Bulgari onthult groene gevel van gerecycled glas in Shanghai

In het hart van Shanghai heeft het prestigieuze juwelenmerk Bulgari onlangs een opmerkelijk nieuw project onthuld dat luxe met duurzaamheid verbindt. Aan de Plaza 66, een adres dat synoniem staat voor weelde en prestige, schittert nu een bijzondere creatie die zowel een lust voor het oog als een teken van milieubewustzijn is. Bulgari’s nieuwste toevoeging is namelijk een indrukwekkende groene gevel van gerecycled glas, een initiatief dat duidelijk maakt dat dit wereldberoemde huis schoonheid en milieuvriendelijkheid als gelijken beschouwt.

De groene gevel is meer dan een esthetische uiting; het is een krachtig statement van Bulgari'sbetrokkenheid bij het milieu. Bulgari heeft altijd elegantie en exclusiviteit hoog in het vaandel gehad, maar toont nu aan dat deze waarden hand in hand kunnen gaan met verantwoordelijkheid en innovatie op het gebied van duurzaamheid. Het gebruikte glas, afkomstig van champagneflessen die eens symbool stonden voor feesten en speciale momenten, is getransformeerd tot een adembenemende structuur die niet alleen de winkel omarmt, maar ook een nieuw leven geeft aan materialen die anders verloren zouden gaan.

Het ontwerpen van de gevel was in handen van het Nederlands architectenbureau MVRDV, bekend om hun baanbrekende en duurzame architectonische ontwerpen. Ze hebben ervoor gezorgd dat de groene glazen panelen op een artistieke en functionele manier zijn ingezet, terwijl tegelijkertijd elk stukje van de gevel een eigen verhaal vertelt. Het frame, uitgevoerd in art deco-stijl messing, brengt een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Bulgari, maar ook aan de architectonische tradities van Shanghai zelf, waarmee een verbinding tussen verleden en heden wordt gemaakt.

De gevel reflecteert letterlijk en figuurlijk het groene imago dat Bulgari nastreeft. Het merk heeft zichzelf ten doel gesteld om tegen 2020 volledig CO2-neutraal te opereren, een ambitie die iedereen aanmoedigt na te denken over hoe ook zij kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Bulgari onderzoekt elke hoek van hun bedrijfsvoering, van energie-efficiëntie tot het hanteren van hernieuwbare energiebronnen, en natuurlijk recycling, om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren.

De groene tinten van de gerecyclede glaspanelen doen denken aan jade, een kostbaar materiaal dat diepe wortels heeft in de Chinese cultuur. Deze subtiele verwijzing naar lokale elementen demonstreert Bulgari’s respect voor de culturele context waarin ze bouwen, en benadrukt de noodzaak voor internationale merken om harmonieus samen te werken met lokale tradities en waarden.

Dit project laat zien dat esthetiek en duurzaamheid elkaar niet hoeven uit te sluiten. Integendeel, Bulgari bewijst dat ze elkaar kunnen versterken. De groene gevel is niet alleen prachtig om te zien, maar serveert ook als een tastbaar bewijs dat er serieuze stappen worden gezet richting een verantwoorde omgang met onze planeet. Dit moedigt anderen aan, binnen en buiten de luxesector, om duurzaamheid te integreren in hun praktijken.

Bulgari’s stap naar een groenere toekomst is daarmee een helder teken van wat mogelijk is als merken hun invloed en innovatieve vermogen gebruiken voor goede doelen. De groene gevel van gerecycled glas in Shanghai staat niet alleen voor een nieuwe oriëntatiepunt in de stad, maar dient ook als baken van hoop en vooruitgang. Voor een wereld waarin luxe en ecologie elkaar niet uitsluiten, maar elkaar juist vinden in een toekomst die we allemaal delen. Zou het kunnen dat Bulgari met deze schitterende groene gevel een nieuwe standaard zet voor de luxe-industrie? Laten we hopen dat dit het begin is van een glanzende, groene toekomst.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...