Taschen is uw one-stop-shop voor kunst - architectuur en design boeken

Taschen is een gerenommeerde uitgeverij van hoogwaardige kunst-, architectuur- en designboeken, opgericht in 1980 door Benedikt Taschen. Het bedrijf heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd als toonaangevende uitgeverij met een unieke en innovatieve collectie van boeken die zowel ervaren als beginnende lezers aanspreken.

Het kunstboekassortiment van Taschen is indrukwekkend en omvat werken van enkele van de grootste kunstenaars in de geschiedenis, van de Italiaanse Renaissance tot de hedendaagse kunst. Deze boeken zijn bedoeld voor zowel experts als liefhebbers die geïnteresseerd zijn in kunstwerken uit verschillende perioden en stijlen.

De architectuurcollectie van Taschen is uitgebreid en omvat werken over de geschiedenis van de architectuur, evenals specifieke boeken over het werk van bekende architecten zoals Frank Lloyd Wright, Zaha Hadid en Rem Koolhaas. Elk boek bevat gedetailleerde beschrijvingen van de gebouwen en hun geschiedenis, verrijkt met prachtige afbeeldingen die de ontwerpen tot leven brengen.

Voor designliefhebbers biedt Taschen een fascinerende verzameling designboeken die een breed scala aan ontwerpen behandelen, van meubels tot mode, grafische vormgeving tot industriële vormgeving. Sommige boeken zijn gericht op een specifieke ontwerper, terwijl andere boeken een breder scala aan ontwerpen behandelen.

Een opvallend kenmerk van Taschen is de nadruk op duurzaamheid en ethische praktijken. Taschen streeft ernaar om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn door gebruik te maken van recyclebare materialen en duurzame productiemethoden. Het bedrijf werkt ook alleen samen met ethisch verantwoorde drukkerijen en productiebedrijven.

Taschen organiseert ook evenementen en tentoonstellingen gerelateerd aan kunst, architectuur en design, die open zijn voor het publiek en een unieke kans bieden om meer te leren over de disciplines en de kunstenaars, architecten en designers die erachter staan.

Naast de online winkel heeft Taschen ook fysieke winkels in Brussel en andere grote steden over de hele wereld, waaronder New York, Londen en Parijs. Elke winkel biedt een unieke selectie van boeken en producten en heeft zijn eigen unieke ambiance en sfeer. De Taschen-winkel in Brussel biedt niet alleen een uitgebreide selectie van boeken en producten, maar heeft ook een prachtige en uitnodigende ambiance. Het personeel is goed geïnformeerd en vriendelijk en kan klanten helpen bij het vinden van de juiste boeken en producten, ongeacht hun expertise niveau.

In de Taschen-winkel in Brussel vindt u een uitgebreide selectie van kunst-, architectuur- en designboeken, evenals limited editions en andere kunstgerelateerde producten. De winkel is gelegen in het historische hart van de stad en biedt een uitnodigende ambiance en deskundig personeel om klanten te helpen bij het vinden van de perfecte boeken en producten.

Taschen is een onmisbare bron van inspiratie en kennis voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, architectuur en design. Met hun uitgebreide collectie, prachtige limited editions, sterke online aanwezigheid, duurzame praktijken.

Taschen heeft ook een sterke reputatie opgebouwd als uitgeverij van limited edition boeken. Deze boeken zijn ontworpen om opvallend en speciaal te zijn, en hebben vaak een hoge artistieke waarde. Ze zijn vaak voorzien van prachtige afbeeldingen en ingebonden in luxe materialen, en worden geproduceerd in beperkte oplages. Deze limited editions zijn niet alleen informatief, maar ook prachtige kunstwerken op zichzelf. Taschen'slimited edition boeken zijn zeer gewild bij verzamelaars en kunstliefhebbers over de hele wereld.

Taschen is ook betrokken bij sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Het bedrijf heeft zich toegewijd aan milieuvriendelijke praktijken door het gebruik van gerecycleerde materialen en ecologische druktechnieken. Taschen ondersteunt ook verschillende goede doelen en culturele instellingen, zoals het Rijksmuseum in Amsterdam en het Los Angeles County Museum of Art.

Tot slot organiseert Taschen evenementen zoals boeklanceringen, signeersessies en tentoonstellingen om hun boeken en auteurs te promoten. Deze evenementen bieden lezers de kans om hun favoriete auteurs te ontmoeten en meer te leren over kunst, architectuur en design. Het bedrijf is meer dan alleen een uitgeverij en boekenwinkel, het is een belangrijke bron van inspiratie en kennis voor iedereen die geïnteresseerd is in deze disciplines.

De belangrijkste kenmerken van Taschen zijn:

  • Een uitgebreide collectie kunst-, architectuur- en designboeken, inclusief werken van enkele van de grootste kunstenaars in de geschiedenis, architectuurgeschiedenis en hedendaagse ontwerpen.
  • Een fascinerende verzameling designboeken die een breed scala aan ontwerpen behandelen, van meubels tot mode, grafische vormgeving tot industriële vormgeving.
  • Prachtige limited edition boeken, ontworpen om opvallend en speciaal te zijn en vaak een hoge artistieke waarde hebben. De limited editions zijn vaak voorzien van prachtige afbeeldingen en ingebonden in luxe materialen.
  • Een online winkel waar klanten gemakkelijk door hun collectie kunnen bladeren en hun favoriete boeken kunnen vinden. De website biedt gedetailleerde informatie over elk boek, inclusief afbeeldingen, beschrijvingen en klantenrecensies. Bovendien biedt de website exclusieve aanbiedingen en kortingen.
  • Evenementen en tentoonstellingen gerelateerd aan kunst, architectuur en design, die open zijn voor het publiek en een unieke kans bieden om meer te leren over de disciplines en de kunstenaars, architecten en designers die erachter staan.
  • Een focus op duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid, door het gebruik van gerecycleerde materialen en ecologische druktechnieken. Taschen ondersteunt ook verschillende goede doelen en culturele instellingen.


De Taschen-winkel in Brussel biedt niet alleen een uitgebreide selectie van boeken en producten, maar heeft ook een prachtige en uitnodigende ambiance. Het vriendelijke en professionele personeel kan klanten helpen bij het vinden van de juiste boeken en producten, ongeacht hun expertise niveau.

De Taschen-winkel in Brussel is gelegen op het volgende adres: Lebeaustraat 18 B-1000 Brussel - Telefoonnummer: +32 2 513 03 20 E-mail: brussels@taschen.com - de openingsuren van de Taschen-winkel in Brussel zijn: Maandag tot en met zaterdag: 10:00 - 19:00 - Zondag: 11:00 - 18:00

Let op: de openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen en speciale evenementen. Het is daarom raadzaam om de website of de winkel te raadplegen voor actuele informatie over de openingsuren.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...