Ann Demeulemeester schittert als speciale gast tijdens Pitti Immagine Uomo in Florence

De gerenommeerde modebeurs Pitti Immagine Uomo, gevestigd in Florence, kondigt Ann Demeulemeester aan als speciale gast voor de volgende editie. Het label, opgericht door de gelijknamige Belgische ontwerpster, wordt geprezen als 'de hoofdrolspeler van het speciale evenement'. Deze gelegenheid valt samen met de 40ste verjaardag van Demeulemeesters afstuderen en haar toetreding tot de mode-industrie.

Ann Demeulemeester richtte haar label op in het midden van de jaren '80 en leidde het samen met Patrick Robyn tot 2013, toen ze aftrad. In 2020 werd het merk overgenomen door Claudio Antonioli, waarna Demeulemeester haar terugkeer naar het label aankondigde.

Lapo Cianchi, directeur Communicatie en Evenementen bij Pitti Imagine, prees Ann Demeulemeesters stijl om haar non-conformistische benadering en het vermogen om een duidelijke plaats in te nemen op het internationale toneel. Hij benadrukte ook haar vernieuwingsdrang, terwijl ze trouw blijft aan haar oorspronkelijke visie. Het nieuwe pad, ingezet door de visionaire ondernemer Claudio Antonioli, bouwt voort op deze kenmerken door een ideale dialoog aan te gaan met de oprichtster en haar waarden.

Het speciale evenement voor Pitti Uomo 101, dat op 12 januari plaatsvindt in het Stazione Leopolda in Florence, zal volgens Cianchi bijzondere energie uitstralen. Dit is te danken aan de uitwisseling tussen verschillende vormen van creatieve expressie, speciale aandacht voor jongere generaties en een gesynchroniseerd verhaal dat toekomst, heden en kunst samenbrengt om het verhaal van Ann Demeulemeesters mode te vertellen.

Als speciale gast op Pitti Immagine Uomo zal Ann Demeulemeester haar nieuwste collectie presenteren en haar creatieve visie delen met bezoekers en modeprofessionals. De verwachting is dat dit evenement een unieke gelegenheid biedt om haar invloedrijke ontwerpen en de evolutie van haar merk van dichtbij te ervaren.

Naast de showcase van Ann Demeulemeester zullen tijdens de Pitti Immagine Uomo tal van andere opkomende en gevestigde ontwerpers hun creaties tentoonstellen. Bezoekers krijgen de kans om een breed scala aan mode, accessoires en lifestyleproducten te ontdekken. Het evenement biedt ook een platform voor netwerkmogelijkheden, workshops en paneldiscussies, waarin actuele thema'sbinnen de mode-industrie worden besproken.

In de loop der jaren is Pitti Immagine Uomo uitgegroeid tot een toonaangevend evenement in de modewereld. Het trekt ontwerpers, inkopers, journalisten en modefans van over de hele wereld aan. De aanwezigheid van Ann Demeulemeester als speciale gast op de 101e editie van de beurs onderstreept het belang en de relevantie van dit evenement voor zowel gevestigde als opkomende talenten in de mode-industrie.

Dit eerbetoon in Florence herdenkt een verhaal dat 40 jaar geleden, in 1982, begon en viert de invloed en het talent van de Belgische ontwerpster Ann Demeulemeester.

Over Pitti Immagine Uomo

Pitti Immagine Uomo is een internationaal toonaangevend mode-evenement dat zich richt op herenmode en -accessoires. Het vindt twee keer per jaar plaats in Florence, Italië, en trekt ontwerpers, inkopers, journalisten en modeprofessionals van over de hele wereld. Pitti Uomo, zoals het evenement vaak wordt genoemd, biedt een platform voor zowel gevestigde als opkomende merken om hun nieuwste collecties te presenteren en de nieuwste trends in de herenmode te tonen.

Opgericht in 1972, heeft Pitti Immagine Uomo een solide reputatie opgebouwd als een belangrijke ontmoetingsplaats voor de internationale modewereld. Het evenement is gehuisvest in de historische Fortezza da Basso, een indrukwekkend 16e-eeuws fort dat is omgebouwd tot een beurs- en congrescentrum.

Tijdens de beurs kunnen bezoekers genieten van een breed scala aan tentoonstellingen, waaronder modecollecties, accessoires, schoenen en lifestyleproducten. Daarnaast biedt het evenement een scala aan nevenactiviteiten, zoals modeshows, presentaties, workshops, paneldiscussies en netwerkevenementen. Deze activiteiten stellen bezoekers in staat om inzicht te krijgen in de nieuwste ontwikkelingen in de mode-industrie, evenals in opkomende trends en belangrijke kwesties.

Pitti Immagine Uomo is niet alleen een showcase voor herenmode, maar fungeert ook als een springplank voor jong talent. In het verleden hebben veel succesvolle ontwerpers hun carrière gelanceerd of een belangrijke boost gekregen door hun werk te presenteren op deze prestigieuze beurs.

Pitti Immagine Uomo is een belangrijk evenement in de modewereld, waar modeprofessionals en -liefhebbers samenkomen om de nieuwste trends en ontwikkelingen in de herenmode te ontdekken. Met een rijk aanbod aan exposities, evenementen en netwerkmogelijkheden is het een onmisbaar evenement voor iedereen die betrokken is bij de mode-industrie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...