Hermès etalage in Japan getransformeerd door Zim & Zou s "Odyssey" thema

Het Franse kunstenaarsduo Zim & Zou heeft onlangs de etalage van Hermès in Japan getransformeerd met het thema 'Odyssey' als onderdeel van hun nieuwste project. De etalage en installatie hebben blauwe en roze tinten, waarbij de laatste een knipoog is naar het Isetan-warenhuis in Shinjuku. Het kunstwerk, getiteld 'Journey of a Lifetime', toont een astronautachtig personage dat door buitenaardse planeten navigeert, omringd door buitenaardse wezens, wat symbool staat voor mensen die hun eigen odysseys verkennen en hun levenskeuzes maken.

De complexe cockpit van het ruimteschip, met joysticks en bedieningspanelen, symboliseert de navigatie van het personage door de keuzes in het leven. Andere opvallende details zijn onder andere een geopende kluis, die staat voor het vrijmaken van iemands schatten, en het gewichtloze gevoel dat wordt overgebracht door de gebruikte materialen.

De papieren sculpturen zijn van Zim & Zou's'Journey of a Lifetime' is te bewonderen tot half februari 2022 in de Hermès-winkel in Isetan Shinjuku in Tokio. Het project toont wederom de creativiteit en vaardigheid van het kunstenaarsduo en hun vermogen om complexe thema'som te zetten in prachtige en betekenisvolle kunstwerken. Het werk van Zim & Zou is te bewonderen op hun Behance-pagina.

Het is niet de eerste keer dat Hermès samenwerkt met Zim & Zou, die bekend staan om hun gebruik van papier en hun vakkundigheid in het maken van driedimensionale objecten. Eerder hebben ze samengewerkt aan het creëren van etalages in de Hermès-winkels in Zürich en Dubai.

De 'Odyssey' -etalage in Japan is een opvallende en opvallende presentatie die zowel kunstzinnig als filosofisch is. Het thema van de reis en het verkennen van het onbekende is al lang een belangrijk onderdeel van de Hermès-esthetiek, en de installatie van Zim & Zou brengt deze ideeën op een speelse en fantasierijke manier tot leven.

Naast de metaforische betekenissen en symboliek in de installatie, is het ook een indrukwekkend technisch staaltje. De complexe cockpit met joysticks en panelen die het personage navigeert, evenals de geopende kluis en andere details, zijn allemaal zorgvuldig gemaakt van papier en met de hand gebeeldhouwd door Zim & Zou.

De Hermès-winkel in Isetan Shinjuku is een belangrijke locatie voor het merk in Japan en de etalage-installatie van Zim & Zou zal ongetwijfeld veel aandacht trekken van klanten en voorbijgangers. Het is een geweldige manier om de esthetiek en waarden van het merk op een creatieve en artistieke manier te presenteren en te communiceren.

Hermès heeft de reputatie om in zijn etalages prachtige kunstwerken te tonen die een verhaal vertellen, en deze nieuwste installatie is daar geen uitzondering op. Het kunstwerk werd gemaakt door de Franse kunstenaars Zim & Zou en maakt gebruik van papier en kleurrijke materialen om een ruimte-odyssee uit te beelden die mensen uitnodigt om hun eigen reis te overdenken.

De installatie, getiteld 'Journey of a Lifetime', toont een astronaut-achtige figuur die door de ruimte navigeert, omringd door buitenaardse wezens en vreemde planeten. De cockpit van het ruimteschip, die is voorzien van knoppen en joysticks, staat symbool voor de keuzes die mensen maken tijdens hun levensreis. Andere symbolische elementen zijn onder meer een geopende kluis die vrijheid en het vrijlaten van schatten symboliseert, en het gebruik van gewichtloosheid om de breekbaarheid en vluchtigheid van het leven te benadrukken.

De installatie is te zien in de Hermès-winkel in Isetan Shinjuku, Tokio, en zal daar te bewonderen zijn tot half februari 2022. Het werk van Zim & Zou heeft in het verleden veel aandacht gekregen vanwege hun verbluffende gebruik van papier en hun ongelooflijke vakmanschap. Het is dan ook geen verrassing dat Hermès ervoor koos om met hen samen te werken voor deze nieuwste etalage-installatie.

Het adres van de Hermès-winkel in Isetan Shinjuku is: 3 Chome-14-1 Shinjuku, Shinjuku City, Tokyo 160-0022, Japan - tlf.: +81 3-3352-1111

Voor meer informatie over Zim & Zou en hun kunstwerken, kunt u hun website bezoeken: https://www.zimandzou.fr/

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...