Werelds grootste beurs voor kunst - antiek en design is deze maand in Maastricht

Maastricht staat deze maand in het teken van internationale kunst, antiek en design met de komst van de 36ste editie van TEFAF Maastricht, een evenement dat wereldwijd wordt erkend als de leidende kunstbeurs. De TEFAF (The European Fine Art Foundation) heeft zich wederom op de kaart gezet met de aankondiging van deze prestigieuze bijeenkomst waar men terugblikt op 7000 jaar aan kunstgeschiedenis.

Deze bijzondere beurs, die na een tussenliggende editie in juni 2022 nu weer terug is op haar vertrouwde maart-schema, verwacht kunstliefhebbers en professionele verzamelaars uit alle hoeken van de wereld. TEFAF Maastricht is synoniem met uitmuntendheid en kwaliteit. Met strikte keuring door experts stelt het waarborgen van authenticiteit en conditie van de getoonde kunstwerken de bezoekers in staat om met vertrouwen te kopen.

De diversiteit aan meesterwerken die op de beurs te zien zullen zijn, is indrukwekkend en loopt uiteen van meubilair tot wandtapijten, van keramiek tot schilderijen, en van sculpturen tot zeldzame manuscripten. Internationaal gerenommeerde galeries en kunsthandelaren presenteren hun topstukken en geven verzamelaars de kans om zowel cultureel erfgoed als hedendaagse kunst te ontdekken en te bemachtigen.

De nadruk ligt bij TEFAF niet alleen op commercie maar ook op kennisdeling en culturele diversiteit. TEFAF is een non-profit organisatie en toont haar betrokkenheid bij de kunstwereld door het aanbieden van een platform voor exposanten uit allerlei landen en specialismen.

De beurs biedt een unieke ervaring voor zowel particuliere verzamelaars als vertegenwoordigers van institutionele collecties. Het openingsweekend wordt altijd gezien als een hoogtepunt voor de gepassioneerde liefhebbers van kunst, die er al vroeg bij willen zijn om geen enkel exceptioneel werk te missen.

Tickets zijn beschikbaar gesteld vanaf 1 december 2022 via www.tefaf.com, wat wijst op de grote interesse en het mondiale belang van dit evenement. Bezoekers van over de hele wereld worden verwacht gedurende de negendaagse beurs die zal plaatsvinden in het MECC in Maastricht, een locatie die perfect past bij de grandeur van TEFAF.

De beursdagen zijn ruim opgezet en bezoekers hebben ruimschoots de tijd om alle dagen, beginnend vanaf zaterdag 11 maart tot en met zondag 19 maart 2023, de veelzijdige wereld van de kunst in te duiken. Buiten de speciale dagen die enkel op uitnodiging zijn, opent de beurs haar deuren voor het publiek en biedt een onvergetelijke ervaring met dagelijkse openingstijden van 11:00 tot 19:00 en op de slotdag tot 18:00.

TEFAF'shoofdsponsor, AXA XL, onderstreept de visie dat kunst veel meer omvat dan enkel het visuele aspect. Deze partnership belicht hoe de kunstwereld en het verzekeringswezen elkaar vinden in waardering en bescherming van cultuurhistorische waarden. Met hun gedeelde visie dragen ze bij aan zowel de continuïteit van de beurs als de behoud van kunst voor toekomstige generaties.

Als 'swerelds vooraanstaande beurs op het gebied van kunst, antiek en design, brengt TEFAF Maastricht een rijkdom aan kunstvoorwerpen samen die de harten sneller doen kloppen van verzamelaars. Met exposanten uit ongeveer 22 landen en een uitzonderlijk breed scala aan kunstvormen biedt TEFAF Maastricht voor elk wat wils. Van Oude Meesters tot hedendaagse kunstenaars, van schitterende juwelen tot baanbrekend design; hier convergeren de lijnen van historie en moderniteit.

Kortom, TEFAF Maastricht is een evenement van wereldklasse dat de stad Maastricht doet bruisen en de kunstwereld bijeenbrengt. Een must-see voor iedereen met een hart voor kunst en een interesse in de rijke geschiedenis van onze menselijke creativiteit.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...