Louis Vuitton en LEGO bundelen hun krachten om de 200e verjaardag van de oprichter te vieren.

Louis Vuitton heeft samen met LEGO een unieke verjaardagstaart gemaakt ter ere van de 200e verjaardag van de oprichter van het bekende luxe merk. De taart bestaat uit 31.700 LEGO-stenen in verschillende kleuren, met speciale aanpassingen van een groep kinderen die gebruik maken van LEGO DOTS.

Een van de hoogtepunten van de taart is het gezicht van Louis Vuitton, dat is gemaakt van witte, zwarte, lavendel en roze LEGO-stenen en DOTS. Daarnaast bevat de taart de voornaam van Vuitton en verschillende driedimensionale bloemen. Om de duizenden LEGO-stukken op te bergen, wordt de taart geleverd in een speciaal ontworpen Louis Vuitton-koffer met een kobaltblauw gevoerd interieur en laden.

Naast de verjaardagstaart heeft Louis Vuitton ook een nieuwe roman uitgebracht over de oprichter als onderdeel van het verjaardagsfeest. Het boek, getiteld Louis Vuitton, L'audacieux, beschrijft het verhaal van de Franse ontwerper en zakenman, vanaf zijn vertrek op 14-jarige leeftijd vanuit zijn familiemolen naar zijn reis in Parijs. Het boek beschrijft zijn werk als verpakker, kofferbakmaker en vakman, zijn relatie met de keizerin van Frankrijk Eugénie de Montijo en de daaropvolgende opkomst van zijn gelijknamige merk.

De samenwerking tussen Louis Vuitton en LEGO laat zien hoe LVMH creativiteit naar een hoger niveau tilt. De unieke verjaardagstaart en de speciaal ontworpen Louis Vuitton-koffer zullen ongetwijfeld een hoge prijs opbrengen als ze ooit in handen van veilinghuizen zoals Sotheby'sof Christie'sterechtkomen.

De samenwerking tussen Louis Vuitton en LEGO is opmerkelijk omdat het een verrassende combinatie is van twee merken die zich op totaal verschillende markten bevinden. Het bewijst dat creativiteit en innovatie geen grenzen kennen en dat merken zich kunnen verbinden om unieke en waardevolle producten te creëren.

Het feit dat de verjaardagstaart uit zoveel LEGO-stenen bestaat, benadrukt het belang van duurzaamheid en recycling in de hedendaagse maatschappij. Door gebruik te maken van materialen die herbruikbaar zijn, dragen beide merken bij aan een duurzamere toekomst.

De speciale editie Louis Vuitton-koffer waarin de taart wordt geleverd, zal zeker de aandacht trekken van verzamelaars en liefhebbers van luxe producten. De combinatie van een iconisch merk als Louis Vuitton en een iconisch speelgoed als LEGO maakt dit een zeer gewilde en exclusieve verzamelobject.

Al met al is de samenwerking tussen Louis Vuitton en LEGO een verfrissende en unieke manier om de 200e verjaardag van de oprichter van Louis Vuitton te vieren. Het toont aan hoe creativiteit en innovatie merken kunnen verenigen en waardevolle producten kunnen creëren die de tand des tijds zullen doorstaan.

Bovendien is de release van het boek over de oprichter van Louis Vuitton een geweldige manier om zijn levenswerk te eren en zijn nalatenschap voort te zetten. Het boek biedt inzicht in zijn reis vanuit een kleine molen naar het iconische modehuis dat hij heeft opgericht en bevestigt zijn status als visionair en pionier in de modewereld.

De samenwerking tussen Louis Vuitton en LEGO is ook een slimme zet in termen van marketing en merkpositionering. Het helpt beide merken om zich te associëren met elkaar en elkaars publiek aan te spreken. Het stelt Louis Vuitton in staat om een jongere doelgroep aan te spreken, terwijl LEGO zich kan richten op de luxemarkt.

Al met al is de samenwerking tussen Louis Vuitton en LEGO een geweldige manier om creativiteit en innovatie te vieren. Het brengt twee iconische merken samen om unieke en waardevolle producten te creëren die een blijvende indruk zullen maken op de consumenten. Het laat ook zien hoe merken hun grenzen kunnen verleggen en nieuwe markten kunnen verkennen om hun publiek uit te breiden en te diversifiëren.

Meer over LEGO DOTS

LEGO DOTS is een productlijn die in 2020 werd gelanceerd en gericht is op kinderen vanaf 6 jaar. Het is een creatief systeem waarmee kinderen hun eigen armbanden, decoratieve items en opslagdozen kunnen bouwen en aanpassen met kleurrijke tegels.

De LEGO DOTS-lijn heeft een breed scala aan producten en accessoires, waaronder polsbandjes, fotolijsten, sieradenhouders, pennenbakjes en nog veel meer. Elk product wordt geleverd met een reeks kleurrijke en unieke tegels die kinderen kunnen gebruiken om hun eigen ontwerpen te maken en aan te passen.

LEGO DOTS is een geweldige manier voor kinderen om hun creativiteit en zelfexpressie te uiten en hun eigen unieke stijl te ontwikkelen. Het stimuleert ook hun fijne motoriek en hand-oog coördinatie, terwijl ze zich tegelijkertijd vermaken.

De samenwerking tussen LEGO DOTS en Louis Vuitton voor de verjaardagstaart is een slimme zet, omdat het LEGO DOTS de mogelijkheid geeft om zijn producten aan een luxepubliek te presenteren, terwijl Louis Vuitton een speelse en kleurrijke toets kan geven aan zijn viering.

LEGO-stenen:

Kleur:

  • Wit
  • Zwart
  • Lavendel
  • Roze
  • Kobaltblauw


Product:

  • Verjaardagstaart
  • Boek (Louis Vuitton, L'audacieux)
  • Louis Vuitton-koffer


Grondstoffen:

  • Plastic (LEGO-stenen)


Afmeting:

  • 31.700 LEGO-stenen (voor de verjaardagstaart)
  • Verschillende afmetingen voor het boek en de koffer


Modellen/types:

  • LEGO DOTS (voor de verjaardagstaart)
  • Louis Vuitton-koffer met een kobaltblauw gevoerd interieur en laden (voor het opbergen van de verjaardagstaart)
  • Louis Vuitton, L'audacieux (boek over de oprichter van Louis Vuitton)

 

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...