Een schitterend evenement voor luxemerken tijdens de Riyadh international luxury week

De Riyadh International Luxury Week is op 9 november officieel van start gegaan en biedt een podium aan tal van iconische luxemerken. Het evenement, dat tot 12 november duurt, presenteert een breed scala aan luxe producten, waaronder sieraden, horloges en bruidscollecties. Als grootste markt voor hoogwaardige producten in de regio verwelkomt Saoedi-Arabië deze exclusieve tentoonstelling in het Al Faisaliah Hotel in Riyad.

De opening van de show werd bijgewoond door bekende persoonlijkheden en ambassadeurs uit diverse landen, die hun steun betuigden aan de deelnemende merken. In totaal nemen maar liefst 60 internationale bedrijven deel aan het evenement. Naast de indrukwekkende presentaties vinden er ook paneldiscussies plaats die zich richten op het high-end uurwerksegment.

Abdulrahman Alzeer, CEO van Riyadh International Luxury Week, merkte op dat de juwelen- en horloge-industrie naar verwachting wereldwijd zal groeien met 3 tot 4 procent per jaar voor fijne juwelen en 1 tot 3 procent per jaar voor horloges tot 2025. Om deze groei bij te benen, heeft de organisatie een bruidsmode-afdeling toegevoegd aan haar portfolio om zo een uitgebreider aanbod te bieden aan bruiden.

Alzeer benadrukte verder het belang van het evenement voor de economische groei en werkgelegenheid in Riyad. Hij gaf aan trots te zijn op de bijdrage van de Luxury Week aan de visie van Saoedi-Arabië om een van de 10 grootste stadseconomieën ter wereld te worden. Dit ambitieuze plan omvat het stimuleren van bedrijfsgroei en het verhogen van het aantal inwoners van de huidige 7,5 miljoen tot ongeveer 15-20 miljoen in 2030.

Als onderdeel van de Riyadh International Luxury Week zullen er workshops, masterclasses en netwerkevenementen worden georganiseerd om professionals en liefhebbers uit de luxe-industrie samen te brengen. Het doel van deze evenementen is om kennis en expertise te delen en om nieuwe samenwerkingsverbanden en zakelijke kansen te creëren.

Deelnemende merken hebben de kans om hun nieuwste collecties en innovaties te presenteren aan een publiek van vermogende kopers, detailhandelaars en mode-enthousiastelingen. Bovendien biedt het evenement een unieke gelegenheid voor lokale ontwerpers en ambachtslieden om hun talenten tentoon te stellen en internationale erkenning te verwerven.

Om de groeiende interesse in duurzame en ethische luxe te ondersteunen, zullen sommige paneldiscussies en presentaties aandacht besteden aan de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van milieuvriendelijke materialen, productietechnieken en bedrijfspraktijken.

De Riyadh International Luxury Week is ook een kans om de culturele en artistieke rijkdom van Saoedi-Arabië te vieren. Bezoekers kunnen genieten van traditionele muziek- en dansoptredens en kennismaken met de rijke geschiedenis en tradities van het land.

Het succes van de Luxury Week zal naar verwachting bijdragen aan de groei van de luxesector in Saoedi-Arabië, die al een belangrijke speler is in de regio. Door een platform te bieden voor zowel internationale als lokale merken, helpt het evenement bij het versterken van de reputatie van Riyad als een wereldwijd centrum voor luxe en hoogwaardige producten.

De Riyadh International Luxury Week belooft een memorabel evenement te worden dat de luxesector in Saoedi-Arabië en daarbuiten zal stimuleren en inspireren.

Riyadh International Luxury Week

De Riyadh International Luxury Week is een toonaangevend evenement op het gebied van luxe en lifestyle in Saoedi-Arabië. Het doel van dit evenement is om de nieuwste trends en innovaties op het gebied van luxe, mode, sieraden, horloges en bruidscollecties te presenteren en te vieren. Hier zijn enkele extra aspecten van de Luxury Week:

  • Investeringsmogelijkheden: De Riyadh International Luxury Week biedt kansen voor zowel lokale als internationale investeerders om in de luxesector van Saoedi-Arabië te investeren. Hierdoor kunnen merken en ontwerpers hun producten en diensten uitbreiden naar nieuwe markten en een groter publiek bereiken.

  • Mode- en designcompetities: Tijdens de Luxury Week kunnen jonge ontwerpers en opkomende talenten deelnemen aan mode- en designcompetities. Dit geeft hen de mogelijkheid om hun creaties te presenteren en waardevolle feedback van experts uit de industrie te ontvangen.

  • Influencers en beroemdheden: Het evenement trekt ook beroemdheden, influencers en mode-iconen aan, die de nieuwste trends promoten en hun ervaringen met de nieuwste luxeartikelen en -diensten delen.

  • Luxe auto's en jachten: Naast mode, sieraden en horloges, worden er tijdens de Riyadh International Luxury Week ook luxe auto's en jachten tentoongesteld. Bezoekers kunnen de nieuwste modellen en technologieën van 'swerelds meest prestigieuze autofabrikanten en jachtbouwers bewonderen.

  • Lifestyle-ervaringen: Het evenement biedt een scala aan luxe lifestyle-ervaringen, zoals proeverijen van exclusieve wijnen en champagnes, gastronomische diners en spa-behandelingen. Deze ervaringen geven bezoekers de kans om zich onder te dompelen in de wereld van luxe en verwennerij.

  • Kunst en cultuur: De Riyadh International Luxury Week belicht ook de kunst- en cultuurscene van Saoedi-Arabië. Bezoekers kunnen genieten van exposities met werk van lokale en internationale kunstenaars, evenals culturele presentaties die de rijke geschiedenis en tradities van het land belichten.
     

De Riyadh International Luxury Week is een belangrijk evenement voor de luxesector in Saoedi-Arabië, dat niet alleen aandacht besteedt aan het versterken van de positie van Riyad als een wereldwijd luxe- en modecentrum, maar ook bijdraagt aan de groei van de nationale economie en het bevorderen van het toerisme in het land.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...