Items van de overleden Argentijnse voetballegende Diego Maradona geveild op virtuele veiling

Bijna 90 items die ooit toebehoorden aan de overleden Argentijnse voetballegende Diego Maradona worden geveild op een virtuele veiling vanuit Buenos Aires. De veiling omvat verschillende items, waaronder een stropdas, twee BMW-auto's, een doos Cubaanse sigaren en het huis van zijn ouders. Het huis in de wijk Villa Devoto in Buenos Aires is het huis dat Maradona in de jaren tachtig aan zijn ouders schonk toen hij speelde voor Boca Juniors. Het is comfortabel en voorzien van een zwembad, en er is een minimumbod van €900.000 voor gereserveerd.

De veiling werd bevolen door de Argentijnse autoriteiten in overeenstemming met de erfgenamen van de nalatenschap van de voetballegende. Er zijn 87 kavels beschikbaar en de minimumprijzen variëren van €50 tot €900.000. De opbrengst van de veiling gaat naar de schulden en kosten van de nalatenschap, maar niet naar de erfgenamen van Maradona.

Volgens Adrian Mercado, de organisator van de veiling, hebben meer dan 1.120 mensen zich geregistreerd om te bieden op de veiling. De veiling omvat ook twee BMW-auto's, 2017- en 2016-modellen, een Hyundai-busje, een appartement met twee slaapkamers in Mar del Plata, een loopband die Maradona gebruikte toen hij in Dubai woonde, een foto van de voetballegende met de wijlen Cubaanse leider Fidel Castro en een humidor met Cubaanse sigaren.

De opbrengst van de veiling gaat naar de schulden en kosten van de nalatenschap, maar niet naar de erfgenamen van Maradona. Een groot deel van de items werd echter niet verkocht, en het is nog onduidelijk of er in de toekomst een nieuwe veiling zal worden georganiseerd. De veiling trok veel aandacht van verzamelaars en liefhebbers van sportmemorabilia, maar de verwachtingen waren niet hoog, vooral vanuit Europese hoek.

De veiling van de items van Maradona trekt veel aandacht van zowel fans als verzamelaars van sportmemorabilia over de hele wereld. Veilingen van sportmemorabilia zijn over het algemeen populair en kunnen aanzienlijke bedragen opbrengen, vooral als de items afkomstig zijn van bekende atleten.

Maradona wordt beschouwd als een van de grootste voetballegendes ooit en de veiling van zijn spullen trekt dan ook veel belangstelling. Sommige items, zoals het huis van zijn ouders, hebben een emotionele waarde en worden beschouwd als een uniek stuk geschiedenis van de voetballegende. Andere items, zoals de auto's en de Cubaanse sigaren, vertegenwoordigen de weelde en het luxueuze leven dat Maradona leidde.

De veiling van de items van Maradona is ook een herinnering aan de complexiteit van zijn nalatenschap en de juridische strijd die daarbij hoort. Maradona had verschillende kinderen en partners, en er is onenigheid geweest over wie recht heeft op zijn erfenis en hoe deze verdeeld moet worden. De veiling is een stap in de richting van het afwikkelen van de nalatenschap van de voetballegende.

Al met al is de veiling van de items van Maradona een unieke gelegenheid om een ​​stukje geschiedenis van de voetballegende te bezitten en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de afwikkeling van zijn nalatenschap. Het is ook een herinnering aan de complexiteit en uitdagingen die gepaard gaan met de nalatenschap van een beroemde persoonlijkheid en de juridische strijd die daarbij komt kijken.

Hoewel de veiling van de items van Maradona veel belangstelling heeft getrokken, heeft een groot deel van de items de minimumprijs niet gehaald en is niet verkocht. Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren, waaronder de huidige economische situatie en de pandemie, maar ook aan de verwachtingen van de veilingprijs van sommige items.

Desalniettemin is de veiling van de items van Maradona een interessant voorbeeld van hoe sportmemorabilia waardevolle stukken geschiedenis kunnen zijn en een nieuwe manier kunnen bieden om de nalatenschap van beroemde atleten te waarderen. Het is ook een kans voor fans en verzamelaars om een ​​uniek stukje geschiedenis te bezitten en te waarderen.

Het succes van de veiling van de items van Maradona kan ook dienen als inspiratie voor andere veilinghuizen en verkopers van sportmemorabilia om meer aandacht te besteden aan digitale en virtuele veilingen, vooral tijdens de huidige pandemie. Virtuele veilingen bieden een nieuwe manier om items te verkopen en te kopen, en hebben het potentieel om meer bieders en kopers aan te trekken van over de hele wereld.

Al met al biedt de veiling van de items van Maradona een interessante kijk op hoe sportmemorabilia en veilingen kunnen bijdragen aan het behoud en de waardering van de geschiedenis van beroemde atleten.

Hierbij een lijst met enkele items die werden verkocht:

  • Het huis van Maradona'souders in de wijk Villa Devoto in Buenos Aires: het huis dat Maradona in de jaren tachtig aan zijn ouders schonk toen hij speelde voor Boca Juniors. Het is comfortabel en voorzien van een zwembad, en er was een minimumbod van €900.000 voor gereserveerd.
  • Twee BMW-auto's: 2017- en 2016-modellen, met respectieve minimumbiedingen van €225.000 en €165.000.
  • Een Hyundai-busje: met een minimum van €38.000.
  • Een appartement met twee slaapkamers in Mar del Plata: gelegen 400 kilometer ten zuiden van Buenos Aires, met een basisprijs van €65.000.
  • Een loopband: die Maradona gebruikte toen hij in Dubai woonde terwijl hij daar een team coachte (minimaal €3.500).
  • Een foto: van de voetballegende met de wijlen Cubaanse leider Fidel Castro (€400).
  • Een humidor: met Cubaanse sigaren (€300).
  • Stropdassen, petten, laarzen en sportuitrusting.
  • Zes televisies, meubels, fitnessapparatuur, schilderijen en foto s.


Het is vermeldenswaardig dat de opbrengst van de veiling van de items van Maradona niet naar de erfgenamen van Maradona gaat, maar naar de schulden en kosten van zijn nalatenschap. Dit komt doordat er onenigheid is geweest tussen de erfgenamen van Maradona over wie recht heeft op zijn erfenis en hoe deze moet worden verdeeld.

De veiling van de items van Maradona heeft ook enige controverse veroorzaakt, aangezien sommige fans en critici van mening zijn dat de verkoop van persoonlijke bezittingen van de voetballegende ongepast is en dat deze items beter bewaard kunnen blijven als onderdeel van zijn nalatenschap.

Desondanks is de veiling van de items van Maradona een interessante gelegenheid voor fans en verzamelaars om een ​​stukje geschiedenis van de voetballegende te bezitten en tegelijkertijd bij te dragen aan de afwikkeling van zijn nalatenschap. Het is ook een herinnering aan de complexiteit en uitdagingen die gepaard gaan met de nalatenschap van een beroemde persoonlijkheid en de juridische strijd die daarbij komt kijken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...