatie stelt hen in staat om alle productiestadia te controleren, van eieren tot kaviaar, en de hoogste kwaliteit van het product te garanderen. Hun capaciteiten stellen hen in staat om tot 100 kilo albino kaviaar per jaar te leveren.

De smaak en kwaliteit van kaviaar hangen af van het water waarin de steuren groeien, wat ze eten, hoe de kaviaar wordt geëxtraheerd en wat het recept is voor het zouten. De productie van Sturgeon Estate is volledig natuurlijk georiënteerd. Stromend artesisch water is verzadigd met zuurstof en biedt echte natuurlijke leefomstandigheden voor jonge en volwassen steurvis. Het dieet van steuren bevat alleen natuurlijk voedsel - wat ze in het wild eten en wat nodig is voor het kweken van gezonde individuen.

Het opvoeden van albinos, in tegenstelling tot andere steuren, is uiterst moeilijk. Ze hebben een lage overlevingskans, ze hebben speciale aandacht en constante monitoring nodig. Speciale aandacht wordt besteed aan geselecteerde albino vrouwtjes. Er zitten geen conserveringsmiddelen in de kaviaar, alleen zout, ongeveer 3,2%, om de integriteit van de smaak te behouden.

De witte steur (Acipenser transmontanus) is een soort steur in de familie Acipenseridae van de orde Acipenseriformes. Ze zijn een anadrome vissoort die voorkomt in de Oostelijke Stille Oceaan; van de Golf van Alaska tot Monterey, Californië. Sommige zijn echter landgebonden in de Columbia River Drainage, Montana, en Lake Shasta in Californië, met gemelde waarnemingen in Noord-Baja Californië, Mexico.

De witte steur maakt deel uit van een Pacifische clade van soorten waaronder Kaluga (Huso dauricus), Sakhalin (Acipenser mikadoi), Groene (Acipenser medirostris), Chinese (Acipenser sinensis) en Amur (Acipenser schrenkii) Steur. Recente genetische analyse ondersteunt een nauwe relatie tussen (A. transmontanus) en (A. schrenckii), die alleen in Azië wordt gevonden, met een gemeenschappelijke voorouder tussen de twee ongeveer 45,8 miljoen jaar geleden.

Witte steuren zijn inheems in verschillende grote Noord-Amerikaanse rivieren die afwateren op de Stille Oceaan. Ze leven voornamelijk in estuaria van grote rivieren, maar trekken naar zoet water om te paaien, en reizen lange afstanden tussen riviersystemen. Voortplantingspopulaties zijn gedocumenteerd langs de Westkust, van Noord-Mexico tot aan de Aleoeten in Alaska. Witte steuren worden vaak gevonden in diepe, zachte bodemgebieden van estuaria, waar bewegingen in de waterkolom afhankelijk zijn van de zoutconcentratie.

De bouw van dammen voor de productie van waterkracht en irrigatie heeft de migratie van witte steuren naar hun historische paaiplaatsen belemmerd. Dit heeft geleid tot een afname van de populatie en een vermindering van de genetische diversiteit. Inspanningen om de populaties te herstellen zijn aan de gang, waaronder het uitzetten van jonge steuren en het creëren van nieuwe paaiplaatsen.

De witte steur is een van de langstlevende zoetwatervissen, met een levensduur van meer dan 100 jaar. Ze kunnen ook een van de grootste zoetwatervissen worden, met een gemelde maximale lengte van 816 cm en een gewicht van 816 kg. Ze zijn traag groeiend en seksueel laat rijp, wat bijdraagt aan hun kwetsbaarheid voor overbevissing en habitatverlies.

De witte steur heeft een unieke levenscyclus die zich uitstrekt over vele jaren. Ze worden geboren in zoet water, waar ze tot een jaar kunnen blijven voordat ze naar estuaria migreren. Daar blijven ze enkele jaren voordat ze terugkeren naar zoet water om te paaien. Dit proces wordt herhaald gedurende hun hele leven, met sommige individuen die tot 27 keer terugkeren naar hun geboorterivier om te paaien.

De witte steur is een belangrijke soort voor de inheemse volkeren van de Pacific Northwest, die de vis al duizenden jaren vangen en consumeren. Ze worden ook commercieel gevist voor hun vlees en kaviaar, hoewel de populaties zijn afgenomen als gevolg van overbevissing en habitatverlies.

De productie van deze kaviaar is een complex en tijdrovend proces. De steuren worden met de hand gevoed en zorgvuldig verzorgd om ervoor te zorgen dat ze gezond en stressvrij blijven. Het water waarin ze leven is van cruciaal belang voor de kwaliteit van de kaviaar, en daarom worden de steuren gehouden in zuurstofrijk artesisch water dat zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke habitat ligt.

Het dieet van de steuren is ook van cruciaal belang voor de kwaliteit van de kaviaar. Ze worden gevoed met een dieet van natuurlijk voedsel, vergelijkbaar met wat ze in het wild zouden eten. Dit draagt bij aan de gezondheid van de steuren en de uiteindelijke kwaliteit van de kaviaar.

Het oogsten van de kaviaar is een delicaat proces dat met de grootste zorg wordt uitgevoerd. De steuren worden zorgvuldig geselecteerd en de kaviaar wordt met de hand geoogst om ervoor te zorgen dat de eieren niet worden beschadigd. De kaviaar wordt vervolgens gezouten met een specifiek percentage zout om de smaak te behouden en te zorgen voor een lange houdbaarheid.

Ondanks de uitdagingen en de hoge kosten van de productie, is de vraag naar albino sterlet steurkaviaar hoog. In de wereld van de gastronomie is de witte steurkaviaar van de albino sterlet steur een zeldzaam en luxueus product. Het wordt beschouwd als een van de meest verfijnde delicatessen ter wereld, met een prijskaartje dat overeenkomt met zijn status. De delicate, romige smaak en de subtiele hint van walnoot maken het een favoriet onder fijnproevers en chefs van Michelin-sterrenrestaurants.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...